ajo ,

Vuoden tauon jälkeen

7/13/2017 05:07:00 ip. marjo 4 CommentsLotta on ollut minulla kaksi kuukautta ylläpidossa. En ole tuona aikana sen erityisemmin "liikuttanut" hevosta mitenkään. Sen liikunnan määrä kasvoi eksponentiaalisesti jo pelkästään tämän elinympäristön muutoksen myötä, ja se joutuu nyt laitumella poikien kanssa liikkumaan tuhottomasti enemmän, mitä on viimeiseen kolmeen vuoteen tehnyt.

Vähän huono kuvapari, mutta kahden kuukauden muutos hevosessa on silti näkyvä.

Ei enää kuopimista ja teputtamista, vaan rennon tyytyväisenä yksin käytävällä,
vaikka pojat ovat kaukana laitumella.

Edellisen kerran Lotalla on ajettu vuosi sitten kesällä. Omasta edellisestä ajokerrastani on jo pari vuotta aikaa. Viime talvena Lotan selässä käytiin muutama kerta, mutta sen enempiä ei rouvaa ole liikuteltu.

Paitsi nyt muori on taas kahdesti päässyt vaunujen eteen! Lotta on alkanut tosi hyvin saamaan massaa ympärilleen, ja se on jo aivan eri näköinen kuin kaksi kuukautta sitten tullessaan. Sen jalat ja kroppa muutoinkaan eivät selvästi ole täysin kunnossa, joten hyvin varovasti on nyt aloitettu ajaminen. Molemmilla lenkeillä oli mittaa alta 2km, ja toisella reissulla otettiin muutama metri ravia.

"Hei mihin me nyt ollaan menossa?!"

"Tän jutun mä niin osaan ja muistan!"

Mutoiltu rintaremmi oli Lotalla ensitestissä.

Mikäs kumma viiva siinä maassa menee?

Näemmä toisen kiskon päälle piti sitten astuakin, hassu Lotta.

:D

Lotta on ollut aivan onnessaan! Siis tuo hevonen on vaan niin ihana, että en voi kestää <3 Sen oikein näki sen ilmeestä ja olemuksesta, kuinka se ensinnäkin ihmetteli valjaiden pukemista, ja millä tarmolla vaunun edessä lähdettiinkään liikenteeseen.

Nämä olivat samalla Lotan ensimmäiset poistumiset tilan tontilta, ja toki yksin sen kanssa lähdettiin ajelemaan. Viimeiset kolme vuotta, kun Lotan on vienyt pois omasta pihastaan, on sen meno ollut yhtä teputtamista, kiirettä kotiin ja kavereille huutelua. Ei todellakaan mitään rentoa maastoilua. Vaan nyt Lotta lähti ensimmäiset kerrat ihan yksin vieraisiin maastoihin ja täysin rauhassa. Ei mitään paniikkia kotiin, vain innokasta etenemistä ja uusien maisemien katselua.

Toiselta reissulta jälleen uusissa maisemissa.

Saisko mennä vähän lujempaa??

Tuon hevosen mielentila on myös muuttunut aivan totaalisesti. Sillä alkaa olla jo liiankin vähän haluja Nemon perään ja kavereiden luo - Lotta kun saa edelleen kulkea minulla 99% ajasta vapaana, eikä sillä enää olekaan samalla tavoin tarvetta hipsiä Nemon perässä, mihin nyt mennäänkään. Välillä joutuu huutelemaan ja hakemaan muoria seikkailemasta omilta reiteiltään, kun ei hän tullutkaan heti mukana.

En vaan voi olla jatkuvasti ajattelematta, kuinka upeaa olisi, jos tuo hevonen olisi kymmenen vuotta nuorempi.. Sen kanssa vain taivas olisi rajana ja mahdollisuudet loputtomat! Lotta on kaikilta osin niin upea ja täydellinen hevonen, ettei toista vastaavaa voi ollakaan?? (joo tiedän, totta kai voi :)) No toisaalta, nyt on vaan toivottava ja uskottava, että Nemosta joskus tulee yhtä toimiva peli kuin äidistään (mutta ei se ole tamma.. eikä sillä ole samoja ominaisuuksia muutoinkaan), ja nautittava Lotan kanssa täysin siemauksin niistä hetkistä, mitä meillä vielä yhdessä on edessämme!

Kuitenkin tärkeimpänä kaikesta Lotta on työnsä tehnyt ja antanut minulle Nemon sekä Sirille Rouskun. Eihän tätä hevosta koskaan käy kylliksi kiittämään.. ♥


 Pieni videokooste toiselta ajolenkiltä.

 

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Ihana Lotta. Todella ihailtavaa, kuinka haluat antaa vanhalle ystävälle mahdollisuuden nauttia hevosen elämästä. Tuli ihan tippa linssiin siitä, kuinka kauniisti Lotasta kirjoitat.

  Lotta ja Nemo ovat varmasti hyvin onnellisia kanssasi. Mukavaa kesää ja kaikkea hyvää jatkoon teille kaikille.

  Kiitos myös hyvän mielen blogista, jota on mukava seurata.

  VastaaPoista
 2. Ihana Lotta <3 Kyllä on muorilla hyvät oltavat :)

  -Sandra

  VastaaPoista
 3. Voi että, ihan sydän sulaa! ♡ Hyvä te! ^^

  VastaaPoista
 4. Tosi ihania ja kesäisiä kuvia! Lotta on todella kaunis muori hienojen kärryjen edessä. :) Minkäs ikäinen Lotta nyt olikaan?

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.