kuvia ,

Arvosteluja kertaa kaks

6/23/2016 08:01:00 ip. marjo 8 Comments

Huomenna on taas juhannus! Kyllä aika oikeasti menee nopeasti, ei tätä voi kuin hämmästellä joka kerta.. Rakas ystäväni Sanna on taas tulossa meille kyläilemään, joten tallitunnelmia juhannuksen ajalta on jälleen luvassa - kuten tässä on jo jokusen vuoden ollut tapana!

Tämä kuva on juhannukselta vuoden takaa 

Juhannussiivoa tehdessäni olen tässä viskellyt tavaroita omille paikoilleen, ja samalla käsiini sattuivat Nemon molemmat näyttelyarvostelut tältä kesältä. Eihän näillä arvosteluilla sinällään ole "mitään merkitystä", kun eivät ole viralliselta taholta, vaan leikkimielisistä match show -näyttelyistä - mutta on arvostelu silti aina kiva saada! Onneksi hevosten mätsäreissä lähes aina kirjoitetaan kunnon kirjallinen arvio, on se aina hauska kuulla, mitä täysin vieras ihminen hevosesta tuumaa. Itse rodustahan tuomareilla ei välttämättä ole mitään tietämystä, mutta rotutyypillisyys ei mätsäreissä suurin pointti olekaan..

Lempäälä 21.5.

Match show Lempäälä, 21.5.2016, tuomari Kristiina Keski-Jyrä 
laatutyyppi: Hyvä ori- & rotuleima 
runko: Pitkä runko, kaunis lihaksikas takaosa, lyhyt ryhdikäs kaula 
jalat: Hyväasentoiset, vankkaluiset 
käynti: Takaa & edestä hieman ahdasta, matkaavoittava, hyvä 
ravi: Suorat, ponimaiset liikkeet 
erityishuomioita: Nuoreksi oriksi hienosti käyttäytyy

Forssa 18.6. Kuva: Pilvi Vähämäki

Match show Kisamatkalla Champion, Forssa, 18.6.2016, tuomari: Mirella Ruotsalainen 
yleisvaikutelma: Hyvin kehittynyt nuori. Hyvät tyypit. Suurilinjainen, pitkä runko. Esitetty hieman pyöreässä kunnossa. Järeäluiset, hyväasentoiset jalat. Vauhtiinpääsy kestää, mutta sitä löytyy. Letkeä ja pitkä ravi. 
käyttäytyminen: Tietää olevansa ori, mutta osaa myös rauhoittua ja rentoutua. Kuuntelee esittäjää. Rauhoittuu liikkeessä. 
esittäminen: Esittäjä on rauhallinen, pitää hevosen hyvin hallinnassa. Esitetty rodunomaisesti.
lisämaininnat: Erittäin tyylikäs pari!

Huomaatteko muuten, kuinka paljon näissäkin on samaa? Eivät nuo arvostelut siis mitään tuulesta temmattuja ole, vaikkeivat Hippoksen tuomareilta tulekaan. Hippoksen kehissä muutenkin kun tupataan käydä hakemassa hevosesta lista, jossa kerrotaan, mikä kaikki siinä on pielessä, ovat nämä mätsäreiden ja rotunäyttelyiden arvostelut sen sijaan mukavan positiivisessa sävyssä tehtyjä.. :)

Ihanaa juhannusta kaikille!! 


You Might Also Like

8 kommenttia :

 1. Samaa mieltä tuon jälkimmäisen match show tuomarin kanssa, että ootte näyttävä pari! :) sulla on upea nuori ori joka on fiksu ja osaa käyttäytyä. Vaikka on niitä "oripäiviäkin". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onhan tämä juuri nyt ehkä pahin ikävaihe orin elämässä, katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan käytöksen suhteen ja muutenkin..

   Poista
 2. Äskeisestä kommentista unohtui. Hyvää Juhannusta! :)

  VastaaPoista
 3. On Nemo kyllä niin hauska ja suloinen ori, lisäksi se on niin kaunis <3 Oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinhän se tuppaa olemaan <3 Hauskat Jussit!

   Poista
 4. Onko tuossa ekassa kuvassa Rousku ja Toni ?:)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.