dieetti ,

Pois alta risut ja ravurit, (laihtunut) Popi tulee

12/28/2016 02:49:00 ip. Siri 4 CommentsOlkoon tämä tiivistetty päivitykseni Popin kuulumisista omistettu kaikille niille lihaville vuonopullille joille ruoka maistuu ja vatsanseutu kertoo, että ollaan oltu ruoka-aikoina kotona.

Katsos kun me Popin kanssa tiedetään miltä tuntuu olla/ja omistaa se tallin pullein poni. Popin ruokahalu on aina ollut vailla vertaa. Se on sitten näkynyt sinä elintasokumpuna siinä vatsanseutuvilla.
Se on just se poni jonka kupeet osuu tallinoven pieliin niistä ohi käveltäessä ja joka syö pihatossakin heinää toisinaan makuultaan ;) Sen vattaponkkoa tupataan osoitella sormin ja vähän naureskellakin. Ei se ole koskaan mua varsinaisesti haitannut. Itse kun pidän enemmän niistä hieman pyöreämmän mallisista vuonoista, ehkäpä siksi, ettei Rouskun emäkään koskaan missään höyhensarjoissa ole paininut, mutta kun se pulleus alkoi tehdä muutakin kuin hivellä silmää. Se alkoi suorastaan sattua silmään. Oli pakko tehdä muutoksia Popin hyvinvoinnin vuoksi.

Olipa kerran ponipojalla hieman normaalia pulleampi poni.
...ja poninaisella samaten.

Rousku aloitti laihduttamisen elokuun lopussa. Ensin ihan niin, että Jenni alkoi liikutella sitä. Kentällä tehtiin pieniä pätkiä aivojumppaa, maastossa taas pääasiassa käveltiin pitkiä lenkkejä. Pikkuhiljaa alettiin pyytää enemmän ja lisätä ravipätkiä ja jopa pieniä laukkaspurtteja. Minäkin siinä jossain välissä menin ja voitin pelkoni ja hyppäsin Rouskun selkään. Kun tokan kerran ratsastin sillä yksin maastossa tuntui jo kuin olisin istunut Lotan selässä. Niin luottavainen ja reipas se oli. Mitä hemmettiä mä olin oikein pelännyt??

Liikunnan lisäämisen myötä tehtiin myös ratkaisevampi muutos. Se siirrettiin vapaalta heinältä säännöllistettyyn pussiruokintaan, sokerittomaan kivennäiseen ja karkkilakkoon joka siis kielsi siltä kaikki ylimääräiset porkkananpalat ja leivänkannikat.

Ponipojan poni on alkanut jo kuihtua.

Sehän näyttää suorastaan melkein jo sopivalta.

Olisi ollut hienoa kertoa laihdutuksen etenemisestä ja kaikista muistakin vaiheista tässä kuukausien vieriessä, mutta minkäs teet. On niin paljon liikkuvia osia ja niin vähän aikaa. Kuvat tallentuvat kovalevyille ja muistot päänuppiin eivätkä ne blogijutut sieltä arkistoista koskaan näe päivänvaloa.
Tänään tässä kotona keittiön pöydän ääressä istuessa laitettuani ensin Romeon päiväunille ja Laran ystävänsä kanssa katsomaan elokuvan, päätin etten koske yhteenkään likaiseen astiaan tai matolla lojuvaan leluun tai karvojaan lennättävään koiraan vaan kirjoitan blogiin Popin kuulumisia kuvien ja videoiden voimalla.

Masunymärys on kaventunut reilut 20cm.
Nyt ollaan jo alle tämän lukeman.

Kaikki sen ratsastusvyötkin menee nykyään heittämällä ympäri. Ei tarvi enää laittaa omaa jalkaansa masua vasten ja kiskoa verisuonet pinnassa vyötä kiinni ;)

Sen kanssa on ruokavalion niukennuksen myötä toki tehty myös enemmän monipuolista liikuntaa kuin aikoihin:

Lara on hypännyt sillä ristikoita ravissa :D

Se on toiminut vikellysponina.

Metsämopona lapsille...

...ja aikuisille.
(kuva Jenni Härkönen)

Toiminut agilityponina. Innoissaan.
(kuva Jenni Härkönen)

Tehnyt erilaisia puomitehtäviä maastakäsittelynä.

Nostellut töppöstä irtojuoksutettaessa.


.. ja pitänyt töppöset paikoillaan pyydettäessä.


Se on ollut nöyrä kouluponi.

,,ja välillä pistänyt ranttaliksi Elsan kanssa.

Se on osoittanut esteponin kyvykkyytensä irtohypytyksissä.

ja rauhallisuutensa erilaisten lemmikkien ratsuna.

Lukuisien kävelylenkkien, puuhastelujen, ohjasajon ja talutusratsuna olemisten lisäksi onpa se kerran tehnyt kentällä pohkeenväistöjä kissa seljässänsäkin :D
Maastossa siitä kuorituu Jennin sanoin englantilainen täysiverihevonen. Sen kilpailuvietti nousee potenssiin sata. Yleisesti ottaen se käyttäytyy hyvin ja kulkee nätisti porukassa. Onpa se parissa kinkkisessä kohdassa, kun muut ovat hämmästelleet silta-aitoja tai liian syvää ojanpohjaa toiminut johtohevosenakin.

Kuva: Heimo Tuomarla

Kuva: Heimo Tuomarla

Mutta sitten kun päästään peltoaukiolle tai tienpätkälle ja muut lähtevät laukkaan hallitusti edeten, Rohan vetää ilmoille komean tuultahalkovan pukkisarjan, pistää korvat luimuun ja lähtee johtohevosen perään kierot kaviot tömisten :D
Se on jo maastoretkillämme huvittava vitsi.
ROHAN TULEE!!! Pois alta risut ja ravurit!

Kotona lammas...
...radalla tiikeri :D
Lopuksi vielä videoita Jennin ja Rouskun yhteistyöstä ja kehityksestä (varsinkin sen vatsanseudun):Nyt taitaa ollakin omistajan vuoro lähteä liikuttamaan kertyneitä joulukilojaan...
nähdään ens vuonna hoikkina ja toivottavasti myös useammin kuin tänä vuonna ;)
#toiveajattelua

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Hauska postaus :D Mistä tuo ihana ruskea riimu on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan :)
   Täältä löytyy näitä ihania eri värisiä riimuja joihin on saatavilla niihin väriltään sopivia narujakin:
   http://www.horze.fi/riimut/horze-crescendo-howard-riimu/22244.html?color=TG
   Eiku shoppaileen!

   Poista
 2. Kiva lukea näitäkin postauksia välillä!
  Ootte kyllä aikamoisen työn tähänkin mennessä jo tehyt Rohanin laihdutuskuurin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla, ettei Popi ole ihan vallan unohtunut ja kiitos vaan, ehkä vähän turhankin nopeasti on kilot karisseet kun ei meillä kiire valmiissa maailmassa ;)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.