ajo-opetus ,

Laidunkausi alko ny!

1/30/2016 10:57:00 ap. marjo 7 Comments


Sitä mieltä ainakin ponit tuntuvat olevan. Erityisesti Nemon näkemys laidunkauden alkamisesta näkyi pellolla suoritetun ohjasajotreenin aikana. Vaan onhan se nyt korkea aika näin tammikuun lopulla aloittaakin laiduntaminen! Vai koska te laskette hevoset laitumelle?


Ei nyt oikeesti, voiko olla kamalampaa keliä talvella kuin vesisade ja liukkaat tiet?! Äkkiä kiitos lumet ja pakkaset takaisin! Vielä on niin monta asiaa tekemättä, mitä talvella kuuluu harrastaa. Kesään on loputtoman pitkä aika, ei sitä kaikkea jaksa viettää vesisateen keskellä..Hetkonen, tässä kuvassa on jotain pahasti pielessä!

Kuka on leikannut hevoselle noin kamalan harjan?!

Äkkiä tilannetta korjaamaan.

Sadetta ja jäätilkköä uhmaten lähdettiin kuitenkin liikenteeseen Nemon kanssa - vihdoinkin testaamaan kunnolla hackamore. Otin niihin alaremmin omista sidepulleista ja siinä jos jossain olikin tekemistä. Uusien suitsien nahka kosteudesta turvonneena ei meinannut lähteä auki sitten mitenkään. Olisi pitänyt katsoa aikaa, kuinka kauan uhrattiin Tanjan kanssa yhden remminpätkän irroittamiseen! Nemon ilmekin oli näkemisen arvoinen, kun se ihmetteli käytävällä nuokkuessaan, mitä nuo ämmät ähkii ja puhkii ja ähertää, miksi mitään ei tapahtu...Ajokerrasta ei sitten juuri jäänytkään jälkipolville kerrottavaa. Ihan kamalaa. En nyt tiedä minkä verran voin suitsia "syyttää" ja minkä verran jotain muuta. Herran keskittyminen oli täysin maasta puskevassa heinässä, enkä meinannut millään voimilla saada päätä maasta ylös. Ei näin! Vaikka poistuttiin pian pellolta ja käytiin vielä pihassa paremmassa hangessa ajamassa, ei meno siitä juuri parantunut. 


Mahtui tähän ajokertaan sentään yksi suuri positiivinen yllätys! Pellolle on kerääntynyt valtaisa vesilammikko nyt lumien sulettua. Aiemmin se oli ihan sula myöskin ja ajattelin jo, että sinne pitää yrittää hevonen saada, loistava harjoitus kuin tarjottimella tuotuna. Harmikseni lammikko olikin jo pinnasta jäätynyt, mutta päätin silti kokeilla. Suunta kohti lätäkköä ja sinne mentiin.


Tajusin vasta itse veteen kävellessäni, että olikin aika riskialtista hommaa. Onneksi Nemo kulki koko matkan hyvin rauhassa ja tasaisesti lammikosta läpi! Jouduin nimittäin itse taiteilemaan askeleeni hevosen kavion tekemistä rei'istä seuraavaan, ja lätäkön alla oli myös maa jäässä. Meinasin ihan muutamaan ottesseen olla rähmälläni liukkaat kumisaappaat jalassa. 


Pikaisen ajotreenin jälkeen oli vuorossa varsinainen päivän suunnitelma, eli ottaa viimeiset ilot irti hangista. Ponit pääsivät kesälaitumen puolelle juoksentelemaan :)

Auts, törmäys!

Ihan mukava raviaskel :)

Välillä piti käydä juomassa. Hyvin nuo osaavat rikkoa jään kavioillaan.

Keltaiset pörröpallerot liikenteessä.

Rousku on niin mestari näissä sadasosasekunnin käännöksissä. Hän vaan päätti et mä lähen nyt, moro!

Koottua laukkaa.

Kovin on jo pienessä paketissa :D

Apua minkä näköisiä otuksia, niin tyylikkäät asennot molemmilla ;)

Ja ravivenytykset jatkuvat.

Täältä tulee Popiiiiiiii!

Ja Popin tavaramerkki myös!

Välillä on kiva päästellä.

Tahdissa mars.

Päivän liikuntasuoritus taas hanskassa.

"Niin että juoskaa tekin vaan!"

Ai että näitä asentoja, taas oikein mallikasta menoa!

Keppariponi löysi kivan lelun!

"Hei mua huudetaan, täältä mä tuun!"

Aina valmiina paikalla.

No mutta mihin se isoveikka jäi?

"Ai miten niin tästä pihaton ovesta on hevosilta pääsy kielletty??"

"Mutta kun mä haluuun…."

You Might Also Like

7 kommenttia :

 1. Kyllä meilläkin pojat oli laitumelle päästyään sitä mieltä, että oli sitten tammi- tai kesäkuu, laitumella kuuluu syödä "vihreää" :D Hassuja tapauksia, ihanaa kun ponit nauttii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ruualle persoja tapauksia teilläkin :D Ei vaan onhan se kiva, että hevosilla on taas päivisin enemmän tekemistä laiduntaessaan, mutta silti, kyllä mä haluan hanget takaisin ja heti!

   Poista
 2. Kolmannessa kuvassa Nemo on niin upean näköinen. <3 Miksi noissa valjaissa ei ole rintaremmiä? Eikö niihin kuulu sitä? En itse tiedä valjas- ja valjakkohommista paljoakaan, itse kun olen ikäni käynyt vain ratsastustunneilla. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan se! :) Kyllä rintaremmi kuuluu valjaisiin, mutta ohjasajossa siitä ei ole oikein kuin haittaa. Rintaremmi tulee vetoliinoihin kiinni, joten ilman vaunuja roikkuisi vaan irtonaisena kaulalla..

   Poista
  2. Aaa.... okei. Kiitos vastauksesta, nytpä tiedän. =)

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia! Ja kuvatestit oli kyllä todella osuvia!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.