erikoispostaus ,

25v juhlavuosi

1/15/2013 05:28:00 ip. marjo 2 Comments

Suomen Vuonohevosyhdistys ry. täyttää tänä vuonna 25 vuotta, ja sitä pitää tietysti juhlistaa! Edellinen 20v juhlavuosi oli niin menestys ja täynnä kivaa ohjelmaa, että innolla odotan jo näitä "pienemmäkin" merkkipaalun juhlallisuuksia.

Mukavat tapahtumat koostuvat tietenkin ennen kaikkea mukavista paikalla olevista ihmisistä! Tämän vuoksi toivon jälleen runsasta innokasta osanottoa yhdistyksen eri tapahtumiin. Ohjelmaa riittää ympäri vuoden, eikä tietenkään joka paikkaan ole mahdollista osallistua. Mutta kehotankin suuresti kaikkia teitä vähääkään vuonohevosista kiinnostuneita lähtemään mukaan edes johonkin. Yhdistyksen toimintaan pääsee parhaiten mukaan tulemalla itse paikalle. Muistan kuinka suuresti jännitin ensimmäistä omaa osallistumistani yhdistyksen ohjelmaan. Kyseessä oli vielä syyskokous ja menin sinne yksin. Siitä se lähti, ja nyt olen sydänjuuriani myöten mukana touhussa vuonisten ympärillä.

Vaan mitä kaikkea onkaan ohjelmassa? Mihin lähteä mukaan? Kiinnostavatko jalostusasiat, näyttelyt, kisat, ulkomaanmatkat, työhevoset, pelkkä rento yhdessä istuskelu, kokoukset...? Valinnanvaraa riittää!

Maisemia matkan varrelta Norjasta Nordfjordeidia kohti ajellessa..

Juhlavuosi aloitetaan Juhlamatkalla Norjaan vappuviikolla! Matka kestää viikon ja sisältää nuorten hevosten näyttelyn Breimissä sekä oripäivät Nordfjordeidissä. Matka on täysin valmiiksi järjestetty sisältäen majoitukset, laivamatkat sekä bussikuljetukset. Olen kerran ollut mukana Norjassa oripäivillä, ja voin kertoa, että reissu todellakin on upea! Jo pelkät maisemat Norjassa ovat henkeäsalpaavat, puhumattakaan upeista hevosista, joita voisi ihailla loputtomiin.. Menomatkalla laivassa juhlistetaan 25-vuotiasta yhdistystä, joten jos ei Norjan reissu nappaa, voi matkaan osallistua myös pelkästään risteilyn osalta. Tarkemmat ohjelmatiedot sekä hinnat löytyvät täältä: http://www.vuonohevoset.com/JuhlamatkaNorjaan2013.pdf

Paikallinen sirkuskoulu esiintyy perinteisesti Norjan oripäivillä. 

Paras kolmivuotias ori muutaman vuoden takaa Norjan oripäivillä.

Heinäkuun lopulla kisaillaan vuonohevosten omissa mestaruuksissa Suomen kamaralla. Kisat järjestetään Forssassa ja lajeina ovat perinteiset este- ja kouluratsastus. Valjakkoajon mestaruudet ratkotaan erikseen luultavasti jonkin valjakkoajokilpailun yhteydessä. Paikka ja ajankohta ovat vielä selvittämättä.

Vuonisten mestaruudet ratkotaan heinäkuussa.

Neljännesvuosisadan kesätreffeillä elokuussa kisataan käyttöajon ja käyttöratsastuksen merkeissä! Rennon kisailun lisäksi illalla lämmitetään sauna, järvessä voi käydä pulahtamassa ja iltaa istuskellaan yhdessä hyvän ruuan äärellä. Kesätreffit on aina ollut yksi omista suosikeistani kesän tapahtumista, ja suosittelen lämpimästi muitakin osallistumaan.

Kesätreffeillä pääsee palluttelemaan vuonisvauvoja aina kyllästymiseen saakka!

Kesäkuun lopussa järjestetään vuonohevosten rotunäyttely. Juhlavuoden kunniaksi näyttely tulee saamaan oheensa muutakin ohjelmaa. Yhdistyksen järjestämästä ensimmäisestä näyttelystä on muuten kulunut tänä kesänä kaksikymmentä vuotta. Jo tuolloin paikalle oli saatu norjalaiset tuomarit.  Vuonohevosten ensimmäisestä kantakirjanäyttelystä Suomessa tulee myös täyteen kymmenen vuotta. Lottahan kantakirjattiin tällöin ensimmäisessä tilaisuudessa vuonna 2003.

Rotunäyttely järjestetään kesäkuussa. Kuvassa vuoden 2010 rotunäyttelyn BIS Udna.

Muuta kevätkauden ohjelmaa ovat muun muassa Hevoset-messut Tampereella sekä Helsinki Horse Fair Helsingissä, joissa molemmissa vuonohevoset ovat osallisina. Ponioripäivillä Ypäjällä nähdään jälleen vuonohevosoreja jalostukseen tarjolla huhtikuussa. Hassen hevosajokurssi järjestetään Hepojoella toukokuussa, ja mikäli suinkin mahdollista, tänne myö suunnataan Rouskun kanssa!

Lisää tietoa yhdistyksen tapahtumista ja toiminnasta löytyy jäsenlehdestä Vuonisuutisista sekä kotisivuilta: http://www.vuonohevoset.com. Kannattaa seurata tiedottelua ja lähteä rohkeasti mukaan ken suinkin kynnelle kykenee.

Uskaltaisikohan tässä samalla tunnustaa, että itsekin vietän juhlavuotta yhdessä yhdistyksen kanssa. Olemme saman ikäisiä ja eilen oli tuli minulla mittariin 25v. Nyt täytyy vaan oppia elämään sen asian kanssa, että 30 on lähempänä kuin 20, kääk! Tämä vuosi on kyllä ehdottomasti minullekin juhlavuosi, sillä jos ja kun kaikki menee hyvin, ensimmäinen oma kasvattini tulee näkemään päivänvalon toukokuussa :)


Ensimmäinen ja viimeinen juhlavuoden kunniaksi otettu pärstäkuva toisesta blogin kirjoittajasta ;)

You Might Also Like

2 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.