ajelutus ,

Kärryttelyviikonloppu

9/13/2015 08:53:00 ip. marjo 6 Comments

Piti oikein kalenterista tarkistaa, ja tosiaan jo kaksi kuukautta oli ehtinyt kulua siitäkin, kun edellisen kerran on käyty Nemolla kärryillä ajelemassa. Olikin siis jo korkea aika valjastaa varsa ajokamppeisiin ja lähteä maastoilemaan. Lauantaina ajeltiin rauhallinen reilu tunnin lenkki ja sunnuntaina vaan hetken aikaa tallin pihassa ja kentällä.

Lähtövalmiuksissa.

Nemolla jäi päivätorkut kesken :D

Ja ei kun menoks.

Nemo kulki kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan. Alkumatka seikkailtiin taas sen verran suurten häiriöiden keskellä, että oli varsallakin vähän virtaa, mutta heti kun päästiin rauhallisemmalle tielle, iski vanha tuttu "raakki-moodi" päälle. Nemo olisi vaan seisoskellut ja hädin tuskin löntysti eteenpäin. Nappasin lopulta risunpätkän raipaksi, jotta saatiin hieman tehokkaammin liikkeellelähdöt aikaiseksi. Kummasti väheni pysähtely ja lyheni tuo vetkutteluaika.


Jossain kohden varsalle iski kuitenkin oikein reipas moodi päälle - se olisi jopa halunnut ravata itse! Vau. Tätä ei olekaan aiemmin näkynyt ;) Ravit Nemo on kyllä ottanut joka kerta tosi hyvin, kun kärryillä on ravailtu. Tosin olen tarkoituksella ottanut ravia vaan silloin, kun hevonen tuntuu siltä, että se haluaakin edetä. 

Tällä hetkellä Nemon ravi kärryillä on vaan kovin lyhyttä ja jännittynyttä. Se nostaa niskansa ylös ja tikittää kuin singeri konsanaan. Jälleen harmittelen maastojamme, kun ei ole mitään hyviä ravipätkiä edes suht lähellä tallia. Joka paikassa on niin paljon mörköjä ympäristössä, etten uskalla antaa varsan ravata kuin harkoin valituissa paikoissa. Ei ole varaa ottaa sitä riskiä, että se pelästyisi jotakin. Äh. Omia mörköjä nuo taitavat enemmän olla, mutta kun liikaa ei voi varoa.. Nemolle tekisi niin hyvää päästä ravailemaan rauhassa pitkä matka jonnekin hiljaiselle metsätielle. Ehkä sekin sitten malttaisi rentoutua ja ravata hivenen vapautuneemmin?

Onnistuin polttamaan puhki kaikki kuvat alkumatkasta..

Onhan nää maisemat ihan kivoja kuitenkin. Ja täynnä hirvikärpäsiä!

Kaikkea ohjelmaa joka suunnassa on vaan ihan liikaa.

…tai lähinnä sellaisia paikkoja, joista saattaa täysin yllättäen ilmestyä sitä ohjelmaa.

Kuljettiin taas mennen tullen alikulkutunnelista. Ensin katseltiin kun yli meni moottoripyörä ja perään traktori. Onneksi molemmat ennen kuin ehdittiin alle!

Ja toki junarataakin piti ylitellä..

Elsan ohitus olikin helppo nakki.

Nemo lähti itsenäisesti peruuttamaan pois vasjatuspaikaltaan, kun kiipesin kärryjen kyytiin. Auki oleva riimu vaan putosi päästä, hups :D

Sunnuntaina taas ajelutettiin lapsia pari kierrosta tallin pihassa. Nemo oli hivenen tavanomaista rauhattomampi, vaikka kovin kiltisti menikin ja malttoi hyvin seistä paikoillaan pitkät tovit. Ehdittiin ajella lasten kanssa niin vähän aikaa, että halusin mennä vielä kentälle jatkamaan. Jotenkin ajattelin, että hevonen olisi sielläkin levoton, etenkin kun kentän vieressä tarhasivat Nemolle lähes vieraat tamma ja varsa. Vaan mitä vielä, kentällä löytyi taas se vanha työraakki, ihan tuntui kuin vanhaa osaavaa ajohevosta olisi ohjastanut. Tanja kuitenkin talutti varuiksi sen ajan, mitä kentällä pyörittiin.

Täällä mennään taas ihmisten keskellä.Kentällä meillä oli odotusten vastaisesti hyvin rauhallinen hevonen.Rousku seurasi tarhasta veikkaa hommissa.

Kameralle ehtii aina hymyillä.

Pipsa ja Kerttu eivät juurikaan vieressä pyörineestä Nemosta välittäneet.

Varsakin on kasvanut ihan hurjasti.

Tämä kuva on aika creepy… Nemon niskaan hyökkäävät kädet pimeydestä!

You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Kiva kun Nemo käyttäytyy noin hyvin kärryjen kanssa. Tallilla missä käyn on kyllä mahtavat maastot, mikä on varsin hyvä kun ei tarvitse useastikaan jännittää mitään moottoripyöriä ynnämuuta. Mutta tosin vuokra hevoseni on täysin maastovarma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ikävä niitä talleja, mistä myökin päästiin suoraan pihasta keskelle metsää hiljaisille teille. Oli niin paljon turvallisempi fiilis lähteä nuoren kanssa liikenteeseen. Toisaalta hyvä tämäkin, kun on pakko opettaa hevosesta liikennevarma pienestä pitäen :p

   Poista
 2. Käryttelyviikonlopusta olisi voinut odottaa muunlaistakin postausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulta puuttuu yksi ärrä otsikosta.

   Poista
  2. Kappas kehveliä, en tosiaan huomannut yhtään, en edes sinun kommentistasi! :D Pitäisiköhän lähteä rillejä hankkimaan...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.