bimi ,

Mansikoista, sokerista, kermasta, marsipaanista - niistä on vuonohevoset tehty!

8/10/2012 10:36:00 ip. marjo 7 Comments


Tai näin oli ainakin meidän vuoniksemme tänään! Lupasin jo Kiljavan rotunäyttelyn jälkeen, että vien naapuritallille kakkukahvit Lotan menestyksen ja sittemmin myös tiineyden kunniaksi. Eipä vaan olla vielä aiemmin päästy kentällä käymään, kun tamma tosiaan lähti kuukaudeksi orin luo laitumelle ja sitten oli hetkisen ilman kenkiä kotona. Joten kyllä on jo korkea aika aloittaa tehotreenit!

Ja nyt, vihdoin ja viimein Lotan suomennettu arvostelu näyttelystä:

Vuonohevosten rotunäyttely, Kiljava, 16.6.2012. Tuomari Kari-Anne Indrebö, Norja
II palkinto. Pisteet 8-8-8-7-8. Hieman matalajalkainen, kookas tamma. Ilmeikäs ja hyvä tammaleima. Keskipitkä kaula, pystylapa. Hyväasentoinen säkä, hyvä lautanen. Hyvät jalat ja hyvät liikkeet. Hyvä kestävyys. 

Voiko tähän nyt muuta olla kuin tyytyväinen?! Lottahan tosiaan on hieman vanhahtavaa tyyppiä ja liian matalajalkainen. Onneksi se on kuitenkin kookas ja linjakas, eikä "perinteinen" vanha pieni töppöjalkainen palleroponi :) Ei sillä, että näissäkään mitään vikaa olisi, jalostus on vaan menossa hivenen eri suuntaan. Ja siitä olen täysin samaa mieltä, että Lotalla on ilmeikäs ja hyvä tammaleima. Sen pää on edelleen yksi kauneimmista koskaan vuonolla näkemistäni ♥ Toivottavasti vauvasta tulee yhtä kaunis kuin äitensä..

Tänään Anna kävi pitkästä aikaa Lottaa vääntelemässä. Täytyypä todeta, että kuukauden seisominen tosiaan vaikuttaa hevoseen, ei ollut ihan sama ratsu alla kuin edellisellä kerralla Annan ratsastaessa alkukesästä. Yllättävän hyvin Lotta kuitenkin liikkui. Joten eipä tästä kovin pitkä matka ole palata aiempaan tasoon ja toivottavasti siitä vielä reippaasti eteenpäin! Jos meinataan vuonismestaruuksiin ehtiä, niin kiirettä pitää.. Miten voisi taikoa vuorokauteen lisää tunteja, jotta ehtisi paremmin treenaamaan??

Hieman on tammalla maha päässyt kasvaamaan kuukauden laidunlomalla.

Mutta kunto on onneksi pysynyt kohdillaan.


Napattiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun samalla reissulla vietiin myös Bimi kentälle ratsutukseen. Tämä oli nyt herran kolmas kerta ratsuttajalla. Bimin onneksi ollaan saatu tallijengiin vahvistuksena nuori tyttö, joka on alkanut käymään Bimillä ratsastamassa, sekä kentällä että maastoilemassa. Bimin kunto onkin kasvanut kohisten ja poni on laihtunut silmissä - ihanaa!! 

Nyt on vaan ongelmana löytää tuolle sopiva satula. Bimi kun on todella pieni (alta 130cm) ja todella pyöreä. Jostain siis täytyisi keksiä kooltaan pieni, mutta rungoltaan hyvin leveä malli. Muutama satula on jo käynyt kokeilussa, mutta etsinnät jatkuvat.. Jos jollain on vinkata hyvää mallia, tai vaikka itse myytävää satulaa, ehdotukset otetaan vastaan :)


Pieni sporttiponi!

Bimi niin keskittyneenä hommissa.

Kurvit suoriksi, vroooom.

Vaikea uskoa näistä kuvista, että tässä oikeesti on meitin Bimi.....
On se vaan hieno, vaikka voissa paistais :)

Ratsastelujen jälkeen päästiinkin itse asiaan, eli kakun kimppuun! Vaikka tämä kakku olikin alunperin Lotan näyttelymenestyksen kunniaksi, olihan Bimilläkin syytä juhlaan. Ehkä hivenen enempikin, onhan champion-ruunan titteli ja I-palkinto nyt jotain... Lotalta jäikin oma kakkunsa maistamatta, mutta Bimi piti herkuistaan huolen. Ihanan sosiaalisia poneja, kun saivat vapaana pihassa mennä, mutta varsinkin Bimin oli pakko tunkea nenänsä jatkuvasti herkkuapajille. On se kumma, kun koirat ajetaan pois kerjäämästä, mutta hevoset kyllä saavat norkoilla pöydän ääressä ;D


Virallinen valvoja seuraamassa kakunleikkuuta.
Heei kummas keksi se olikaan..!

Siis mitä, eiks teillä hevoset syö pöydän äärestä lautaselta??


...meillä ne syö suoraan tarjottimeltakin. Bimi huomasi tilaisuutensa
tulleen ja nappasi kakku-vuonon suussa olleen marsipaaniruusun :D

Ja pitihän Lotankin käydä kuikuilemassa omat herkkunsa :)

No olihan miulla tietysti hevosille mukana porkkanaa ja omenoita, joten ihan tarkotuksella ne saivat liittyä mukaan herkuttelemaan :)

You Might Also Like

7 kommenttia :

  1. Aivan ihana kakku! jo tosi kivan näkönen blogi :)

    VastaaPoista
  2. Voi ei, aws mikä kakku ♥ Kyllä hevoset lautaselta syö melkein mitä vain, etenkin kakkua ja muita herkkuja. Uskoin että sekä neli- ja kaksijalkaisille maistuivat nuo herkut ;D Kiva postaus.

    VastaaPoista
  3. laitoin sinulle sähköpostiin viestiä!

    VastaaPoista
  4. Aivan superihana tuo kakku! :)

    VastaaPoista
  5. Meillä oli käytössä pienellä pyöreällä welsh ponilla Heritagen extra Wide satula :) ja se oli hyvä sille, lopulta sai laittaa romaanin alle, ettei ollut liian iso ;)

    VastaaPoista
  6. Aikas makee kaakku! :) Olitko Marjo ihan itse leipassut?

    VastaaPoista
  7. Kiitos, oli tosiaan hyvät eväät sekä neli- että kaksijalkaisille :) Ulla, mie tein kaikki "likaiset työt", eli ne yksinkertaiset hommat, joihin peukalo keskellä kämmentä keittiössä kykenee, sisko sitten taiteili ulkoasun kakulle..

    Anonyymi, kiitos vinkistä. Kyselinkin jo welsh-ihmisiltä, mitä satuloita mounteilla käytetään, kun tuumin niiden olevan melko samantyyppisiä rungoltaan :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.