ajo ,

Rousku kasvaa

1/02/2012 11:20:00 ip. marjo 2 Comments

Kun Lotta sai oman postauksensa kahden kuukauden muutoksesta, niin suodaan nyt Rohanille samanmoinen. Onhan sekin muuttunut hurjasti tänä lyhyenä aikana. Sekin on muuten jännä juttu, että ei varsan kasvua itse tajua, kun sen niin usein näkee. Kuvista vasta huomaa, että onpas se ollut pikkuinen.. :) Ja toki voi muistella, kuinka joskus vielä pystyi käden vaan laskemaan sen selän päälle. Nyt sen käden joutuu nostamaan.

Uskoisin kyllä, että Rohanista tulee suht kookas vuonis, vaikka Lotan edellinen varsa jäi selvästi Lottaa pienemmäksi, ja orit ovat olleet suunnilleen samankokoiset. Rousku on nyt jo lähes tätinsä Yllärin kokoinen, eikä ikää oli kuin reilu puoli vuotta. Melkein kivempi kyllä, että kasvaa isoksi, kuin jos jäisi alle 140-senttiseksi. Katsellaan mitä tuleman pitää :) Lotalle mittaa on kertynyt 147cm verran.

Tältä Rousku näytti heti saavuttuaan lokakuun 19. päivänä. 
Äitinsä tavoin ipana joutui myös parturiin. Johan muuttui heti aikuisemman näköiseksi, ei voi muuta sanoa. Pienoisen oritupsunkin sille jätin, tosin nyt harja on taas niin kasvanut, ja onhan se muutoinkin sellainen paksu pehko, ettei koko tupsua meinaa huomata ;)


Joulukuun alussa otetussa kuvassa koko olemus on jo paljon miehisempi!
Rousku on lenkkeillyt myös noin kerran - pari viikossa. Alkuun pelkästään taluttaen, mutta viime aikoina myös  Lottaan kiinni sidottuna, kun Lottaa takaa-ajetaan. Ja ihan vikoilla kerroilla on Lotalla ollut kärryt perässä. Nämä takaa otetut kuvat on napattu 31.10. ja 21.11., eli noin kuukauden välein. Vähän on pikkumiehen pylly kasvanut.



Jouluaattona kävin tallilla perinteisellä joulureissulla viemässä hevosille piparkakut. Rouskua homma vallan huvitti, ja kamerallekin piti vähän ilmeillä. Tällä reissulla otin myös ensimmäistä kertaa varsan mukaan ratsastuslenkille. Istuin siis itse Lotan kyydissä ja Rohan tuli narun päässä. Vallan hienosti sekin sujui, vaikkei tietenkään pitkää reissua tehty. Tätä täytyy harrastaa jatkossa useamminkin :)






Nyt Rousku on jo näin iso mies äitinsä rinnalla seistessä. 
Vielä loppuun vertailukuva, kuinka pikkuherran nassu on muuttunut. Ensimmäinen kuva on napattu 19.10. ja jälkimmäinen itsenäisyyspäivänä 6.12., eli puolitoista kuukautta on näissä eroa. Oli se vaan pikkuvauva vielä tullessaan :) Vaikka valloittavan ihana pikkunapero se on edelleen!

You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Rohan on mahdottoman sievä!
    Syksyllä koitin päästä meidän suokkitammasta eroon, Rohanin kasvattaja tarjosi varsaa vaihdossa. Isäntä oli kuitenkin erimieltä. Jälkikäteen on vähän jäänyt harmittamaan, nyt on mukava päästä seuraamaan varsan elämää tätä kautta. :-)

    VastaaPoista
  2. Ai sinullekin on varsaa tarjottu. No hyvä ettet ottanut ;) Vaikka eipä sen ollut millään muotoa tarkoitus tulla tänne äitensä mukana, niin on se kyllä niin ihana ja mahtavaluonteinen tapaus, ettei kaduta tippaakaan :D Hyvä vaan, kun on tulevaisuudenlupaus kasvamassa, Lotalla kun alkaa pian ikä painaa..

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.