ajo-opetus ,

Välkommen hem Tärnsjö!

11/01/2015 06:14:00 ip. marjo 4 Comments

Jes jes jes jes JES! Täytyykö enää muuta sanoa? Tehtiin Sirin kanssa pieniä diilejä, ja Rouskun työvaljaat palautuivat taas meidän käyttöömme. Ne olivat siis välissä muualla vuokralla. Nyt sekä Nemolla että Popilla on jälleen mahdollisuus ajella kera kunnon valjastuksen. Rouskulla siis toki pelkkää ohjasajoa. Itse asiassa parempia valjaita ei taida olla olemassakaan kuin ruotsalaiset Tärnsjön länkivaljaat?! Mihinkään en vaihtaisi ;)

Tänään testattiin kuinka Nemo vielä muistaa länkien alla kulkemisen. Hyvinhän tuo sujui. Itse asiassa paremmin kuin olisin osannut arvatakaan. Huippu varsa!

Jätetään höpinät sikseen ja annetaan kuvien ja videoiden kertoa loput.

Tällä kertaa Nemo innostui vähän irrottelemaan portin auetessa pellon puolelle.

Mikäköhän liike tämä on olevinaan? :D

…varsin löysää kyllä silti oli meno.

Kiia juoksee Nemon luo laitumelle.

Meillä käytetään lapsityövoimaa :'D

Videolla Kiia hakemassa Nemoa laitumelta. Ai että minua huvitti katsella näitä - tuhma Nemo ja sisukas pieni Teletappi-Kiia :D


Tosissaan otettava työheppa tarvitsi tietty myös ajosuitset päähän. En ole vielä käynyt palauttamassa Lotan suitsia näyttelyn jälkeen, joten äitimamman suitsilla kruunattiin tämä ajoluukki.

Ensin taas ohjasajeltiin.

Kääntyy kääntyy.

…ai miten niin etupainoinen hevonen, köh.

Ohjasajon jälkeen viriteltiin perään tukki painoa antamaan. Ekaa kertaa kun aikapäiviin längillä vedettiin, niin tämän enempää ei vielä ole syytä tavaraa perään lisätä. Totutellaan rauhassa. Näillä näkymin ensi talvena päästäänkin sitten reellä ajelemaan, kunhan vaan tulisi kunnolla lunta. Can't wait!Nemo oli niin äärettömän kiva ajaa, että keksin vielä loppuun kokeilla sillä pientä ohjasajotehtävää. Nemon kanssa on harjoiteltu pelkkää ohjasajoa ihan luvattoman vähän. Melkein hävettää. Jotenkin tuo on itselleni sen verran vierasta maaperää, että ollaan enemmän keskitytty vetohommien tekemiseen ja maastossa kärryttelyyn. Toki samalla olen hevosta ajanut, mutta lähinnä on menty suoraan eteenpäin ja käännytty paikassa X. Tämä oli siis ensimmäinen kerta, kun kokeilin ajaa T-käännöksen. Tämä suoritus on mm. käyttöratsastuksessa kilpailutehtävänä, tosin huomattavasti pienemmässä tilassa kuin me nyt teimme. Nemo oli aikas pro. Videolla toinen yrityksemme käännöksestä. Harmillisesti peruutin liian kovilla avuilla ja varsa aukoo suutaan, enpä tajunnut että kevyemmätkin avut riittävät! Tiedänpä sitten ensi kerralla..Nappasin vielä muutaman kuvan tallikaveristamme Hetasta, joka oli kentällä hyppäämässä hevosellaan Pandoralla. En muista olenko kertonutkaan, kun Pandora saapui tallille viime kesänä? Jos en, niin tulipa sekin nyt ilmi. Tallin toiseen laumaan meidän poikiemme lisäksi kuuluu siis shettis, piensuokki, kaksi lämppäriä ja tämä torinhevonen. Kaikki nämä ovat esiintyneet blogissa aina silloin tällöin. Pandoralla oli astetta enemmän menohaluja esteelle, ei meinannut kameran tarkennus pysyä mukana. Sain sentään pari melkein onnistunutta hyppykuvaa :)

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Vau! Hienoja kuvia!:)

  VastaaPoista
 2. Taas kerran, upeita kuvia ja hyvä juttu. Syksyn tullen valo vähenee, mutta kuvien laatu on huppu hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Nämäkin kun on halppisputkella kuvattu, niin vähän epäilin kuinka laatu tulee riittämään.. Näemmä tarpeeksi hyvin kuitenkin ;)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.