ajo-opetus ,

Kolkytvuotias työraakki?

8/15/2015 10:13:00 ip. marjo 8 Comments


Nyt on varsan lomailut lomailtu! Tai no siis, ihan samalla kaavalla sen elämä jatkuu laitumella ja pihatossa veikan kanssa kuin tähänkin asti, mutta kuukauden työtauko päättyi tänään. Piti oikein kalenterista tarkistaa, ja edellinen kerta kun Nemolla on mitään tehty, oli tosiaan melko tasan kuukausi sitten.

Ready to go!

Tanjan kanssa sovittiin jo aiemmin, että tänä aamuna laitetaan varsa valjaisiin. Oli ihan outo fiilis valjastaa hevosta. Siinä missä se vielä keväällä oli ihan rutiinia, nyt jouduin oikein sanomaan itselleni, että hae nyt ne valjaat ja vetokamppeet. Olen niin jo ajautunut vaan kesäfiilistelyyn tallilla käydessäni.


Alunperin ajattelin, että lähdettäisiin maastolenkki heittämään, mutta päätin kuitenkin suunnata pellolle "työajon" merkeissä. Tosiaan kun kuukauteen en hevosen kanssa ole mitään tehnyt, ei ollut aavistustakaan siitä, millä fiiliksellä varsa lähtee töihin. Pelattiin siis varman päälle.


Ennen renkaan kiinnittämistä ajettiin pelkän vetolaahan ja talutuksen kanssa pihassa tuttu pieni kierros ympäri. Nemo oli niin lunkki, että ei muuta kun pellolle pyörimään. Tanja jättäytyi pian pois taluttamasta ja totesi jälkeenpäin, että Nemo näytti kolkytvuotiaalta työraakilta. Kiva!

"Koko ikäni oon töitä tehnyt, aamusta iltaan pitkää päivää, eikö täällä hevosraukan anneta koskaan levätä?!" - niin se taisi tuumailla..

On sillä ihan muhkea peba noin kaksvuotiaaks - ja olis kyllä kolmekyppisellekin!


Oikeastaan ainoa ongelma oli taas kerran liikkeelle lähdöt. Nemo vaan tykkäisi seisoskella ja jumittaa. Minulta meinaa loppua ääni kesken, kun joudun maiskuttamaan sitä liikkelle. Mutta positiivista kyllä, joka kerran se lähti liikkelle ilman avustusta. Raipan voisi kokeilla ottaa avuksi merkkivälineeksi liikkeille lähtöön. Nemo on kyllä aina ollut niin löysä liikkumaan, että tämä on sille täysin normaalia. Ja todellakin mieluummin näin päin kuin sellainen nuori, joka painaisi täysillä eteen ja ylös :) Nemon kohdalla on varsin harvinaista, että sitä täytyisi pyytää hidastamaan missään tilanteessa, vaikka onpa noitakin hetkiä matkaan mahtunut.. Ei onneksi vielä ajohommissa. Niin ja yritti varsa alussa pysähdellä myös syömään, mutta yhtäkään kortta ei ehtinyt suuhunsa napata, hah ;)


Huomasin vasta kuvista, että rintaremmi veti taas ihan vinksalleen, kun paino perässä lisääntyi renkaan myötä. Taisi siis olla liikaa kuormaa näille surkeille valjaille. Se voisi olla yksi syy haluttomuuteen liikkua. Edelleen työvaljaat odottavat hankkimistaan, tai sitten vedetään vaan kolisevia höyheniä perässä jatkossa. Mitäköhän ne mahtaisivat olla?

Hihihihihihihi, toi otsatukka, tshihhhihihiii!

Vaan kylläpä tuli taas niin huippu fiilis hienosti toimivasta varsasta :)Yleisö tarkkaavaisena mukana taustalla.


Nemon tuli jopa sen verran hiki, että pesulle piti suunnata hommien jälkeen. Sekä tietty pihanurtsille herkuttelemaan!

Tyytyväinen poni töiden jälkeen.

Pitkästä aikaa kaviokuva. Jälleen vino lattia hieman vääristää, mutta suht tältä ne nyt näyttävät. Vinot ovat totta kai yhä, mutta ei uskoakseni mitenkään hälyttävä ole tilanne.

Ai miten niin koiran ei kuulu näitä vetää?

Valeria sai ison pullon vuohenmaitoa tuliaisina tallilta.

Ensin työt ja sitten huvit! Niin hiki tuli itsellekin, puhumattakaan siitä pölyn määrästä, joka hevosista irtoaa ja tarttuu omaan nahkaan tällä hetkellä, että teki oikein hyvää pulahtaa viileään lampeen uiskentelemaan tallireissun päätteeksi. Sen kerran kun muistin ottaa uikkarit mukaan. Ja sain jopa houkuteltua Tanjankin heittämään talviturkkinsa :D

Fionaa ei pahemmin tarvii houkutella..

Kiistattomasti parasta maailmassa, mitä tämä pieni koira tietää!

Sulo katseli rannalla hyvin kiinnostuneena, liekö senkin tehnyt mieli uimaan.

…kunnes hurja vesipeto kävi kertomassa tämän jorpakon olevan varattu koirille. Nih!

You Might Also Like

8 kommenttia :

 1. Jotenkin itelle tuli noista kavioista mieleen, ettei ne vinolta tuosta kulmasta näytä, vaan suppuvarpaisen kavioilta enemmänkin.
  Hyvä tuo kissa kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti jalka-asennoista johtuen juuri vinoon kuluvatkin, eli oikeassa olet. Täytyisi niitä silti suoremmaksi saada, ovat vielä selvästikin vinossa :p Kuvassa ei ehkä niin hyvin näy..

   Poista
 2. Rintaremmi pitäisi laittaa ylemmäs niin se ei estä etujalkojen liikettä. Kyllä tuolla rintaremmillä vetää isompaakin kuormaa kunhan se asettaa oikealle kohdalle. Jos taas välttämättä haluaa uutta niin pelkän toisenmallisen rintaremmin hankkimalla pääsee halvemmalla kuin koko valjaspakettia vaihtamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintaremmi on Nemolle vielä liian iso, eli samalla tavoin vetää väärään kohtaan vaikka sitä nostaisikin =/ En viitsi viedä suutarille pienennettäväksi, kun uskon ja toivon, että varsa siihen kasvaisi sopivaksi. Tai jos myyn koko valjaspaketin pois jossain vaiheessa, niin saa pysyä oikeassa koossaan. Eikä pelkkä rintaremmin vaihto taas auta (paitsi tietty ostamalla pienempi koko), kun haluan länkivaljaat kuitenkin jossain vaiheessa, pitäisi uusia koko valjassetti :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Itellekin kelpais tollai lampi, jossa uida :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lampi on kyllä joo ihan huippu näin kesällä!

   Poista
 4. Hih, kun luin tuon otsikon niin luulin ensin että tarkoitit sillä itseäsi (siis tietämättä edes ikääsi) :D

  Nemo on kyllä toimiva varsa! Meillä on kaksi saman ikäistä suokkivarsaa, ja niillä on lenkeillä vähän menevämpi meininki. Mutta toki niiden tuleva ammattikin on erilainen, kun tulevia ravureita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, kiitos päivän piristyksestä! Melkein kyllä kävisin kolmikymmpisestä työraakista minäkin :D

   Juu mahtaa olla vähän eri meininkin ravureiden kanssa. Nemon tulevaan ajokäyttöön mitä luultavammin tulee kuulumaan hyvin paljon ja hartaasti paikoillaan seisomista sekä hidasta käyntiä, joten olen varsin tyytyväinen tähän moodiin :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.