kuljetus ,

Käyttöajoki.. eiku uimassa!

8/21/2016 09:42:00 ip. marjo 13 Comments

Meni vähän reisille tämä viikonloppu.. Olen koko kesän odottanut Vuonisyhdistyksen kesätreffejä. Alunperin aikomuksena oli mennä sinne Nemon kanssa, sittemmin Lotan kera, mutta kun nämä suunnitelmat kariutuivat omaan mahdottomuuteensa, päätin vaan suunnata seuraamaan käyttöajokisoja ilman hevosta.

Harmittaa kyllä, etten saanut Lotan kanssa kuvioita järjestymään. Vaikka hevonen on seissyt kutakuinkin viimeisen vuoden, on se kuitenkin niin varma ja osaava ajohevonen, että olisi ollut hienoa lähteä sen kanssa kisaamaan. Tällä kertaa ajamaan olisi lähdetty toki vain voitosta (edellisen mestaruushopean jäljiltä), mutta näillä eväillä se ei olisi onnistunut.. Ehkä sitten ensi vuonna?? Nemon kanssa meidät kun huolitaan mukaan vasta kahden vuoden kuluttua, vielä ehtii siis treenata!


Olin jo aikoja suunnitellut ohjelmani siten, että la on varattu muulle puuhalle ja su lähden seuraamaan käyttöajoa. Meinasinkin pudota tuolilta la iltana, kun Facebookissa eteeni avautui kuvia ja tulokset käyttöajomestaruuksista. Siis että mitä!?? Koko illan ja seuraavan aamun soimasin itseäni kuinka tyhmä voin olla! Ainahan ensin on ollut ajo ja seuraavana päivänä ratsastus, miten ihmeessä olen voinut ajatella, että ajo olisi su?! Miksen tarkistanut asiaa vielä ennen kisoja! Miksi oi miksi! Olin niin pettynyt nähdessäni kuvia kisoista, etten tiennyt miten päin olisin ollut.. Otti jo valmiiksi päähän lähteä seuraamaan ratsastusta su, kun olin niin menossa ajoa katsomaan. Se kun on tällä erää hyvinkin läheinen ja aina on lisää opittavaa.

Laitoin kuitenkin aamulla kellon soimaan ja piti lähteä kaverin kanssa ajelemaan kesätreffeille  sunnuntaina. Vaan aamulla kun en saanut mitään vastausta kaverilta, alkoi ottaa pattiin jo niin paljon, että päätin itsekin jättää koko reissun väliin. En jaksanut lähteä yksin ajamaan, vaan päätin käyttää päivän muissa merkeissä. Mitäs olin mokannut. Sainkin sovittua Virpin ja ihanan "heinämiehemme" kanssa, että viedään Nemo uimaan! Siinä oli hyvä tarkoitus tällekin päivälle!

Nämä hevoset kyllä sopivat syksyn väreihin..

Reissu oli taas.. Noh, miten sen nyt sanoisi. Hyvin Nemon näköinen! Ylitin itseni ja sain kuvattua kokonaisen videopostauksen, jee! Suuri kiitos myös Virpille kameran (ja vielä enempi hevosen) käsitelystä. Mitään kovin kummoista materiaalia ei tällä porukalla aikaiseksi saatu, mutta tärkeämpää olikin saada hevoselle reissu- ja järvikokemusta. 


Nemo malttoi hyvin odotella ennen kopista poistumista.

Kopissa oli niin kuuma, että hevonen hikosi kunnolla matkan aikana. Ja pakko oli heti hoitaa tämä tärkein homma pois alta!

Näissä maisemissa saisi ihan kivoja kuvia..

Videolla näkyykin mukavasti päivän kulkua, joten ei siitä sen enempää. Paitsi kuvaamatta jäi, miksi meille tuli vähän kiire poistua. Olimme Nemon kanssa järvessä kun huomasin, että toinen hevoskoppi kaarsi paikalle. Voi nyt piiip. Ensin tuli paniikki juosta Nemon kanssa karkuun (hih :D), joten suuntasimmekin muutaman kymmenen metrin päähän toiselle rannalle. Onneksi oli sellainen tarjolla. Ja niin kauan menikin ihan kivasti, kunnes Nemo kuuli, että paikalla on myös muita hevosia! Siitä se riemu sitten repesi..


Jaa että tonne vai??

Nemo kyselee Virpiltä, onks pakko jos ei haluu..

Onneksi pakkasin suitset mukaan, sillä kun vanha tuttu hormonihyrrä nosti päätään, ei uiminen hevosen kanssa ollutkaan enää yhtään kivaa touhua. Nemo olisi vaan kiireellä halunnut päästä vieraita hevosia katsomaan. Itse asiassa koko veteen tulo ei napannut Nemoa yhtään niin paljon kuin viimeksi. Tällä kertaa paras suoritus oli melkein uimaan saakka, mutta sinne pääseminen oli huomattavasti hankalampaa kuin viime kerralla.

Käytiin siis hakemassa autosta suitset ja laitettiin ne vielä kahden riimun päälle. Jokseenkin mielenkiintoinen viritelmä etten sanoisi. Tuossa vaiheessa ainoa halu oli vaan saada hevonen kyytiin ja painua kotiin. Lastaus onneksi sujui hyvin, vaikka Nemon huomio oli enemmän ja vähemmän muille hevosille huutelussa. Kertaakaan se ei näitä kavereita nähnyt, mutta kyllähän ne sieltä hirnuivat takaisin.

Kuopiminen oli päivän sana!

Tämä hevonen on kyllä ihme vesimyyrä. Aina sen pitää tunkea päätään uppeluksiin. Pari kertaa jopa silmätkin veden alle!

Ja kuono tutkii pohjaa.

Hyvin pärskyää!

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä tarkoituksella jätskille ja kahveet juomaan. Ihan sillä tarkoituksella, että Nemo saa harjoitella itsekseen kopissa seisomista. Olimme toki kopin lähellä istuskelemassa, joten samalla pystyi tarkkailemaan, miten hevonen käyttäytyy. Pari kertaa se siellä hirnui, mutta muutoin ei kuulunut eikä näkynyt mitään ylimääräistä kopin suunnalta. On tuo kyllä onneksi hyvä ja rento matkustaja!
Meidän matkakaverimme villakarvajalka.


ps. En minä ollutkaan mokannut päivien kanssa, vaan eilen aamulla on näemmä päätetty vaihtaa käyttöajon ja käyttöratsastuksen päiviä keskenään. Harmi kun meni tuo info täysin ohi silmien, olisin toki ajellut la kisoja katsomaan ja kuvaamaan, jos suinkin olisin tuon tiennyt.. No onneksi ei sentään ajettu Lotan kanssa su paikalle ja jälki-ilmoittauduttu mukaan, olisi ollut kiva kuulla paikanpäällä, että kisat oli jo eilen! :D

pps. Suuren suuret onnittelut uusille vuonohevosten käyttöajo- ja käyttöratsastusmestareille!

You Might Also Like

13 kommenttia :

 1. Heippas.

  Oikein tunnistettiin, että Nemohan se on. Meidän tammat tykkää uida ja niillä oli kova pyrky uida sinne mistä Nemo huuteli. Varsinkin pikkutammaa kiinnosti hirnua Nemolle.

  Koko kesä ollaan siellä uitu ahkerasti ja nyt oli ekaa kertaa joku muukin uimassa:)

  Vesi on vielä kivan lämmintä ja pian taas uudelleen.

  T Riina M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olisihan se pitänyt arvata, että on joku tuttu! Nemokin olisi varmasti rynnännyt uimaan, kun olisi nähnyt teidän tammanne siellä järvessä. Parempi jättää kokeilematta kuitenkin, vaikka meille vetoapu olisikin tarpeen uimaan pääsemiseksi saakka :D Harmi kun olisi isompi/matalampi ranta, niin olisi ihan kiva kokeillakin toisen hevosen kanssa, miten herra käyttäytyisi..

   Poista
 2. Kyllähän Nemo on jo ensi vuonna tervetullut käyttöajoon.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi vuotta on ainakin tähän asti ollut ikäraja kaikissa mestaruuskilpailuissa, joten kaksi vuotta joudutaan vielä odottelemaan..

   Poista
 3. Poikkeuksena käyttöajo, jossa ikäraja hevosella on 4 vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tjaa, tämä on sitten muuttunut.. Kas kun ei hallituksessa ole ollut puhetta. Noh, syyskokouksessa on koko käyttökisojen säännöt syynissä, että eiköhän nuo silloin selkiydy. 4v olisi kyllä parempi ikäraja :)

   Poista
  2. Niin siis tänä vuonna ainakin käyttöajon säännöissä luki että 4v on ikäraja :) En sitten tiedä kauanko tämä sääntö on ollut

   Poista
 4. Missä tuommoinen ranta on? :0 onko se satamassa..

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että koppi putsattu :D ;)
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Hintavääntö kuulemma alkaa sit, kun meillä vuokra loppuu.. Pepe vaan kauheesti yrittää mua saada kimppaan, mut ei nyt kyllä onnistu ;)

   Poista
 6. Niin ja käyttökisoissahan oli uutuutena nyt talutusluokka, johon osallistui yksi 3v ori joka teki kaikki käyttöajon tehtävät, mutta vaan maastakäsin talutettuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siltä näytti, hienoa että Wallu oli mukana! :D Toivottavasti ensi vuonna useampikin.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.