ajo ,

Kymmenen tavoitetta kuluvalle vuodelle

1/28/2017 01:14:00 ip. marjo 0 Comments
Ugh. Kyllähän minun oli tarkoitus kirjoittaa tämä postaus heti vuoden alusta, mutta koska en tiennyt mitä kirjoittaisin, annoin itselleni muutaman päivän aikaa miettiä asiaa. "Muutama" päivä on tainnut jo kulua, enkä edelleenkään tiedä, mitä me tavoitellaan tänä vuonna? Ihan rehellisesti sanottuna ainoa oma tavoitteeni tälle vuodelle on pitää hevonen hengissä ja harrastus mielekkäänä. Nämä kun eivät koskaan ole mitään itsestäänselvyyksiä hevosenpidossa.


Mutta koska tuppaan olemaan sielultani tilastotieteisiin taipuva ihminen, ja koska konkreettiset asiat ja luvut sun muut ovat aina kivoja tarkasteltavia, yritetään nyt kuitenkin kehittää jotain mitattavia asioita, joita voidaan taas loppuvuodesta palata arvioimaan.

Kieltämättä tämä vuosi on minun näkökannaltani varsin erilainen kuin viime vuosi. Vuosi sitten Nemo kääntyi kolmivuotiaaksi ja niin sanotusti "aikuiseksi". Monia asioita oli panttailtu siihen asti, ja viime vuonna päästiin tekemään ensimmäisiä kertoja. Nyt nelivuotiaan kanssa pyritään lähinnä syventämään jo osattuja asioita, rakentamaan kuntoa lisää ja viemään osaamista eteenpäin. Mitään uutta ja ihmeellistä ei ole tarkoitus ottaa kuvioihin tänä vuonna. Tai toki ratsujuttuja pyritään viemään eteenpäin, mutta hyvin maltillisesti vielä sitäkin.

Mitä tänä vuonna voisi siis olla sellaisia asioita, joita pyrittäisiin tekemään..


Ajoon liittyen:

1. Ajo meille uusilla hevosvetoisilla laitteilla

Itse asiassa tämä on päässytkin jo tapahtumaan, kun korkattiin viime vuonna entisöity kirkkoreki. Toiveena olisi saada myös muita ajokamppeita perään, ja näitä luultavasti onkin tiedossa. Nelipyöräiset vaunut ovat menossa kunnostukseen, joten niillä päästään kesällä ajelemaan. Parireki on tällä hetkellä puusepällä, joten jos vaan lunta riittää, saatanee se perään vielä tänä talvena. Myös niittokone toivottavasti saadaan testiin, jos se vaan saadaan Nemon valjaisiin kiinnitettyä. Kaikenlaiset kapistukset, mitä vaan ikinä hevosen perään voi turvallisesti kiinnittää, otetaan mieluusti testiin! Tähän voisi myös lisätä, että edelleen haaveilen maratonvaunujen hankinnasta. Toisaalta pärjäämme kyllä vielä toistaiseksi ilmankin, joten tämä haave eläköön niin kauan, että sopivat vaunut (sopivaan hintaan) ilmaantuvat tarjolle..


2. Uusien länkien hankinta

Hankalaa, hankalaa. Jostain on pakko alkaa kehitellä Nemolle uusia länkiä. Hevonen vaan kasvaa kasvamistaan, eikä varmasti lopeta vielä pariin vuoteen. Merkkiä en haluaisi vaihtaa, mutta se saattaa olla pakollista jossain vaiheessa, kun tarjonta on liki olematonta.


Ratsastukseen liittyen:

3. Selkäännousu yksin siten, että hevonen seisoo vapaana paikoillaan korokkeen vieressä

Hienoa olisi sekin, että hevonen osaisi itse kävellä oikeaan kohtaan korokkeen viereen, mutta riittäköön se, että se siihen talutetaan ja asetellaan valmiiksi oikeaan kohtaan. Ja toki molemmilta puolin tämä, sekä vaihtelevissa paikoissa, esim. maastossa kiven päältä selkäännousu.


4. Pienen maastolenkin ratsastus itsenäisesti

Melkeinpä veikkaan, että Nemo olisi jo nyt valmis lähtemään maastoon käppäilemään ratsastaja selässään. Toki vielä ei olla lähimainkaan tässä vaiheessa, mutta hienoa olisi, jos vuoden aikana siihen edettäisiin.

5. Kaikkien askellajien ratsastus

Tämä saattaa olla jo liikaa toivottu, mutta olisihan se ihan mahdollista ottaa myös ravi ja laukka ohjelmistoon tämän vuoden aikana. Tosin tarkoitukseni on pitää ratsastus edelleen hyvin harvassa nelivuotiaalla, joten luultavasti montaakaan lenkkiä ei Nemolla tulla vuoden aikana selästä tekemään.  Lisättäköön vielä, että mieluusti hallitusti nämä askellajit, ei niin, että hevonen kiikuttaa kuskin kiitolaukalla maastosta kotiin :DMuihin asioihin liittyen:

6. Pitää hevonen terveenä ja onnellisena, sekä sen elinolosuhteet kunnossa

Jos kaikki jatkuu elämässä kuten tähän asti, ei näissä pitäisi olla ongelmia. Toki ikinä ei voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan, eikä hevosen sairastuminen ole juurikaan omissa käsissä. Pidetään siis sormet ja varpaat ristissä, että tämä tavoite tulee täyttymään.


7. Opetella uusi temppu maastakäsin

Yhtä uutta asiaa on jo laitettu alulle, joten jos edes sen saisi loppuun tämän vuoden aikana, oltaisiin jo voiton puolella. Toki hyvä olisi opetella kaikennäköistä lisää maastakäsin..

8. Tehdä kopilla ainakin kolme reissua

Viime vuonna reissattiin kuusi kertaa, joten yritetään pysyä tahdissa! Matkustaminen ja uusien paikkojen näkeminen on aina plussaa. Itseni tuntien Nemosta tuskin koskaan tulee pelkkää kotona hengaavaa pullaponia, kyllä me tullaan menemään ja tekemään yhtä sun toista pitkin maita ja mantuja, joten parempi treenata säännöllisesti ;)9. Osallistua ainakin yhteen mätsäriin

Tämä herra on ollut varsinainen ruusukehai näyttelykehissä (kaikissa muissa paitsi virallisissa..), joten olisihan se kiva käydä taas jossain näyttäytymässä! En ole yhtään edes seurannut, onko ensi kesän mätsäreitä ja harjoitusnäyttelyitä missään ilmoiteltuna, mutta jos tarpeeksi lähellä järjestetään, niin eiköhän meidät sieltä löydä kehästä. Reeniä reeniä tämäkin. Ei niillä ruusukkeilla oikeasti ole mitään merkitystä :D


10. Käydä maastoilemassa tallin muiden hevosten kanssa

Viime vuonna korkattiin tämä ura, ja tehtiin yksi reilu tunnin lenkki porukassa. Tästä on hyvä jatkaa, joten toivottavasti nämä treenit jatkuvat tänäkin vuonna.Tämä oli muuten oma tavoitteeni - keksiä kymmenen konkreettista asiaa, mitä voitaisiin tänä vuonna tavoitella! Vuosi sitten toteutettiin kaikki, joten saas nähdä, olinko tällä kertaa yhtä höveli näitä listatessani, ja saadaanko taas kaikkiin vetää rasti päälle vuoden lopussa. Yksi tavoite olisi tietty voinut olla myös Nemon laihduttaminen, mutta se taitaa olla kaikista haastavin, joten pidetään se vaan hiljaisena mielessä kuukaudesta toiseen! :'D

ps. Kaikki postauksen kuvat ovat tältä tammikuulta.

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.