kissat ,

Iltatunnelmia

9/09/2016 09:28:00 ip. marjo 1 Comments

Siis onko nyt kesä vai syksy? Jos vastaus kuuluu syksy, niin täytyy todeta, että kelit ainakin ovat kohdillaan! Ihan mielettömän upeita raikkaita auringonlaskuja on mahtunut tähän viikkoon. Tässä on jo hetken aikaa ollut tarkoituksena siirtää pojat jälleen toiselle laitumelle, kun nykyinen lohko alkoi olla loppuun kaluttu. Niinpä tartuin tuumasta toimeen, ja kävin eilen askartelemassa jälleen muutamat aidat paikoilleen.

Samalla oli ihan pakko ulkoiluttaa kameraa, koska aurinko! Valo! Syksyn valo! Ei kesällä vaan koskaan ole yhtä upeita värejä ja yhtä täydellinen tuo laskevan auringon sävy kuin syksyisin.. Myös talvella auringon luoma vieno valonkajo on aivan eri luokkaa kuin kesällä. Eli siis paljon sopivampi kuviin.

Samalla yritin ikuistaa teille vähän tallimme tunnelmia. Täällä oikeasti sielu lepää. Jotenkin koko paikka on niin tyyni ja seesteinen, samoin kuten ihmiset ja hevoset ja muut eläimet. Kaikilla on positiivinen fiilis ja maisemat ovat omaa luokkaansa. Toivottavasti kuvista välittyy edes pieni pala näitä tunnelmia :)

Jos en olisi tiennyt, että aidan takaa esiin kävelevä hevonen on Nemo, olisin varmaan tuijottanut monttu auki ihastuksesta, mikä on tuo upea hevonen! Herra näytti aivan mielettömän hienolta, kun kiipesi mäkeä ylös vähitellen näkyviin auringon valaistessa suoraan hevosen kuin sädekehässä. Pitkää ja letkeää käyntiä korvat hörössä se sieltä ilmaantui aidan taa patsastelemaan.

Nämä aidat olisi tietty joku voinut photoshopata kuvista pois.. Ja tuon vinon tolpan samaten. Se joku ei vaan viitsinyt. Mutta onpa tämä hevonen kyllä kaunis <3

Hemppa lähti niittämään poikien laidunta. Hevosten oli tarkoitus tämä syödä, mutta olimme liian myöhäisessä niiden laitumelle sijoittamisessa, joten eipä ollut heinä enää ruuaksi kelpaavaa.

Pojat olivat jokseenkin turhan uteliaita (mikä ylläri, not!), ja etenkin Nemo näytti tyrkyttävän itseään väkisin traktorin luo. Tööttäilyä sieltä kuuluikin ahkerasti, kun piti saada hevoset väistämään.

Ja siitäkös riemu repesi, hirmuista laukkaa hevoset painattivat pitkin laidunta! Nemo heitti pukinkin typerälle traktorille! :'D

Onhan tuo nyt ilkeä vehje, kun ei päästä pientä hevosta niittokonetta katsomaan..

Pinja oli Mallan kanssa pellolla liikenteessä.

Ja Heta juoksutti ja ratsasti Pandoraa kentällä.

Malla sai yleisön ihailua osakseen. Tai siis Nemon ihailua. Popi oli lähinnä et miks me tässä hengataan häh?

Nemo jatkoi tuijottelua itsekseen.

Hemppa sai juuri sopivasti niiton valmiiksi samoihin aikoihin kuin minä laitumen, ja olikin aika siirtää hevoset uudelle lohkolle. Hieman meinasi olla vauhtia kintuissa, kun juuri olivat päästelleet höyryjä traktorin seurassa. Ja uudelle laitsalle sitten painatettiinkin laukkaa possujunassa.

Nemon ylikierokset johtavat aina hyppyihin velipojan niskaan. Rousku on tottunut ottamaan nämä osumat vastaan.

...ja päätti keskittyä syömiseen.

Eipä Nemoakaan siis kauaa jaksanut kiinnostaa.

Minä olisin kyllä mieluusti ottanut niistä kunnon pystyynhyppimiskuvia tässä valossa!

Valitettavasti ruoka voittaa aina kaiken.

Ihan kun joku kyyläis mua..?

Hetakin meni ohitse viedessään Pandoraa laitumelle. Harmittelin alkuun taas näitä *piip* lankoja, mutta itse asiassa tästähän tuli aika kiva kuva, vaikka tarkennus onkin pielessä!

Vähän parempi kuva, vaikka eivät nuo langat edelleenkään sytytä :D


Nämä kaksi hylkäsivät pian aurinkoisen läntin ja siirtyivät kauemmas laitumelle.

Ruokaa ja tilaa olisi taas vaikka kymmenen hevosen tarpeisiin. Onneksi on näin upeat kelit, niin hevoset saavat vielä huoletta elellä täyttä laidunelämää ennen siirtymistä takaisin pihaton suojiin.

Tytöt ja kissanpennut jäivät kuvaamatta, kuin myös Martta-koira mönkijän perässä juoksentelemassa, mutta tässä vielä lasten onnea parin viikon takaa :)

You Might Also Like

1 kommentti :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.