kuntoutus ,

Kahden kuukauden saldo

1/01/2012 05:49:00 ip. marjo 0 Comments

Kuten aiemmin totesin, yritän hyvin tiivistetysti kertoilla, mitä on saatu aikaiseksi kuluneen parin kuukauden aikana.

Heti alkuun lähti ponilta harja veks. Teetätin muuten jouhista kaksi ihanaa rannekorua. Nyt meillä on Sirin kanssa aina Loppakorva mukana :)


Liikuntaa Lotta on nyt saanut säännöllisesti kolmesta seitsemään kertaan viikossa. On käyty paljon kärryttelemässä, mutta myös ratsasteltu pellolla ja maastossa. Alkuun Rohan kulki mukana jokaisella lenkillä (tai juoksi vapaana pellolla pari kertaa), mutta jo pian jätettiin varsa karsinaan ja lopulta tarhaan lenkkien ajaksi. Mitään vastaväitteitä ei kuulunut puolin eikä toisin, vaan Rousku jää vallan nätisti muun lauman seuraan Lotan lähtiessä hommiin.

Liikutus aloitettiin toki hitaasti ja varovasti. Eläinlääkärin konsultaation perusteella ensimmäisen viikon aikana pelkästään käveltiin. Seuraavalla viikolla mukaan otettiin pienet ravipätkät ja kolmannella viikolla varovasti myös laukkaa. Lotan kunto oli alkuun todella huono, ja se puuskutti selvästi jo lyhyen ravin jälkeen. Yhtä lailla ulkoisen olemuksen kanssa myös kunto on kohentunut huimasti parissa kuukaudessa! Nyt tehdään jo lähes normaalia lenkkiä, eli noin tunnin verran kerrallaan. Lotta liikkuu mielellään ja jaksaisi juosta ties kuinka kauan, mutta toki edelleen kävellään paljon ja varsinkin laukkapätkät pidetään lyhyinä.




Ja sitten nämä itse asiaan liittyvät kuvat. Aiotaan nyt jatkossakin ottaa Lotasta kuvat kuukauden välein. Kuvista vertaamalla pystyy itsekin paremmin näkemään, mihin suuntaan on tamma muuttunut, jos ylipäätään mihinkään. Kyllä siitä huomaa muutoksen livenäkin, mutta kun lähes päivittäin hevosta katselee, niin ei sitä hahmota enää samaan malliin.. Kuvista on siis paras vertailla edistystä ;)

Ensimmäinen kuva on otettu seuraavana päivänä Lotan kotiutumisesta, keskimmäinen kuva neljän viikon ja oikeanpuoleinen kahden kuukauden kuluttua. Huomaatteko eron?!


Tässä rakennekuvassa on sama homma, ensimmäinen kotiutumishetkellä ja alimmainen kahden kuukauden jälkeen. Eipä tuo vielä näytä lähellekään siltä, miltä hevosen kuuluisi näyttää, mutta suunta on ehdottomasti oikea. Vielä kun joskus saadaan varsa pois alta ja maidontuotanto lakkaamaan, voisi uskoa kuntoutumisen etenevän vielä paremmin..


Eikä pelkästään lihasten kasvusta ja pyöreistä muodoista huomaa eroa tammassa, vaan myös sen ilme on muuttunut. Lotta oli kotiutuessaan jotenkin vanhan ja väsyneen näköinen, mutta jo pian sille palasi sama tuttu pilke silmäkulmaan :)


Vielä loppuun kiva kuva Siristä ja Lotasta :) Voi sitä heppaa näinkin liikuttaa..

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.