ajo ,

Lisää äestystä ja lainakuski ohjissa

6/01/2016 11:05:00 ip. marjo 6 Comments

Herra työherra laitumella valmiina odottelemassa töihin lähtöä 

Joku ehkä muistaakin viime kesän postauksista minun ystäväni Virpin, joka kävi jokuseen otteeseen Rouskulla ratsastamassa? Muutamassa viime postauksessa on jälleen vilahdellut Virpi mukana, sillä tuo palasi Suomeen kesäksi ja asuu aivan meidän hevostemme lähellä, joten minähän olen heti houkutellut hänet avuksi mukaan tallille Nemon kanssa touhuamaan. Koko kevät on mennyt enemmän ja vähemmän harakoille, ja hirmuisen vähän on hevosen kanssa mitään oikeasti tehty. Tähän pitäisi saada muutos ja hivenen tehokkaampaa treeniä aikaiseksi vähitellen kesän mittaa.

Jaa että tämmönen pörröriimu päähän vai?

Okei okei sitten...

Nemon ohjaksissa ei tähän asti ole ollut vielä kukaan muu kuin minä, vaan nytpä tuli sekin asia korjattua. Passitin Virpin myös ajohommiin, sillä halusin itse napsia kuvia äestyksestä, hih :) Siitä on ihan jokunen vuosi aikaa, kun viimeksi Virpi on ajo-ohjia pidellyt, enkä itse asiassa tiedä onko maastakäsin ajosta edes kokemusta, vaan hyvin näillä lähti homma käyntiin! Nemo on niin super varma ja helppo ajettava, että huoletta uskalsin ohjat luovuttaa. Oli oikeastaan ihan hauska seurata vierestä. Minä lähinnä istuin pellolla ja katselin kameran kautta, kun herra työherra teki töitä - kätevää kerrassaan :D

Edellisenä päivänä tätä hevosta talutettiin ketjunaru suussa. Kumman nopeasti voi tuo fiilis muuttua. Mutta tämä on ehdottomasti se normaali Nemo :)

Ihanan vihreetä!

Taas Nemo näyttää muka isolta. Ei se oikeesti ole.

Tässä on selvästi joku keskustelu meneillään? Nemoa ehkä ärsyttää poseerata kameralle pörröriimussaan? :D

Vaan kyllä Virpikin totesi, ettei tuo äestys mitään helppoa hommaa ole. Niin moneen asiaan pitäisi keskittyä yhtä aikaa, vaikka periaatteessa vaan kävellään ympäriinsä pitkin peltoa. Ohjastuntuma täytyy säilyttää sopivana, oma ajoasento ja omat askeleet sovittaa tahtiin, samoin miettiä äeksen kulkulinjat ja toki katsoa mihin hevosta ohjaa. Olisi kyllä kiva päästä kokeilemaan myös muita työvaiheita pellolla, on tämä sen verran mielekästä touhua. Nyt pelto onkin jo kylvetty, joten tämän kevään äestykset jäivät tähän. Ensi kerralla sitten jatketaan muiden ajohommien merkeissä.
Itse asiassa Virpi on tavallaan toiminut jo vähän toisenlaisenakin kuskina Nemolle, kuten joku Facebookissa saattoi huomata. Tätäkin touhua tullaan jatkamaan kesän ajan, mutta siitä enempi omassa postauksessaan.

Nappasin taas yhden kuvan hevosen turkin toiminnasta. Tämä on otettu hyvän aikaa sen jälkeen, kun Nemo oli käynyt suihkussa töiden jälkeen. Eivät nuo pisarat kovin herkästi karvan läpi tunkeudu.

Videolla Nemon ensimmäinen kerta lainakuski ohjaksissa! Olihan tuossa hevosellakin hieman ihmettelemistä, mutta hyvin sieltä lähtivät yhteiset avut löytymään..


Mutta on tämä hevonen vaan aivan jäätävä tolppajalkainen tankki, apua! Miten se voi näyttääkin tuolta!? :D

ps. Tämä kuva tuli mukaan ihan vahingossa, mutta koska Sohvi-kattimaukusta ei ole aikoihin blogissa näkynyt, tässä vielä yksi 10-kuukautisen pikkukisun poseerauksista <3

You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Hienosti Nemo menee, mutta omalle touhulle ei voi kuin nauraa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mulla on hei melkeinpä aina sama fiilis, kun omia videoita etenkin katselee, vaikka oon tuolla hevosella ihan muutaman kymmenen (vaiko sata?) kertaa ajanut :D

   Poista
 2. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tarkennukset on välillä vähän pielessä kyllä, oli liian "pitkä paketti" kuvattavaksi.. :D

   Poista
 3. Ihania kuvia ja ihana Nemo! Hienosti myös otsatukka kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ai kasvaako se? :D Miten musta tuntuu, ettei ole kasvanut enää mihinkään!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.