hevoskuvaus ,

Lahjattomat treenaa

5/21/2016 09:51:00 ip. marjo 5 Comments


Laitoin alkuviikolla viestiä tuttavalleni, ja kyselin mahdollisesta hevoskopin vuokrasta tulevaa kesäkuun match show'ta silmälläpitäen. Samalla tuli puheeksi, että he ovat menossa mätsäreihin tänä viikonloppuna. No tottahan toki tilaisuus oli pakko hyödyntää, ja kiireesti laitoin myöskin viestiä järjestäjille, vieläkö mukaan mahtuisi näin viime tipassa - ja kyllähän me mahduimme!

Pienoisella kiireellä ja paniikilla tuli siis tämä reissu tehtyä, mutta onneksi tuli. Kyyti järjestyi ja matka oli lyhyt, joten kokemus oli kyllä hyvä treenikauden avaus tälle kesälle "ihmisten" ilmoilla liikkumisen suhteen.

Nemo yllätti parillakin tapaa näyttelyreissun aikana. Ensin ihmettelin sitä, kuinka rauhassa se oli näyttelypaikalla. Jos vertaa viime kesäiseen Teivon reissuun, oli käytös aivan eri luokkaa. Kyllähän se ilmoitti kaikille ori olevansa, mutta hyvin kevyt pideltävä oli narun päässä. Välillä vaan seistä nuokuttiin rentreiskoina, välillä sitten vähän jyrättiin raviaskelin suuntaan jos toiseen. Pääasiassa olin kuitenkin hyvin tyytyväinen herran käytökseen kehää odotellessamme.


Kehässä tulikin sitten toinen ylläri, kun homma levisi käsiin ihan tyystin. Nemo käyttäytyi erinomaisesti oman esiintymisemme ajan, ja seisoi jopa niin hyvin paikoillaan, että pystyin korjaamaan sen asentoa ja asettelemaan jalkoja. Enpä olisi ikinä uskonut! Vaan siinä vaiheessa, kun jaettiin parille siniset ja punaiset ruusukkeet, ja toinen hevonen tuli liian lähelle viereen, menikin kuppi nurin. Siitä alkoi sen sortin riehumiset ja pystyynhyppimiset että huhheijakkaa. Ensimmäinen pomppu tuli niin yllättäen, että itsekin otin osumaa kaviosta kylkeen. Jatkossa onneksi osasin jo varautua, pomppuja kun tuli ihan jokunen lisää.


Saimme sinisen nauhan ja sinisten kehästä jatkoimme BIS-kehään. Sieltä ei enää sijoituksia herunut. Nemo onneksi tasaantui mukavasti tuossa kehässä pyörimistä jatkaessamme, ainoastaan jos joku muu samaan aikaan kehässä sattui hörisemään herralle, piti siitä ottaa vähän kierroksia. Minua niin nauratti kuullessani, kun kehäsihteeri ohjeisti "varomaan tuota oria" :D Mun maailman laiskin ja kiltein löntykseni olikin yhtäkkiä hurja ja vaarallinen oripoika. Totta kai turvaväli on hyvä pitää ja hyvä kun ohjeisti, ei vaan ihan äkkiä Nemosta muuten uskoisi. Ihan kiva huomata, että sekin osaa muuta kuin seistä pää roikkuen alahuuli lörpällään.

Tämä oli tosiaan kesän avaus reissaamisen suhteen, ja seuraavan neljän kuukauden ajan onkin ohjelmistossa yksi matka per kuukausi. Ellei jopa elokuussa kaksi, katsotaan nyt mitä tuleman pitää. Toivottavaa olisi, että Nemo hieman tasaantuisi ylipäätään tuolla vieraiden hevosten keskellä tässä kesän mittaa. Nyt on kuitenkin hyvä harjoitella maastakäsin ennen kuin lähdetään esim. valjakkotouhujen merkeissä - saati sitten joskus selästä käsin - kotipihan ulkopuolelle.


Ja kyllä: me olemme vielä sen verran lahjattomia, että treeniä kaivataan! Mielenkiinnolla ja kauhulla tulevia koitoksia odotellessa..


Nemo bongasi lukemattomia herkullisia tuoksuja näyttelypaikalta.

Odottelua ja odottelua.. Hyvä kyllä, kun oltiin hyvissä ajoin odottelemassa!

Nemo näyttää niin isolta Virpin rinnalla :)

Kehässä kauniisti. Ainakin alkuun..

Jaa että ponimainen ravi? :D

Onhan se kieltämättä aikamoinen poni...

Ihan kivasti hän liikkui kyllä kehässä.

Seisominen sujui hyvin.

...ja sieltä se hyppy sitten tuli!

Hurrrrrja mies :)

Välillä oltiin taas niin nätisti.

Sirille kiitos päivän kuvista, Virpille kaikesta avusta hevosen kanssa sekä Sadulle kyydistä! On tämä reissaaminen niin helppoa kuitenkin, kun on hyvät apujoukot ympärillä :)

Kotiinpaluu ja yleisöä ympärillä.

Nemo oli jokseenkin pörheissään vielä kotipihassakin.

Ihailijat kerääntyivät saman tien matkalaista rapsuttelemaan.

Ja lopuksi Popi sai kyytiä! Nemo purki koko päivän turhautumisensa velipoikaan; kaiken sen hikoilun ja seisomisen ja tuskaisen olotilan näyttelypaikalta sai Rousku tuntea nahoissaan, voi toista!

Lisään vielä herran arvostelun loppuun kotiin selvittyäni.

ps. Jos postauksesta uupuu muutama p-kirjain, niin se johtuu vaan siitä, ettei Sirin kone halua niitä esille antaa :) Terkkuja myös Siriltä!

You Might Also Like

5 kommenttia :

 1. Miten muuten Nemo menee koppiin? Oletteko harjoitelleet sitä kuinka paljon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävelee omatoimisesti sisään rennon tyytyväisenä :) viime kesänä meillä oli hetken koppi vuokralla kotona, jotta pystyttiin homma rauhassa treenaamaan!

   Poista
 2. komea on nuorukaisella kaula, noissa hyppykuvissa näkyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onhan se muuten joo, pituutta saisi vaan olla lisää.. :)

   Poista
  2. Ihanan ilmekkäitä kuvia 😊 komia Nemo ja tyylikäs Marjo

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.