ajo ,

Lotan ääniraidallinen käyttökisavideo

8/27/2017 07:58:00 ip. marjo 8 CommentsPahoittelen lauseiden alusta pois jääneitä sanoja, huomasin vasta jälkikäteen, ettei nauhoitus ollutkaan aina alkanut heti.. Alkutarkastus on nopeutettu videolla.

Toivottavasti selostus mukana videossa avaa hieman lisää kilpailun luonnetta niillekin, jotka eivät ole paikan päällä käyneet käyttöajoa seuraamassa!

Sen verran vielä pisteytyksestä, että kilpailussa siis "kerätään" virhepisteitä. Niitä tulee niin jokaisesta tehtävästä erikseen kuin ajurin toiminnasta sekä hevosen ja valjaiden kunnosta yms. Kilpailun aikana yksittäisiä tehtäviä voi hylätä, jolloin yhdestä hylkäyksestä kertyy aina sata virhettä. Vähiten kilpailussa virhepisteitä kerännyt valjakko on voittaja. (kuitenkin siten, että vähemmän hylättyjä tehtäviä suorittanut valjakko sijoittuu aina korkeammalle sijalle yhteispisteistä riippumatta)

Valmiina radalle!

You Might Also Like

8 kommenttia :

 1. Ihan älyttömän mielenkiintoinen ja hyvä video!!! Ei tosiaan mitään helppoa touhua. Tuohon verrattuna traikun peruuttelu on helppoa😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit! :) Onhan traikun peruuttaminen vähän eri homma joo - mutta yllättävän hyvin sekin on hevosnaisilla tyypillisesti hanskassa :D

   Poista
 2. Aivan äärimmäisen valistava ja opettava video näin ratsumaailmaan jämähtäneelle ihmiselle, joka lähinnä huvikseen koppakärryilee hevoillaan kerran viikkoon.. Tälläiselle harrastetuupparille, jolla takana myös ravihistoria, on kauhean silmiä avaavaa nähdä tälläistä ajoa, joka vaatinee hevoselta ja kuskilta pirusti malttia, sekä taitoa ja tarkkuutta..toki omanikin ovat hyvin käyttäytyviä, mutta näiden kanssa on aina vaalittu (siis rentouden jälkeen) ajatusta eteen ja nopeita reaktoita kaikkiin apuihin (ja joo, siinä sivussa myös ulkopuolisiin tekijöihin). Blogiasi pitkään seuranneena olen hiukan ihmetellyt, miksi olet Nemon koko koulutuksen ajan korostanut rauhallisuutta ja kykyä seisoa hiljaa, siis löysyyteen saakka. Toki itsekin haluan opettaa hevojeni olemaan rauhassa hoitotilanteissa ja ennen mitään muuta, haluan hevosieni rentoutuvan liikutuksessa, mutta on ne paljon enemmän eteen ajattelevia, herkempiä (jota yritän siis pitää yllä), kuin esim. Nemo on..ja tämä video avasi ratsutädin simät: siis tästä syystä jopa suoranainen velttous on tavoiteltavaa, siis näin tämä laji toimii!! Kiitos tästä tuhannesti!

  Ja edelleenkin onnittelut tuplamestaruudesta!!

  Ja ps ennen kuin jollain menee palkokasvi nenään: tarkoitukseni ei suinkaan ollut moittia Nemon koulutudta tai Marjon tapaa toimia..tämä nyt lähinnä oli samanlainen ihmetys mitä ravisediltä tulee seuratessaan kouluratsukoita, jotka pikkusievästi sipsuttavat sivuttaisliikkeitä maneesim pohjakuidun päällä. Hevosia ja ihmisiä on moneen junaan ja laivaan..tärkeintä lienee, että jokainen hevonen ja ihminen löytää sen oman lajinsa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hienoa kuulla, että silmät aukenivat uuteen maailmaan! Korjataan nyt kuitenkin sen verran, että toki työkäytössäkin hevosen tulee liikkua eteen omalla moottorillaan ja erityisesti reagoida apuihin nopeasti ja herkästi :) Lottahan sai tässä virheitä muun muassa hitaasta ja jäykästä liikkumisestaan. Mitä enemmän kuormaa ja on perässä ja rankempi duuni, sitä tärkeämpää on, että hevosella todellakin on motivaatiota liikkua ja tehdä työnsä, vaikka eteneminen onkin raskasta.

   Kuitenkin kuten totesit, etenkin nuoren koulutuksesta aina lähdetään ennemmin siitä, että hevonen on rento ja rauhassa, ja erityisesti malttaa seistä. Jokainen hevonen saadaan juoksemaan, ja vauhtia on aina helpompi alkaa rakentaa lisää kuin ottaa sitä pois. On tämä huomattu Nemonkin kanssa, kun yritin yksin laidunta siivota, mutta eihän siitä mitään tullut, kun pulkka lähti paikalta karkuun ennen kuin sain tavaraa kyytiin :'D

   Mutta onhan tosiaan esim. ravihevosten koulutus täysin eri maailmasta kuin työhevosen, vaikka molemmissa hevosta ajetaankin.. ja onneksi monet tekevät silti samoilla hevosilla näitäkin molempia asioita! Ei siihenkään kaikki pysty :)

   Poista
 3. Nyt oli mielenkiintoinen video, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Oli kyllä todella mielenkiintoinen video, varsinkin kun laji on itselle ihan outo. Toivottavasti saamme Nemostakin samanlaisen videon. Ilman ääniraitaa ei meikäläinen olisi ymmärtänyt yhtään mitä tapahtuu. Kiitos paljon!

  Iloisia harrastushetkiä sinulle ja hevosille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nemosta on tulossa samanlainen, kunhan vaan ehdin sen saamaan valmiiksi! :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.