ajo ,

Tokaa kertaa mettällä

3/06/2016 01:49:00 ap. marjo 6 Comments

Yritin kovasti saada videonpätkän näytille metsäajosta, mutta tällä koneella ei vaan homma onnistu. En tiedä mitä näyttöön liittyvää videon viimeistelyssä tapahtuu, mutta kone sekoaa joka ikinen kerta, kun yritän videon tallentaa. Tuolla se olisi muutoin valmiina editoituna odottamassa ohjelmassa omassa tiedostomuodossaan.. Jos joskus jotenkin onnistun, laitan sen vielä näkyville, vaikkei mikään kovin kummoinen pätkä olekaan. Vaan onhan tuo videon fiilis aina eri kuin pelkkien kuvien - ja tämä touhu jos mikä pitää sisällään aikamoisen fiiliksen! :)


Eilen tehtiin toinen reissu metsäajoa Nemon kanssa. Tukkeja olisi metsässä vielä vino pino odottamassa pois kuskausta. Ei niitä mitenkään ehditä kaikkia hevosella hakea tämän kevään aikana, joten loput jäävät sitten traktorikuorman varaan. Sen verran toki Nemolla niitä vielä ajellaan, kun lumitilanne sen sallii. Tällä kertaa vuokranantajamme Heimo oli vielä jeesaamassa ja tekemässä kuormaa, mutta eiköhän myö jatkossa yritetä Tanjan kanssa niitä sieltä kahdestaankin roudata.

Eilen tehtiin kaksi reissua metsään, kävelyä kertyi neljä kilometriä ja aikaa kului puolisentoista tuntia. Ja me oltiin Tanjan kanssa ihan poikki! Olisi tuo huomattavasti helpompaa, jos itsekin istuisi reen kyydissä, vaikka eipä tämä pieni kuntoilu pahaa tee itse kullekaan, kröhöm.. :D

Menomatkalla. Heiniä oli taas mukana, mutta jostain syystä ne eivät tällä kertaa odotellessa maistuneet.

Nemo oli niin reippaana menossa, että ihan tosissaan sai taas itse pistellä kinttua toisen eteen lumihangessa. En haluaisi suotta hillitä Nemon askellusta ja jatkuvasti pidätellä sitä silloin, kun menohaluja on. Parempi kun saisi toinen liikkua pitkää käyntiä, mikä hevoselle sopivalta tuntuu. Ensimmäisellä reissulla tuotiin vain yksi tukki, mutta tosiaan kun se tuli perässä kuin vettä vaan, uskallettiin toisella rinksalla ottaa jo kaksi tukkia kyytiin. Hyvinhän nuokin näyttivät kulkevan. Ja Nemo oli taas pro, täytyykö sitä edes todeta? Hieman ehkä kiireinen, mutta malttoi seistä paikoillaan ja oli tosi herkkä ja kiva ajettava.


Nemon tötteröturpa on vaan ihana.

Rennon letkeää matkantekoa.

Heimo kaatoi puun ihan hevosen vierestä, eikä Nemo korvaansa lotkauttanut kuusen kaatuessa.

Mikä ilme..

Viritelmä tukkien kyytiin vierittämistä varten.

Ensimmäinen puu paikoillaan.

Ja kotia kohden matkalla.

Täältä tullaan taas, uudestaan kohti metsää tyhjällä reellä.

…missä Heimo sen aikaa teki muita metsähommia. Eipä Nemo moottorisahan äänestäkään välittänyt, kun melko lähelle käveltiin.

Uutta kuormaa lastaamassa.

Ja kotio matkalla. Kameralle on aina aikaa hymyillä, kuten muutamaan otteeseen on tullut todettua! ;)

Näin kivaa meillä oli!

Huh, hengähdystauko.. Hevoselle vai ajurille, sitä sopiikin pohtia?

edit. Sain sittenkin loppujen lopuksi videon nettiin asti, jee. Here we go!


You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Hei!

  Aivan mahtavaa kun joku ylläpitää perinnettä. :) peukutan!! Nemo seisoo niin kiltisti paikallaan lastausvaiheessa mutta kun matkaan lähdetään niin vauhtia löytyy :) hyvä Te! Näitä on niin mukava katsoa, lisää näitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan, kiitos peukuista! :D Ja kiva kun joku jaksaa katsoa, viime aikoina kun melkein on ollutkin vaan höpinää rekiajeluista. Olisi kiva saada itsekin vähän oppia tähän hommaan, niin säilyisi perinteet vielä paremmin oikeassa muodossaan, mutta onhan tämäkin touhu parempi kun ei mitään :)

   Poista
 2. Olenkos ymmärtänyt oikein, että Marjo olet biologi ammatiltasi? Saanen kysyä, että minkälaista työsi on ja millaisia työtehtäviä sulla on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutukseltani kyllä (ekologi), mutta valitettavasti ammatiltani en.. Työni on itse asiassa erittäin kaukana biologiasta :(

   Poista
  2. Mitä teet työksesi?

   Poista
 3. Tähän väliin voisi kyllä lisätä, että tämän ekologisempaa hommaa ei kyllä moni tyttö eikä poika enää nykymaailmasta löydä
  !

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.