kengittäjä ,

Rouskulta terkkuja! + jalkapulinaa

9/29/2012 02:38:00 ip. marjo 1 Comments

Kuva: Jenni Juurinen

Kuin sattuman kaupalla osuin eräässä koirafoorumissa jutuille ihmisen kanssa, joka on käynyt ratsastamassa Rohanin kesälaidunpaikassa. Ja kaiken kukkuraksi oli napannut pikkupojasta kuvan, ja vielä muisti nähneenä Rouskun aiemmin ko. foorumilla. On se kiva, kun Rohanilla on tuo oma spesiaali tuntomerkkinsä otsassa, niin hyvin jää ihmisten mieliin! Kiitos Jenni kuvasta. Rousku selvästi jo kuikuilee ja kyselee, koska myö haetaan se kotiin... Tai ehkä se kerjää vaan herkkuja ja rapsutuksia, täytyyhän potilaan saada huomiota.

Lotalla puolestaan kävi kengittäjä pari päivää sitten, ja matkassa mukana oli myös hevosenhoitaja-opiskelija Ypäjältä. Saatiin samalla hieman ammattilaisten näkemystä Lotan jaloista.. Sirin kertomusta referoiden, itse kun en ollut paikalla, Lotan jalkojen hoito on nyt erityisen tärkeää. Kuten olen aiemmin kirjoitellutkin, neste jalkoihin kertyy yöllä seistessä, joten jatkuva liikutus on ensiarvoisen tärkeää - etenkin, kun tamma on kantavana. Myös jalkojen kylmäys lenkin jälkeen on ehdottomasti suoritettava! Meillä ei tallilla ole pakastinta, joten vähän on vielä hakusessa, miten parhaiten saisi kylmättyä.. Kai se on pakko kotoa tuoda pakasteet ja toivoa, että ne ovat vielä jäisiä, kun jalkoihin pitäisi laittaa. Ja nämä voi kuulemma laittaa suoraan iholle, ei tarvi patjaa väliin. Pintelillä kiinni ja puolisen tuntia olisi hyvä pitää.

Toinen tärkeä hoito on fleecepatjat ja lämpöpintelit jalkoihin yöksi. Siinä sitä onkin kieputtelemista, jos joka ilta paketoi neljä jalkaa.. Helpompi vaihtoehto olisikin Back on track -suojat. Olen ylipäätään aina haaveillut niin koirille kuin itselleni BOT-tuotteita. Ne vaan ovat pirullisen kalliita. Lotalla oli Annalta lainassa back on trackit kuljetuksessa, kun käytiin mestaruuskisoissa. Oli varmasti hyvä apu silloin, kun etujalkojen kanssa oli ongelmia..

Linimenttiä voi toki myös käyttää, mutta ei jatkuvasti, eikä se aja samaa asiaa kuin kunnollinen kylmäys. Lotan iän ja tiineyden huomioiden jalkojen hoitaminen on nyt erityisen tärkeää, sillä kyllähän me halutaan muorilla olevan edessään vielä monta hyvää käyttövuotta! Joku viisas ihminen on joskus lausunut, että kaikkien hevosten jalkoja tulisi hoitaa, kuten ne olisivat jo rikki.. Joten muistakaapa tämä, etenkin vanhojen hevosten omistajat!

You Might Also Like

1 kommentti :

  1. Pistäkää kylmäyspusseja kylmälaukkuun? Tallilla parit kuljettaa kylmälaukussa kylmäyssuojia, pysyneet kylmänä! :--)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.