koirat ,

Möhköfantti pakkasauringossa

12/25/2014 05:06:00 ip. marjo 16 Comments

Lunta, pakkasta ja aurinkoa - se voi tietää vain yhtä asiaa… Hankilaukkaa!

1.

Kieltämättä lunta saisi olla reippaasti enemmän, mutta täytyy olla tyytyväinen tähänkin saldoon. Eipä olisi enää paremmin voinut sade ajoittua kuin aattoaamulle :) Ehkä tässä talven mittaan saadaan vielä oikeatkin nietokset?

Lotan kanssa ei vissiin ole aikoihin pellolla taas menty, kun kelien takia se on ollut märkä ja upottava. Ponissa ainakin oli virtaa siihen malliin, etten usko hirmuisesti koulutuuppauksia olevan taustalla.. Tosin se on ollut jo pidemmän aikaa varsinainen virtapiikki myös maastoillessa. Oikeastaan koko syksyn, ainakin siitä lähtien kun ensimmäisiä pakkasia alkoi olla?

Tänään kuitenkin yritettiin tuuppailla pellolla. Eihän siitä mitään tullut :D Minulla olivat reidet ja takamus niin jäässä, että hädin tuskin tunsin hevosen selässä istuvani. Paksuilla tumpuilla ohjien pito taas oli vähän sinne päin. Onneksi laitoin sentään kuolaimet suuhun, vaikka kamalalta tuntuikin kovalla pakkasella rautaa toiselle suuhun laittaa.. Riimu päässä oltaisiin varmaan kiidetty kiitolaukkaa talliin hevosen toimesta. Lotta oli koko ajan sitä mieltä, että nyt vedetään täysillä yli pellon! Hetken epätoivoisesti sitä pyöriteltyäni luovutin ja päästin ponin laukkaamaan..

Kaksi spurttia vedettiin pellon yli, ja kyllä taas hevonen juoksi! Pukkeja ei onneksi tullut, toisin kuin viime talvena, vaikka onnettomia nekin olivat. Eipä minulla taasen mitään sanavaltaa selässä ollut, mutta mihin sitä olisi tarvinnutkaan, kun tarkoituksena on juosta niin lujaa kuin irti lähtee suoraan eteenpäin.. Ja molemmat nauttivat! :)

2. Tukka ojennukseen ennen lähtöä.

2. Minulla oli paikoitellen oikeasti vaikeuksia pysyä kyydissä, kun suunnasta oltiin eri mieltä ja pitoa housuissa ei ollut yhtään.
3. Lottaa ei kahta kertaa tarvinnut pyytää liikkumaan.

4. Spektrin keskellä
5. Pieniä hetkiä hevonen kuunteli.. ehkä..
6. Lotta: "Juokse ihan omin jaloin jos haluat hitaasti ja rauhallisesti mennä!"
7. On se aika möhköfantti! <3
8. Lotta: "Ite oot."
9. Hallittua laukkaa väärään suuntaan.
10. Tyhjä baana edessä..

11. Joten eiköhän sitten mennä - vihdoinkin tuumasi Lotta!

12. Itse asiassa tämä pieni nyökkäys taisi olla Lotan versio pukista ;) Ei sillä muuten ole tapana nakata niskojaan alas kesken laukan.

13. 

14. Eat my dust..

15. Löysin ohjin käynti me osataan ja siinä ollaan molemmat aina ihan samalla aaltopituudella.

16. Kaks tossumaakaria matkassa mukana.

Toivottavasti nyt alkoi kunnon talvi, jotta jatkossa päästään uudemman kerran pellolle treenailemaan. Vähän paremmalla menestykselläkin toivottavasti. Kaivoin muuten minaritkin esille, joten pian täytyy myös niitä käydä pitkästä aikaa testailemassa - vaikka jokaisen ponin kanssa!? Harmi vaan että Siriä ei vauvan kanssa voi laittaa hevosen eikä suksien selkään, joten jostain tarvitaan apulaisia tähänkin touhuun, mutta eiköhän niitä löydy! Mikä kuvista oli suosikkisi?

ps. Mie sain yhden "etukäteislahjan" kuin joulun kunniaksi, kun tutkintotodistus saapui postissa. Täällä kirjoittelee siis nyt virallisesti filosofian maisteri, jee :)

You Might Also Like

16 kommenttia :

  1. Ihania kuvia ja ihana Lotta!
    Millä muokkaatte blogin kuvia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Photoshopilla molemmat kikkaillaan.

      Poista
  2. Kyllä mä voin lähteä kuskiksi hiihtoratsastukselle ;D Ihana Lotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuu, kivaa! :D Kummalla mennään, Lotalla vai Popilla? Vauhtia löytyy kyllä taatusti molemmista ;)

      Poista
  3. 14 kuvassa taisi pieni paukku tulla Lotalta ;-DD
    Noeevaa, tosi hienoja kuvia :-DD

    VastaaPoista
  4. Kuva 11 on minusta hauska (vaikka kaikkihan noi kuvat on hienoja), sellanen "nyt mennään ja täysii!" ;) Meilläkin olisi nyt mahdollisuus päästä lumiselle pellolle laukkailemaan, mutta en tiedä uskallanko, kun alla on 4,5 vuotias nuori ja näin pakkasella melko.. kröhöm.. virkeä tapaus! ;) T. Emppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turvallisuus ennen kaikkea :) Lotta on Lotta ja tiedän täsmälleen miten se käyttäytyy, joten sen selässä uskallan kyllä painattaa täysillä ilman satulaa vaikkakin hetkellisesti ilman toimivia jarruja tai ohjausta.. Ihan kenellä tahansa en lähtisi kokeilemaan! Voihan sitä aloitella kevyesti pellolla vaikka maastakäsin ja selästäkin rauhassa käynnillä ja ravilla tarkkaillen miten hevonen käyttäytyy ja kuumuuko liikaa :)

      Poista
  5. Täällä meilläkin oli tänään upea aurinkoinen talvipäivä! Mutta kylläpä on kivoja kuvia pellolta, ja ihana auringon kultaama Lotta.:) Myös mun lemppariksi nousi kuva 11. Tuo pellolla päästely on aina niin kivan näköistä hommaa - vuodenajasta riippumatta! Ja hei, täältäkin löytyis innokas apulainen ihan kaikkeen :D Heh, taidot vaan ei aina ihan taida riittää...

    Niin ja onnistuin jälleen kerran möhlimään tän kommentoinnin kanssa (puhelimella kirjoittelen) - vahingossa siirryin edelliselle sivulle, joten uusiksi meni lähes valmis kommentti :D

    Mutta onnittelut vielä uudesta tittelistä, hyvä Marjo!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Mulla kans aina kestää tää kommentteihin vastaaminen, kun en viitsi puhelimella näpytellä liian monen mokailukerran jälkeen, vaan kirjoittelen vasta koneen äärestä.

      Kyllähän sää voisit tänne talvellakin tulla käymään! Onko sulla jtn hiitolomaa tai muuten vapaata, että haluaisit poiketa? :)

      Poista
    2. No mielelläni tulisin! Mulla olis talviloma viikolla 7.;) Viestitellään asiasta vaikka tarkemmin tammikuun puolella.:)

      Poista
  6. Oi mitä kuvia! Kuvista paistaa riemu ja luottamus :) Tuletteko muuten Tampereen hevosmessuille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä minä ainakin varmasti olen tulossa, Sirillä vauva sanelee paljolti elämän messujen aikaan, joten tilanteen mukaan.. Jos mahdollista niin varmaan myöskin joo :)

      Poista
    2. Jos osutaan samalle päivälle ja onnistun löytämään sinut/teidät, niin voiko tulla moikkaamaan?

      Poista
    3. Juu totta kai! :) Saatetaan mahdollisesti olla yhdistyksen kojun takanakin jossain vaiheessa, ei ole niin pitkälle vielä suunnitelmia selvillä.. Varmaan tulee blogiin jotain juttua messuihin liittyen lähempänä :)

      Poista
  7. Voi vitsit miten ihania kuvia! :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.