hevoskuvaus ,

Kaks kertaa eka - väärästä päästä luettuna!

9/08/2012 08:46:00 ip. marjo 0 Comments

Ihana symppis möhömaha-muori mestaruusradalla
Huh, pitkä päivä ja kisareissu takana. Nyt on kyllä pakko sanoa, että kivaa oli ja tyytyväinen olen, vaikka Lotan sijoitus oli molemmissa luokissa viimeinen. Onkohan tuo hevonen vähän liian fiksu, kun se tietää, että ilman raippaa ei tarvi tehdä töitä? Sekä verkassa että radan jälkeen Lotta liikkui todella hienosti ja reippaasti. Mutta ei todellakaan radalla, Anna sai tehdä hirmuisesti selässä töitä, että sai hevosen ylipäätään liikkumaan eteenpäin.. Oikeastaan kaikki tuomareiden kommentit keskittyvätkin siihen, että hevoselle tarvitaan lisää tarmoa ja oma moottori tekemiseen. Ratsastaminen on vaikeaa, kun koko ajan joutuu tekemään töitä pelkän eteenpäinpyrkimyksen kanssa..

Jos siis vielä haluaisi jatkaa kisauraa Lotan kanssa, tärkeintä olisikin saada se toimimaan ilman raippaa. Mitään kisatavoitteita ei kuitenkaan enää oikeastaan ole. Nyt keskitytään vaan kunnon kohottamiseen/ylläpitoon, mahan kutistamiseen sekä ensi kesänä koittavaan varsomiseen. Sen jälkeen tamman kisakuntoon saaminen taitaisi olla jo liian suuri pala purtavaksi. Tulipahan osallistuttua, ja se on tärkeintä, hyvä fiilis jäi!

Oikeastaan ihan hyväkin juttu, että Lotta oli viimeinen, koska meitä tämä seikka ei häiritse :) Paljon ikävämpää olisi, jos monta vuotta hevosensa kanssa treenannut olisi jäänyt hännille, ja itku kurkussa lähtisi kotio ei-enää-ikinä-asenteella. Lotan viime vuosien kokemukset, treenin määrän ja Annan ratsastuskerrat tietäen, eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen. Ja vielä kun tietää Lotan "todellisen" tason - siis mihin se pystyisi jos liikkuisi samoin kuin kotona - olisi huomattavasti paremmat pisteet ollut varma juttu. Tietty kisatilanne on aina eri, joten ei näitä suoraan voi verrata.. Tiedä sitten, miksi tamma lössähti niin täysin radalla. Halusiko se oikeasti vain laiskotella, kun ei ollut pelkoa raipan saamisesta? (Lotta kunnioittaa raippaa todella hyvin) Vai oliko se jo niin väsynyt? Kolmen päivän koulutreenit ja kaksi rataa oli kyllä paljon 20-vuotiaalle hevoselle, myönnetään. Ehdottomasti paras ratkaisu olisi ollut vapaapäivä kisoja edeltävänä päivänä, mutta olosuhteiden pakosta käytettiin vihoviimeinen mahdollisuus treenaamiseen. Ja tiedä sitten olisiko se vaapaakaan mitään muuttanut..

Lotta käyttäytyi ja toimi tosi nätisti reissussa, hieno mummo se on. Huomattavasti rauhallisempaa oli meininki kuin kesäkuun näyttelyissä. Lisäilen enempi kuvia ja videonkin väkerrän sekä kisapäivästä että molemmista radoista, kun vaan suinkin jaksan näihin tarttua. Nyt on jo sen verran väsy päällä, että ei vaan kykene. Huomenna olisi vielä tarkoitus lähteä estemestaruuksia kuvaamaan, ja Siri käy palauttelemassa Lottaa kevyellä kävelylenkillä. Kiitos vielä Anna kaikesta panoksesta kisoihin ja upeasta tsemppauksesta Lotan kanssa!

Vuonohevosten koulumestarit 2012: Haavanesko & Jonathan Silfver
Onnea kaikille koulumestaruuksissa menestyneille! Aivan mielettömän upeita suorituksia radalla ja todella kovatasoinen oli koko luokka!! Kyllä saa taas olla ylpeä suomalaisista vuonohevosista ♥

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.