ajelutus ,

Valmistelevaa käyttöajotreeniä..

7/04/2016 09:08:00 ip. marjo 4 Comments

Vanhanmallinen vuonohevonen vanhanaikaisessa kuvassa vanhojen rakennusten edustalla. 

Voihan nyt kääk! Pian olisi taas edessä yksi uusi koitos ja Nemon ajouralla tärkeä tapahtuma. Tai kyllähän me jo viime kesänä pariin otteeseen ajelutimme ihmisiä kärryjen kyydissä, mutta tällä kertaa viedään homma yhden askeleen pidemmälle. Meillä on siis jälleen yleisötapahtuma tulossa tallille ja Nemon kanssa lupasin tarjoilla hevosajelua kävijöille.

Vuosi sitten kesällä ajeltiin vielä pienillä koppakärryillä ja rintaremmivaljailla. Silloin Nemo veti molemmat ajoponin hommat läpi kympin arvoisesti, tosin meillä oli koko ajan taluttaja narun päässä varmistamassa - just in case. 

"Hoi palvelija, lisää ruokaa kiitos!"

Hieman päänvaivaa aiheuttaa jälleen kalusto.. Nuo Jelpparit ovat periaatteessa ihan kivat kärryt ja ajavat asiansa juurikin hidastempoisessa työkäytössä - mutta ei niistä sitten oikein muuhun olekaan. Olen tässä jo kovin haaveillut maratonvaunujen perään, kun maastoteillä on pistelty menemään sellaista ravia jelppareiden kanssa, että heikkopäistä hirvittää. Toinen suuri haave on jotkin vossikkatyyppiset vaunut, joihin mahtuisi ainakin neljä aikuista kyytiin. On se kumma, kun ajoakin on niin montaa eri laatua, että erilaisia vaunuja ja valjaita saisi olla hirmuinen valikoima - ne pirulaiset vaan tuppaavat maksamaan maltaita ratsukamoihin verrattuna..


Vaan vossikoiden puutteessa mennään niillä mitä löytyy. En näin pienen jutun takia ala kuitenkaan haeskelemaan vaunuja vuokralle. Sen sijaan pieni ajatus kyteekin laittaa jelppareiden perään kiinni peräkärry ja vuorata siitä mukava paikka pienille (ja isommillekin) matkustajille. Joten saapi nähdä mitä keksitään!

Valmistelevana treeninä maastoilun sijaan ajeltiinkin vain tiluksia ympäriinsä käynnin askelin ja ajuria kuunnellen. Tai no melkein voi jo maastoilustakin puhua, kun välillä ajuri päätyi sellaisiin reittivalintoihin, jotka aiheuttivat ongelmia kyytiläisille pysyä matkassa mukana ;)Mitä luulette, olisiko tuolla peräkärryn kyydissä kiva istuskella? Heinäpaaleja ja vilttejä tai lampaantaljoja sinne ajettelin pehmukkeeksi. Toimisiko? Tämä yhdistelmä on vähän kyseenalainen senkin takia, että se pitää aivan valtaisaa kolinaa ja kilinää ja pauketta.. Tosin Jelppareiden pienoisella tuunauksella äänet vähenivät mukavasti, ja ehkäpä tuo peräkärrykin lastin kera kulkee huomattavasti hiljaisemmin. Joten ehkei tarvitse kuitenkaan varata korvatulppia mukaan kyytiläisille ;)

On tämä maisema vaan ♥  

Vielä pari laidunkuvaa eräältä aurinkoiselta illalta viime viikolta.


Joku keltainen pyöreä korvapuusti sieltä juoksi vauhdilla vastaan!

Ja hieman enemmän ruskistunut pulla perässä :D

<3<3<3

On se suloinen :)

You Might Also Like

4 kommenttia :

  1. KIVA POSTAUS ! Kivat kuvat :)

    VastaaPoista
  2. Ootko tulossa vuonisten koulumestiksiä kuvamaan? :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.