kengittäjä ,

Enää ei liukastella

2/12/2016 05:53:00 ip. marjo 0 CommentsNyt loppui huumorintaju. Näiden kelien suhteen siis. Yleensä jaksan aina ajatella positiivisesti jopa säiden osalta ja hoen vaan itselleni, että kyllä talvi/kesä/lämpö/pakkanen vielä tulee. Se on ihan varma. Kunhan nyt kärvistellään muutama päivä tai viikko tai kuukausi, niin pian jo helpottaa. Vuodenajat vaihtuvat kyllä ja kelit sen myötä aivan takuuvarmasti.

Sen sijaan kun kärvistely tarkoittaa sitä, ettei hevosta juuri uskalla tarhan portista ulos taluttaa, ja mennään vasta helmikuun alussa, on tässä pahimpana skenaariona, ettei hevosta seuraavaan kolmeen kuukauteen voi liukastelematta tuoda aitojen ulkopuolelle. Ja siinä tulee jo sietokyky vastaan. Tarkoitus kun olisi päästä treenaamaankin.

Poni pedikyyrissä.

Mitäs kummia ääniä tuolta isosta autosta kuuluu..?

Pärjäisimme hyvin ilman kenkiä muutoin, mutta hokit saisi olla alla. Olen aina välillä katsellut uusia ja parempia bootseja ostoaikeissa, mutta vielä kun ei ole ollut varsinaisesti tarvetta, en ole saanut aikaiseksi niitä hankkia. No nyt olisi ollut tarve, kun haluaisin toki sellaiset tossut, joihin saa nastat pohjaan kiinni. Ensi talveksi täytyy olla ajoissa liikenteessä, ja hommata pojalle uudet ehommat tossut ennen tarpeita.

OMG. Siellä autossa tehdään mulle kenkiä!?

Nemon kakkoskoon popo.

Päätin kuitenkin ratkaista ongelman lennosta tällä kertaa, sillä kengittän käynti oli sovittu juuri sopivasti tälle viikolle. Näinpä Nemolle iskettiin hokkikengät etujalkoihin. Eipä noihin liukkaimpiin jäätiköihin ilman takakenkiä ole asiaa, mutta auttaa tämä toki pahimpaan liukasteluun. Mieluusti olisin pitänyt hevosen kengättä, mutta eipä minulla sen suuremmin ole mitään kenkiä vastaankaan. Jossain kohden ne taas tullaan pois ottamaan, mutta voi olla, että ainakin muutaman kengitysvälin saa nyt herra kulkea rautaa jaloissaan.

Nemo oli ihan että yöks.

Kyllä on siistiä jälkeä! Ja lattia erittäin vino, ei hevosen jalat näin kierot ole kuin kuvassa näyttää.


Jelppari!

Oli minulla iloisiakin uutisia - yllä olevat kärryt muuttavat pian meille, jee! Tai eivät varsinaisesti minulle, mutta Nemolla niillä päästään ajelemaan kuitenkin. Jos nyt käykin niin, ettei rekikelejä enää tänä talvena näy, liikenteeseen päästään joka tapauksessa. Ja nämähän ovat "työkärryt", joiden perään saa vetokoukkuun kiinni mitä haluaakaan vedettäviä kapistuksia.

Joten satakoon taivaalta vettä tai räntää tai lunta, jäätyköön tai sulakoon maa, ei sen väliä, meillä on hokit ja jalakset ja renkaat, liikenteen päästään vaikka pieniä vihaisia mummoja putoilisi niskaan! Ja kunhan nyt kärvistellään nämä pahimmat vesi-räntä-jääsadekelit, niin pian on taas kesä! Tai talvi! Molemmat kelpaavat tässä vaiheessa.

Pari päivää sitten pelto näytti tältä. Ei oikein taitaisi enää reki liikkua.. Sen sijaan nyt on taas lumet maassa, joten huomenna ehkä päästään reellä ajelemaan?!

Ja vielä jännä havainto loppuun - kun asiaa näin tarkastelee, voi huijata itsensä uskomaan, että Nemollakin olisi muka pitkä otsatukka :D

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.