kuvia ,

Ratsujuttuja!

6/06/2016 04:04:00 ip. marjo 2 Comments


No nyt se on tehty ja Nemon "ratsu-ura" korkattu! Herran selässä on istuttu jopa kahdesti - tai oikeastaan jos täydellä painolla selän päällä roikkuminen lasketaan mukaan, on aikuisen ratsastajan paino ollut Nemon kannateltavana jo kolme kertaa. Virpi on saanut kunnian toimia tässä tehtävässä ja varsin tyytyväiseltä on hommaansa vaikuttanutkin. Mitenkäs tuo totesi ensimmäisen selkäänkiipeämisen jälkeen.. Oli niin hyvä mieli koko päivän, kun oli istunut Nemon selässä? Tai jotain tähän malliin ;)

Ei minulla varsinaisesti ollut aikomusta vielä nyt kesällä ratsastajaa selkään laittaa, mutta tämä tilaisuus on melkein pakko käyttää. Nyt kun on kuvioissa mukana pieni ja kevyt, rento ja taitava kuski, joka vielä pääsee hyvin paikalle ja tykkää hommasta, niin pakkohan meidän on vähän selässä oleskelua treenailla. Tuskinpa näitä ratsastuksia kovin montaa tullaan kesän aikana tekemään, varmistelua ehkä senkin edestä. Syksymmällä taas, kun Virpi poistuu kuvioista, voi olla että ratsastukseenkin jätetään tarkoituksella taas pidempää taukoa. Katsotaan nyt minkä verran ja mitä kesän aikana ylipäätään tehdään.

Aiemmin Nemon kanssa on jo muutamia kertoja naksuteltu alustavia harkkoja selkäännousua varten, ja tämäkin projekti aloitettiin taas pelkällä selän painamisella naksun ja porkkanapalkan kera. Vaan eipä Nemoa voisi vähempää kiinnostaa, keikkuuko siellä kyydissä joku vai ei. Hän ottaa koko touhun varsin lunkisti omaan tyypilliseen tapaansa.

Toukokuun lopulla ensimmäistä kertaa paino kokonaan hevosen selässä.

Ja seuraavissa harkoissa ekaa kertaa kyydissä.

Siri oli sopivasti paikalla viimeksi, kun tehtiin harkkoja selkäännousun merkeissä, joten tuo nappasi muutaman kuvan ja videon muistokseni Nemon varsinaisesti toisesta kerrasta ratsastaja kyydissään.

"Hei gimmat mitäs tääl tapahtuu, onks meil treenit vai??"

Juu on kyllä, täällä treenataan porkkanan syömistä. Ja Virpi akrobaattisia taitoja :D

Eikös aina 3-vuotiaat orit ratsuteta riimu päässä ja ilman satulaa?

Noin se vaan pomppaa kyytiin! Meikäläinen kun könyäisi selkään tarvittaisiin ensin tikapuut käyttöön..

Nemon mielestä oli niin rankkaa kantaa ratsastajaa selässä, saati seistä paikoillaan ja syödä porkkanaa, että välillä tarvii vähän nollata!

Voi ihana mikä pölypilvi.

Ja videolla yksi harjoitustuokio. Teemme siis tämänkin treenin aina pätkissä, yksi harjoitus kestää ehkä minuutista kahteen-kolmeen? Välissä hevonen päästetään aina irti ja se saa vapautuksen tehdä mitä tahtoo.

 

Nemo on opetellut myös kävelemään omatoimisesti valmiiksi korokkeen viereen, kun ratsastaja on selkään nousemassa. Tämä on varsin kätevä taito esim. ilman satulaa maastoillessa, jos joutuu tulemaan välillä alas ja kiipeämään kyytiin kiven tai kannon päältä. Videollakin näkyy, kuinka poni tulee suoraan valmiiksi oikeaan paikkaan. Toki tämäkin treeni on vielä alkutekijöissään, ja välillä joutuu jalkoja vähän korjailemaan.

Pojat vaihtoivat muuten taas laiduntakin. Laumat vaihtoivat paikkoja keskenään erinäisistä syistä, ja siinäkös pojilla riitti ihmeteltävää, kun pääsivät tammojen pissoja suorilta nuuskuttamaan. Ei paljon juoksukuvia tarvinnut odotella, kun nämä vaan mutristelivat neniään minkä kerkesivät!

Voi että vielä kun saisi vähän paremmin tästä hajusta jotain irti..!

Nemo marssi Popin luokse ihan orin elkein tsekkaamaan, että sääkö se tamma olet. No ei ollut. Sori.

Joka paikassa riitti nuuskuteltavaa.

No tuli sieltä sentään muutama askel ravia..

You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Nemo näyttää ihan jo orilta! Ei mikään pikkupoika enään :) On ne vuonot niin kauniita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kovasti kasvanut kyllä :D

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.