kuvia ,

Hankilaukka jatkukoon!

12/26/2014 08:03:00 ip. marjo 1 Comments


Ihanaihanaihanaihana talvi! Täydellisempää keliä kuin tänään ei enää juuri voi ollakaan - pieni pakkanen, auringonpaiste ja lunta maassa. Ihanaa!

Tänäpä hankilaukkailemaan pääsikin Rousku, mutta ei siitä sen enempää, sillä Siri kirjoittelee piakkoin ratsutuspostausta herran touhuista. Myös Nemosta oli tarkoitus ottaa hankilaukkakuvia sen kerran, kun aurinko meitä näin hemmotteli. Vaan tuo miun nuori oriini on niin pystyynkuollut tapaus, että eihän se laukannut. Meillä oli hevonen vapaana sänkipellolla, meillä oli Rousku kauempana edessä, meillä oli ruokakippo ja sen heiluttelija houkuttimena, ja mie yritin vielä narulla ja maiskutuksilla ajaa herralle vauhtia. Vaan ei. Mitä sitä suotta laukkaamaan, kun ravillakin ehtii perille, eipä ne ruuat mihinkään katoa, tuumaili Nemo..

Toivoin myös tarhassa saavani herroista riekkumiskuvia. Yleensä ne painivat suunnilleen joka kerta, kun niitä kuvaamassa käy, vaan tänään moinen ei kuulunut poikien ohjelmaan. Otin jopa juoksutuspiiskan mukaan, jotta pienellä innostuksella pojat pääsisivät itse vauhtiin. Yleensä homma menee niin, että toinen käy napsaisemassa toista niskasta, josta toinen närkästyy, ja pian jo hypitään kahdella jalalla ja laukataan ympäri tarhaa. Videoilta ehkä huomaatte, että niin ei käynyt tällä kertaa.

Onni on laiskat ja löysät ponit, vai..?

Lisää Rouskun ja Hetan peltoilukuvia seuraa… :)

Nemon hankilaukkakuvissa kaikki meni pieleen.. 1) kameran asetukset vaihtuivat täysin prinkkalaksi kesken kuvien. 2) hevonen oli löysä vätys. 3) kamerasta loppui akku. Uutta yritystä odotellessa!

Ihan kun joku olisi työntänyt valkoisen turpansa valkoiseen hankeen.. <3

Tämä kuva kertoo kaiken poikien luonteesta. "Me niin tykätään kun joku tulee tänne meiän kaveriks. Me halutaan vaan rapsutuksia. Ja leipää. Ja porkkanoita. Me halutaan vaan hengailla sun kaa. Sää oot niin kiva. Ihan sama kuka sää taas olitkaan. Ihanaa kun tulit!"

Möhköfantti kakkonen?

Siri ja Popi.

Näin haetaan vuonohevonen laitumelta. Kuten ehkä kaikki rodun omistajat tiedättekin? ;)

Miun vanhempani olivat tallilla mukana, ja iskällä videokamera kourassa. Tässä siis lyhykäisiä pätkiä videolla pojista laitumelta kuvattuna. Koettakaa selvitä hengissä musiikeista huolimatta :D


Minä ja äiti laitumelle mennessä, pojat tulevat heti moikkaamaan.Nemon "vauhdikas" luoksetulo.Popin ei ihan niin vauhdikas versio.Rouskun minilaukkapätkä. Ainoa tänään ilman rastsastajaa nähty laukkasuoritus..Pureskelua.Siri ja Popi <3


Mitä pidätte näin lyhyistä videonpätkistä? 


Tapaninpäivän viettoon kuuluu vanhojen perinteiden mukaisesti rekiajelu hevosella. Kuten Rouskun Petteripostauksista on tullut selville, meillä ei rekihevosta tällä hetkellä tallista löydy. Tämä Punakuono on jättänyt rekihommat tulevien sukupolvien harteille. Valitettavasti pikkuveikka ei vaan vielä reen eteen ole valmis talsimaan. Myö emme siis rekiajelulle tänään päässeet. 

Sen sijaan tapaninpäivän rekiretkiterveiset teille lähettää Nemon isäpappa Rolle, joka kävi omistajineen kaffettelureissulla ihanasta aurinkoisesta kelistä nautiskellen! Ehkä mekin joskus Nemon kanssa..?

Tämä ihana takamus kuuluu Nemon isälle Trollguten 10F.  Kuva: Annika Mattila

You Might Also Like

1 kommentti :

  1. Ihan kuin olis tuttuja havaittavissa.:) Mukavia videopätkiä nämäkin, vaikka itselleni kelpaa kyllä pidemmätkin videot.:)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.