kuvia ,

Pyhäinpäivän laiskajaakot

10/31/2015 04:18:00 ip. marjo 1 Comments


Aina nää ponit jaksaa yllättää. Sen kerran kun kuvittelet, että nyt saat upeita kuvia ja hevosista varmasti lähtee vauhtia, niin ei! Ruoka voittaa kaiken. Vaikka heillä on tähän saakka ollut täysin vapaa ruoka sekä ruohona laitumella että pyöröpaalissa heinää, kyllähän uudelle lohkolle päästessä taas täytyy ensisijaisesti nauttia syömisestä.. Senkin laiskimukset!

Siirrettiin siis ponit talviteloille uudelle puolelle tarhailemaan. Kuten olen maininnut, meillä hevoset laiduntavat pääasiassa perinnebiotooppeja. Näiden suojelualueiden osalta on melko tarkkaa mitä niillä saa tehdä ja mitä ei. Näin syksyn ja kurakelien koittaessa piti hevoset ottaa pois suojelualueelta, jotteivat ne liikaa ehdi sitä kuluttaa ensi kesän kasvua ajatellen. Muutoinhan on siis vaan hyvä asia, kun hevoset kavioillaan sopivissa määrin muokkaavat maata, ja laiduntaminen on toki elintärkeää alueiden hoidon kannalta. Kaikki tallin perinnebiotoopit (muutama hehtaari) taidettiin kyllä myös niittää viime kesänä..

Tyytyväiset hevoset ja vielä tyytyväisemmät omistajat.

Joka tapauksessa nyt kaikki perinnebiotooppilaitumet on jälleen rauhoitettu hevosilta. Vasta lumien ja pakkasten suojatessa maan pääsevät pojat seuraavan kerran biotoopeille elelemään. Kyllä muuttui taas helpoksi tämä hevosten hoitokin. Niillä on nyt itsestään purosta säännöllisesti täyttyvä vesi. Viime talvena tuli testattua, että sulana pysyi läpi talven, vaikka välillä huideltiin parissakymmenessäkin pakkasasteessa. Toki pihatossa on myös lämmitetty vesiastia, jota sitten täytellään tarpeen mukaan. Itsekseen täyttyvä vesiastia on vielä parinsadan(?) metrin päässä pihatolta ja heinäpaalilta, eli sinne saavat mukavan matkan halutessaan kulkea. Ruokaa on sekä maassa että pyöröpaalissa, joten ei tarvitse heiniä kannella. Pihattoa toki siivotaan tarpeen mukaan, mutta melko vähän hevoset siellä aikaansa viettävät, joten harvakseltaan saa sitäkin hommaa tehdä. Ai miten niin raskaita tallityöt, hih :)

Ponit ovat selvästi tienneet jo heti uusien aitojen rakennuksen alusta saakka pääsevänsä pian laajennettuun tarhaan. Niiden käytöksestä on nähnyt selvästi, että ne odottivat vain portin aukemista. Toki muistavat kuviot viime talvelta. Olisi pitänyt kuvata video silloin, kun ne vielä riehuivat täyttä kiitolaukkaa vanhan tarhan puolella ennen uudelle puolelle pääsemistä. Videolle onkin koostettuna likimain kaikki onnettomat löysät juoksupätkät, syömistä olisi sen sijaan saanut kuvata vaikka kuinka ja paljon..

Tallin grand old lady Malla

Videon lopussa onkin ainoat kunnon laukkapätkät tämän päivän osalta! Tytöt olivat juuri lämppäritamma Mallan kanssa touhuilemassa, kun pojat uudelle puolelle päästimme. Onneksi oli siis edes Malla kuvattavana, niin ei jäänyt ihan köyhäksi tämän päivän saldo ;)You Might Also Like

1 kommentti :

  1. Selkeästi Nemolla oli enemmän virtaa kun Rouskulla. Rousku vaan söi ja Nemo juoksikin.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.