erikoispostaus ,

Petteri punaturpa kirjoittaa

12/21/2014 07:55:00 ip. Siri 32 Comments

Muistatteko kun kirjoitin pukille kirjeen reilu viikko sitten? Kirjeessä toivoin itselleni punaista nenää. Aivan kuin Petteri Punakuonolla on. Ihan vain joulun kunniaksi ja vähän kai velipoikani Nemonkin ihmetykseksi. Yhtenä päivänä heräsin siihen kun nenänpäätäni kutitti kovasti. Luulin uneksivani kesästä ja kärpäsistä ja olin juuri huitaisemassa etukaviollani nenänpäätäni hätistääkseni kärpäsen pois, kun vierestäni kuului ääni:

"Tulipas siitä hieno nenä"!

Aukaisin kauniit silmäni pitkien ripsieni takaa ja näin edessäni tonttutytön kädessään maalisuti ja purkki punaista kasvomaalia. Ennenkuin olin kerinnyt edes kunnolla herätä minut oli talutettu uudessa jouluriimussani nopeasti aittaan pieni punainen sydän nenunpäätäni koristaen. Olin kuin olinkin saanut punaisen turvan!!



Aitassa kävi tohina kuin korvatunturilla. Neli -ja kaksijalkaiset perheenjäseneni Siri, Lara, Britney, Bella ja Chanel mennä vilistivät ees taas. Punaiset silkkinauhat, villasukat ja viltit lentelivät kädestä käteen ja tassuta tassuun. Viritettiin jouluvaloja ja kannettiin taljoja kuka milläkin tyylillä. Oli alkamassa perinteiset joulukuvaukset. Tää on jo tuttua... kohta mä saan sarvet päähän ja sokerinpaloja hammaslomat täyteen. Yllätyksekseni eteeni kannettiinkin valkoinen korillinen isoja herkullisia punaisia jouluomenoita. Bon Appétit! Juu ei tarttenu kahta kertaa käskee...



En ollut uskoa silmiäni kun piparintuoksuisen aitan lattialle alettiin kantaa myös heinää. Korsia heiteltiin sinne ja tänne ja kerkesin jo ajatella tonttutytön rikastuneen äkillisesti, koska sitä alettiin heitellä myös jalkojeni alle! Ennenvanhaan sitä kyllä motkotettiin, jos heinän päällä seistiin, mutta tuona päivänä sain kirjaimellisesti kylpeä heinissä.

Sitten he alkoivat puhua reen kannosta! Apua! Reen? Kannosta? Ai, että kun en suostunut moista kapistusta vetää niin nytkö minun pitäisi sitä sitten kantaa? Siihen en kyllä varmasti suostu, oli sitten millaiset kuvaukset tahansa! Mutta sen sijaan, että he olisivat valjastaneet minut he jättivätkin minut aittaan heinille seisoskelemaan ja katosivat näköpiiristäni? Mitä täällä tapahtuu?

Kuuntelin korvat höröllään kun tontut tömistelivät viereisessä vellikellohuoneessa ähisten ja puhisten.
Ja sitten minä näin sen. Pienen valkoisen reen jonka tonttutytöt kantoivat jalkojeni juureen. Olin ratketa liitoksistani!! Tuoko se reki nyt on? Onko naurettavampaa kapistusta Kärjenniemessä ennen nähtykään!



Tajusin ettei rekeä oltu tuotu minun vedettäväkseni, saati kannettavakseni vaan se toimisi taas tonttu- ja koirakärrynä. Siispä lapsoset kyytiin, tonttulakit päähän ja kuvausilmeet kehiin!


Koirat könöttivät reessä paikoillaan kuin puutarhatontut ja pääsivätkin hommansa hoidettuaan etsimään piparinmurusia ja kauranjyviä lattioiden raioista. Paitsi Chanel joka epäonnekseen tungettiin kaulassani roikkuvaan joulusukkaan kuin emännän viestiksi pukille:

"Toivoisin, että joulusukkani täytettäisiin aattoiltana uudella maltankoiranpennulla". 

*huoh* Eikö sille mikään riitä?



Monien erilaisten nuttujen ja hattujen jälkeen sain loppukuvauksien ajaksi vain pelkkää hemmottelua. Suukkoja ja haleja ja rakkautta. Sitä mitä me kaikki lopulta joululta halutaan. Sitä mä ainakin toivon meille kaikille pienen nenänpäässäni olevan sydämeni pohjasta ;)






Ja lopuksi kaikki blogin lukijat yhtykää mukaan tähän kaikille tuttuun laulamaani joululauluun:


Ps. Ette ikinä arvaa miltä Nemo näytti nähtyään Petteri Punaturvan astelevan
muina miehinä takaisin tarhaan :D
Se intoutui asiasta niin, että juoksi heti pulkan eteen, koska sekin haluaa isona olla Petteri.
Kattokaa vaikka ite.

You Might Also Like

32 kommenttia :

  1. Aivan ihania kuvia!!:D

    VastaaPoista
  2. <3 Sanattomaksi vetää. Aivan käsittämättömän ihania kuvia! Koira joulusukassa, omg, mistä löytyisi edes ripaus tätä mielikuvistusta minullekin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jessi <3 Koiraa/koiria ei vahingoitettu kuvauksissa :) Rohankin oli ihan kuin ois aina kantanut koiranmentävää joulusukkaa kaulassansa.

      Poista
  3. Aivan mahtavia kuvia! Huhhuh, sanattomaksi vetää todellakin. Tällaisia joulukortteja vastaanottaisi kyllä mieluusti -ja vielä mieluummin saisi vastaavia omasta laumastakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nöyrin kiitokseni Reetallekin <3 Ei muuta kuin omaa laumaa vaan kuvaamaan, niin niitä saa ja on vielä kaiken lisäksi ihan tosi kivaakin puuhaa! Ainakin musta joka rakastan valokuvaamista ja kuvankäsittelyä.

      Poista
  4. Tosi kivoja kuvia , rousku on muuten tosi söpö

    VastaaPoista
  5. Nää on kyllä ihan omaa luokkaansa nämä kuvat :O wau, tosi upeita!!

    VastaaPoista
  6. Vautsi! Millä ohjelmalla muokkaat nuo kuvat? :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Lilli, Laura ja Anonyymi <3 Tää on paras palkka parhaasta työstä! Vaikka en minä siis tätä työkseni tee :) Photoshopilla muokkaan (käytössä Elements 10).

    VastaaPoista
  8. Voi nää kuvat on niin mahtavia <3 Ja mallit myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Emmi <3 Niinhän nuo kaikki viisi ipanaani on :)

      Poista
  9. Ihaniahan nää on ja onnekseni saatiin omaan korttiin samat kuvat, koristavat nyt meiän jääkaapin ovea. <3 Voit kuvitella Siri, että Enna oli haltioissaan, ja Eevi myös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaw Ulla <3 Mulla taas kulmahyllyä koristaa Enna ja Eevi :)

      Poista
  10. Niin upeita, olette kyllä molemmat aivan ammattikuvaajia! Ja kuinka paljon jaksatte väsertää ja väkrätä, jotta saatte sopivat lavasteet! Kunnioitan, paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anonyymille! Marjoa voi hyvällä omalla tunnolla sanoakin ammattikuvaajaksi kun on kuvannut ties kuinka paljon muiden hevosia, kisoja ja vaikka mitä tapahtumia. Mä kuvaan vaan pääasiassa omaksi ilokseni ja mönkään menneitä kuvia on enemmän kuin onnistuneita. Onneksi käsittelemällä saa pelastettua paljon. Se siitä ammattikuvaajasta sitten :)

      Poista
  11. Aivan mahtavia kuvia! Tuommoisia joulukortteja kehtais vaikka myydä.

    VastaaPoista
  12. Ihana Poni ja suloiset lapsukaiset ja koiruliinit. Todella kauniit kuvat.

    VastaaPoista
  13. Ei vitsit kun on kauniita kuvia ja toi rekikin on niin hieno! Onko se käyttöön sopiva vai ihan vaan koriste? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saana :) On ihan koristereki. Ikääkin taitaa reellä olla useita kymmeniä vuosia. Erittäin kaunis vanhanaikainen reki kieltämättä.

      Poista
  14. Wow, leuka loksahti auki, upeita kuvia! Ja suloiset nappisilmämallit :) Jos ei tätä ennen ollut joulumieli, niin nyt on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No wow mikä kommentti Ninah :) Kiitos!!

      Poista
  15. Aivan mahtavia kuvia! ♥

    VastaaPoista
  16. Aivan uskomattoman suloisia kuvia ja niissä on kaikissa kivan jouluinen tunnelma! ♥ Mahtavia!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.