ajo ,

Uranvaihdos edessä?

11/05/2015 04:21:00 ip. marjo 4 Comments

Me tuossa eilen vähän tuumattiin, jos tehdäänkin Nemosta länkkäriheppa..? Katsokaa nyt kuinka söpö pikku karjapaimenponi siitä tulisi ♥

Näin poseeraa tulevaisuuden uljas lännenratsu!

Hmm vai oliko se sittenkin pieni mammutti?

Ei muuta kun western-suitset hankitaan, eikö?

Nemo on ihan että jaa mitä, mikä tää nyt on ja mihin mun valjaat hävisivät!?

Tukkakin meni ihan vinksin vonksin.

Itse asiassa tuossa taas kerran netistä työhevosjuttuja lueskellessani (ai hitsit kun olisi kyllä pakko päästä johonkin kurssille ja ammattilaisten oppiin!) totesin jälleen Nemon olevan aivan täydellinen työhevosen alku. Sillä on kutakuinkin kaikki ne ominaisuudet - sekä fyysiset että henkiset - joita hyvältä työhevoselta vaaditaan.

Voisinpa tähän listata muutamia työhevoseen liittyviä seikkoja, joita MW Hevospalvelut on blogitekstissään Irtiotto, työhevosen korkeakoulua todennut. Tai siis juurikin näitä asioita, jotka vaikuttavat hyvään irtiottoon kuorman edessä, ja jotka ovat pitkälti hevosella valmiina synnynnäisesti olevia ominaisuuksia. Suosittelen muutoinkin lämpimästi tutustumaan blogiin.

Eli mikä tekee Nemosta niin hyvän työhevosen? Sen rakenne: se on pieni ja massava, sillä on hyvin leveä rintakehä, eli paljon pinta-alaa painaa itseään länkiä vasten. Mutta myös Nemon takaosa on hyvin leveä ja vahva, eli sillä on hyvä kyky koota itseään oikein painopisteen säilyessä keskellä. Nemon runko on syvä ja tiivis. Tämä indikoi keuhkojen kokoon ja hyvään hapenottokykyyn (kestävämpi hevonen). Raajat taas ovat suhteessa runkoon eli lyhyet ja erittäin vahvat. Harvalla vuonohevosella on yhtä vahva luusto jaloissa kuin Nemolla. Sekä kaula että runko ovat suhteellisen lyhyet, mikä on myöskin toivottavaa, mutta mielestäni kumpikaan ei taas ole liian lyhyt. Toki kaulalle saisi oikeastaan kaikilla vuonohevosilla toivoa lisää mittaa..

Myös Nemon luonne on kuin tehty työkäyttöä varten. Se on pienestä saakka ollut äärimmäisen nöyrä ja palvelualtis. Se selvästi haluaa tehdä ja osallistua, ja se toimii juuri kuten sitä pyydetään. Sillä ei oikeastaan koskaan ole ollut mitään omia mielipiteitä asioista? Mitä nyt paikoillaan seisominen olisi monesti paljon kivempaa kuin eteen liikkuminen, vaan kyllä liikkeelle on joka ikinen kerta silti lähdetty ;) En osaa tätä järkevästi sanoiksi pukea, mutta tiedätte varmaan mitä ajan takaa.. Ongelmaton ja luotettava hevonen. Nemo on äärimmäisen rauhallinen ja hyvähermoinen. Sillä on mahtava itseluottamus, pienestä saakka se on opetettu ensin emän rinnalla ja myöhemmin yksin kulkemaan kaikissa mahdollisissa paikoissa ja kohtaamaan uusia asioita. Ei se epäröi mennä oikeastaan mihinkään ja kulkee rohkeasti yksin edellä myös ajossa. Minun mielestäni Nemon on myös äärimmäisen fiksu ja järkevä hevonen. Sillä on harkintakykyä ja tilannetajua. En vaan osaa toivoa siihen mitään lisää tai mitään vähempää, mikä tekisi siitä parempaa hevosta työkäyttöön kuin se nyt on? Loput on enää koulutuksesta ja omasta osaamisesta kiinni..Ai niin ja oli minulla muutakin asiaa. Nemon pieneksijääneet (ja lähes käyttämättömät) loimet ovat vailla uutta omistajaa. Onhan tällä hevosella jopa kaksi kertaa eläessään ollut loimi päällään, hih. Itse asiassa haluaisin myös ostaa Nemolle loimen (mieluusti käytetyn), 145 senttisen villa- tai fleeceloimen, mieluusti kaulakappaleella. Värillä ei väliä. Sen kerran kun tulee tarvetta, on tuo hyvä olla olemassa. Vaihtoa tai myyntiä saa siis ehdottaa! Nämä loimet ovat kaikki luultavasti kooltaan 135cm (en muistanut tarkistaa), ainakin Nemolle ovat liian pieniä.


Fleeceloimi 10e. Käytetty, pesty ja sen jälkeen pari kertaa käytetty. Vanha, mutta siisti ja ehjä.

Vuoreton sadeloimi 30e. Lähes käyttämätön, siisti ja ehjä. Ei pesty.

Toppaloimi 30e. Lähes käyttämätön, siisti ja ehjä. Ei pesty.

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Onko fleeseloimi vielä myynnissä? :)

  VastaaPoista
 2. Ompa hienoja kuvia. Teräviä ja hyvät värit. Kuvat ei taida olla otettu kännykkä kameralla. Minkä lainen kuvauskalusto käytössä ? ja kauanko on tullut valokuvausta harrastettua ? Niin on teillä komeet heppatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tämä nyt outoa, kun kuvaan huonommalla putkella niin on jo paristi tullut kommenttia hyvistä kuvista :D Nämäkin on otettu siis halppisputkella 55-250mm f4-5.6 is stm ja runkona Canon 7D. Normaalisti on siis käytössä 70-200mm f 2.8 is usm. Koko ikäni olen enemmän ja vähemmän kuvannut, järkkärillä alkaa lähennellä kymmentä vuotta kuvausura :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.