bimi ,

Kaikki valmiina!!

6/15/2012 10:04:00 ip. marjo 0 Comments

Poni puunauksessa huomista näyttelyä varten!
Koppi seisoo pihassa. Hevonen on kiillotettu viimeistä jouhenpäätä myöden. Tavarat on pakattu. Vaatteet katsottu valmiiksi. Kuinka nopeasti aika voikaan mennä - huomenna on edessä vuonohevosten rotunäyttely Kiljavalla!! Elämä viime päivinä on ollut uskomattoman kiireistä ja hektistä, hyvä kun konetta on ehtinyt aukaista. Pahoittelen päivitystauokoa blogissa. Ennemmin juoksentelen hevosen kanssa pitkin metsiä kuin istun koneen ääressä.. ;)

Viralliset valvojat seuraavat tilannetta omien mielipuuhiensa parista.
Tuleeko siellä nyt varmasti puhdasta!
Missäs myö Lotan kanssa ollaankaan juoksenneltu. Tunteilemassa käytiin tuttuun tapaan myös viime viikolla, ja edelleen väännettiin pohkeenväistöjä. Jennin ja Mahdin kanssa heitettiin toista kertaa maastolenkki. Tällä kertaa juostiin hieman pidempi matka kuin viimeksi (ehkä noin 18km) ja aikaa saatiin uppoamaan kaksi ja puoli tuntia. Reippaasti kuljettiin koko matka, ja hevoset jaksoivat uskomattoman hyvin! Hädin tuskin hiki saatiin pintaan. Kai tässä täytyy alkaa matkaratsastuskisoja katselemaan.. :D Ainahan siitä(kin!) haaveilla voi.

Mahdin perässä maastossa.
Viime päivinä on myös kärrytelty paljon. Olen tässä muutamien kuukausien aikana tullut siihen johtopäätökseen, että Lotta kerää pönttöilyenergiaaa vapaapäivinään. En muista aiemmin vastaavaa havainneeni, tosin männävuosina Lotalla oli enemmän vapaata kuin liikutusta.. Nyt tilanne on onneksi reippaasti toisin päin. Kahden vapaan jälkeen totesin kärryillä istuessani, että luojan kiitos lähdin ajamaan! Kyllä tulee vanhalta vuonismammaltakin sen verran lennokasta ja ilmavaa ravia, kun toinen oikein puhisee ja kyttäilee ja kiitää eteenpäin, että selässä voisi heikkopäistä hirvittää, hih.

Eilen Bimi-ponin elämässä tapahtui jotain uutta ja ainutkertaista: hän kävi elämänsä ensimmäistä kertaa ratsutuksessa! Ikää Bimillä on nyt yhdeksän vuotta, mutta ratsastuskertoja ei mitenkään hurjan paljoa. Nekin on tehty 99 prosenttisesti maastossa kaverin perässä. Talutin Bimin ja Lotan molemmat kentälle, Lotta pääsi kentän viereen tarhaan syöpöttelemään ja Bimi joutui hommiin. Uskomattoman hienosti poni selviytyi kenttätyöskentelystä, enpä olisi ihan äkkiä uskonut. Ratsuttajan sanojen mukaan poni on hyvin yritteliäs ja selvästi nauttii työskentelystä, mutta eihän se mitään osaa. Tekee kuitenkin parhaansa! Nyt onkin pikkuponille tiedossa ratsutuskertoja lisää tulevaisuudessa, joten eiköhän me tästä näyttelytähdestä vielä koulita ruusukehai kilpakentillekin ;) Loppakorvan kanssa vedettiin viime hetken pikaiset näyttelytreenit. Heppa kyllä osaa homman, mutta esittäjästä en menisi niin takuuseen.

Bimi ensimmäistä kertaa ratsutuksessa.
Totta tosiaan, miun on määrä narun päässä huomenna kehässä roikkua. Ollaan luokassa ensimmäisinä, joten pitäisi vielä johtaa koko joukkoa. Lotta on selvästi porukan vanhin, mutta mitäpä siitä, mummoenergiaa kaivataan aina. Voisin kyllä vastaanottaa jonkin sortin organisoinnin mestari - palkinnon tämänkin näyttelyreissun toteutumisesta! Niin monen mutkan kautta on lopulta kaikki saatu järjestymään. Vai uskaltaako tätä vielä edes ääneen sanoa, huomennahan vasta ne näyttelyt on.. *koputtaa puuta* Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka olette olleet apuina tässä hommassa!

Voisikohan tässä samalla paljastaa.. Lotta ei palaakaan näyttelyistä kotiin, vaan lähtee muutaman viikon mittaiselle reissulle. Ikävä lähettää tamma pois kesän kauneimpaan aikaan, mutta minkäs teet. Kotiin hän palaa toivottavasti toisen - vielä hyvin pienen - asukin kera :)

Vuonohevosvarsa Yli-Tokolla.
Pienistä asukeista puheenollen, käytiin tällä viikolla Yli-Tokolla Rouskua katsomassa Sirin kanssa! Kuvia olisi jälleen vaikka kuinka ja paljon, ja jos vaan suinkin ehdin, siirtelen niitä jossain vaiheessa nettiin. Roppe on kyllä niin ihana näky kahden muun oripojan kanssa valtaisalla laitumella juoksennellessaan. Mitä muuta varsan elämään enää voisikaan toivoa!?

Rousku ja Rouskun lauma
Halitaanko?
Pojat on poikia...

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.