erikoispostaus ,

TULOKSET

1/09/2016 02:46:00 ip. marjo 10 Comments

Hei kiitos kaikille palautteesta ja innosta testiäni kohtaan - en osannut arvatakaan, että siitä tulisi näin suosittu! En viitsi pitää hulluja enää jännityksessä, ja kun vastauksia ehtiä kertyä jo 45 kappaletta, on tämä ihan riittävä otanta näin leikkimielisten tulosten julkaisuun!

Tein testin tosiaan pikaisena päähänpistona, enkä juurikaan uhrannut sille etukäteen ajatuksia. Nyt hieman harmittaa, sillä olisin voinut valita hevoset huomattavasti tarkemmin. Olisi ollut hauska nähdä tulokset tietyille hevosille ja roduille. Valitettavasti nämä tulivat mieleeni vasta jälkikäteen, ja nyt testin kuvat on valittu täysin randomisti, mitkä hevoset vain ensimmäisenä silmääni sattuivat sen mukaan, mitä hain takaa..

Sen verran kriteerejä oli mielessä siis tätäkin kuvakattausta kootessa, että halusin saada mukaan yhden tai useamman hevosen, jotka ovat
a) vuonohevosia, jotka ovat hyvin tyypillisen vuonohevosen näköisiä
b) vuonohevosia, jotka ovat harvinaisempaa vuonohevostyyppiä
c) eri rotuisia hevosia, jotka ovat täysin eri tyyppisiä kuin vuonohevoset
d) eri rotuisia hevosia, jotka muistuttavat vuonohevosta

Tässä oli siis oikeastaan neljä tavoitetta, joiden toteutumisen halusin nähdä. Oletukseni oli toki, että vuonohevosiksi a) kohdan hevoset tunnistetaan parhaiten ja b) kohdan hevoset huonoiten. Oletin myös, että c) kohdan hevosia ei sekoteta vuonoihin, mutta d) kohdan hevoset saattavat saada herkemmin vuonohevosen roolin kuin jopa b) kohdan hevoset. Itse asiassa kaikki nämä oletukset kävivät toteen!

Tässä vielä alkuperäisen testin kuva. Etkö vielä ehtinyt tekemään testiä? Nyt on mahdollista osallistua, eli ei muuta kun kokeilemaan! Tehtävä on yksinkertainen: tunnistatko kuvasta vuonohevoset? (vastaus alempana, älä scrollaa!)



.
.
.
.
.
.
.
.


Eipäs kurkita!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ja oikea vastaus tulee tässä!


Kaikki muut ovat siis vuonohevosia, paitsi ne, joissa on rasti päällä! Yllättikö? Luultavasti kyllä, sillä kukaan ei vastannut täysin oikein. Eniten oikeita vastauksia taisi saada Aada.R, joka tunnisti 9/12 rodusta kohdalleen, hieno saavutus, onnea!

Parhaiten tunnistettiin nro. 6, jota kukaan ei erehtynyt luulemaan vuonohevoseksi, mahtavaa! Huonoiten puolestaan tunnistettiin numerot 5. ja 10., joista molemmista yksi ainoa vastaaja veikkasi näitä kahta vuonoiksi. Numeroiden 2. ja 3. oli tarkoitus olla nämä kohdan a) perusvuonista muistuttavat siluetit, ja varsin hyvin ne molemmat vuonohevosiksi tunnistettiinkin.

Alla olevassa kuvassa on kerrottu prosentein, kuinka suuri osa vastaajista tunnisti oikein kyseisen kuvan rodun. Eli vuonohevosten kohdalla, kuinka suuri osuus tunnisti hevosen olevan vuonohevonen, ja rastittujen rotujen kohdalla, kuinka suuri osuus tunnisti, että kyseessä ei ole vuonohevonen.




Ja kaikkia varmasti eniten kiinnostaa, mitä ja ketä nämä hevoset oikeasti olivat!? Vastaus tulee tässä! Sen verran sieltä voisin poimia esille, että niin monen mielestä vuonohevosoria muistuttava numero 4. onkin oikeasti welsh mountain -poni! Numerossa 3. esiintyvää suomalaista jalostusoria moni veikkasi shetlanninponiksi. Numeron viisi ori on (ilmeisesti Norjan-Tanskan-Saksan sukuinen?) Saksassa vaikuttava varsin näyttävä jalostusori. Numerossa 9. puolestaan esiintyy 1-palkittu suomalainen jalostusori, ja numerossa 7. norjalaissyntyinen Suomessa vaikuttava jalostusori. Nämä tosin molemmat ovat vasta 3-vuotiaita kuvissa, joten se varmasti vaikeutti tunnistamista.?


Eipä tämä kovin helppo tehtävä näyttänyt olevan! Vastauksia kertyi yhteensä 540 kappaletta, ja niistä oikeita vastauksia oli liki täydellisesti puolet, eli 271 kappaletta.

Mikä itsellesi oli suurin yllätys tuloksissa? Opitko tästä jotain uutta? Minä ainakin opin, kun vertailin siluetteja niitä tehdessäni - mutta enpä vielä kerro mitä, sillä haluan kuulla ensin teidän kokemuksianne.. :) Kiitos vielä kaikille osallistuneille!

You Might Also Like

10 kommenttia :

 1. 5 ja 7 ovat omaan silmään tosi ruikuleita vuoniksia, Nemon tyyppi on minusta paljon hienompi ja vuonikselle sopivampi. Viitosesta ihan oikeasti tuli mieleen amerikan mini... =D Onko kasi welsh cob? Silloin olisin saanut ainakin 3 oikein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jun welsh cob :) Joku welshin sektio ainakin, ja eikös tuo nyt selvästi cobilta näytä :D

   Poista
 2. Hahah, ei ihan tuo kasi ollut friisiläinen :'D Hauska visa kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ihan :D Friisillä olisi aika paljon pidemmät jalat ja kaula :D

   Poista
 3. Minkä rotuinen tuo 11 on? :)

  VastaaPoista
 4. Osaatko sanoa tuon nmro 9 hevosen nimeä? Ihan mielenkiinnosta.. :) Täysin samat merkit kuin Masilla, tuota läsiä lukuunottamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoititko jotain muuta numeroa? 9 on vuonohevonen..

   Poista
 5. Mikä ykkösen ja kakkosen nimet on ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätetään näistä nimet pois suosiolla, vaikka moni varmasti osan hevosista tunnistaakin :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.