kuvia ,

Pienistä palasista..

10/14/2015 04:00:00 ip. marjo 3 Comments


...niistä väitetään onnen koostuvan. Ainakin meidän kaksijalkaisten tapauksessa. Palatakseni vielä hieman aiempaan postaukseen kokosin ylös osia teidän vastauksistanne liittyen hevosten onneen. Kiitos kaikille jotka kommentoitte postausta! :)

Itse voisin tiivistää omat ajatukseni hevosen onnellisuudesta likimain siihen, että hevonen saa olla hevonen. Kun lajityypilliset tarpeet täyttyvät riittävissä määrin, uskoisin jokaisen hevosen olevan elämäänsä tyytyväinen. Hevonen toki tyytyy vähään, sopeutuu helposti eikä tiedä paremmasta, joten nämä onnellisuuteen johtavat seikat vaihtelevat taatusti hyvin laajasti, ja kovin eri tavoin elävät hevoset voivat kaikki olla onnellisia olentoja.

Kolme tärkeintä tekijää omasta mielestäni ovat 1) lajitovereiden seura, 2) mahdollisuus riittävään laiduntamiseen ja 3) liikunta. Jokaisen omistajan vastuulle jää toteuttaa nämä kolme tekijää parhaaksi katsomallaan tavalla. Toki moni muukin seikka ratkaisee, kuinka tyytyväistä hevosta tarhassa saa katsella.

Ja mistä sitten tunnistaa onnellisen hevosen? "Ilmeistä", vastasi talikko, ja se tiivistää jo paljon. Koko hevosten olemus ja eleet, suhtautuminen ympäristöön, ihmisiin, toisiin hevosiin ja reaktiot näihin kaikkiin - ne kertovat niin paljon, kun vaan annetaan hevoselle mahdollisuus puhua.


"Uskon, että hevonen on onnelinen tutussa hevoslaumassa, säännöllisellä päivärytmillä ja hyvässä kohtelussa, sellaisessa kodissa missä ei tapahdu jatkuvasti suuria muutoksia"
- Laura

"Luulen ja olen sitä mieltä että hevonen on onnellinen silloin kun se saa elää mahdollisimman luonnollisesti."
- Pihla

"Katse ja hevosen olemus kertovat ihmeellisen paljon niiden olotilasta, kun vain ehtii antaa näille yhdenkin pidemmän silmäyksen. Levollinen ilme kertoo yleensä tyytyväisestä hevosesta."
- Noora

"Uskonpa, että hevoset tulevan onnelliseksi turvallisuuden tunteesta."
- Anonyymi

" Onnellinen hevonen luottaa ihmisiin, ainakin siihen omaansa. Sen ei tarvitse stressata, mutta sen elämä ei kuitenkaan ole pelkkää selällä köllöttelyä. "
- Anonyymi

"Se on se tietty pilke silmissä ja tietty eloisuus korvissa. Onnellinen hevonen on utelias, sielultaan edelleen varsa, mutta pääkopastaa terve. Onnellinen hevonen on seikkailunhaluinen, mutta kuitenkin joskus pysähtyy auringon lämpöön ja huokaisee. "
- Anonyymi

"...hevosen annetaan olla hevonen."
- Tiina


Kiitos kaikille teille kommenteistanne, tulin niin hyvälle tuulelle niitä lukiessani! ♥ 

You Might Also Like

3 kommenttia :

 1. Tuo on kyllä totta, että hevoset sopeutuu uskomattoman hyvin ja se, että ne eivät osaa toivoa parempaa. Äsken katsoin videota missä eräs mies ratsasti hevosen ihan nippuun edestä->turpa kiinni ryntäissä. Silti hevosella lurppasi korvat samalla tavalla kuin omallani, kun se on tyytyväinen. Hevosraukka ei varmaan tiedä paremmasta.

  VastaaPoista
 2. Niihin käyttöajokisoihin, joissa olitte Lotan kanssa, niin pakko kysyä niihin liittyen, että vetikö se yksi shetlanninponikin niitä samoja vaunuja kuin vuonikset? Ilmeisesti sillä meni hyvin kun tulosten mukaan sillä oli vähiten virhepisteitä :) (luin vähäsen vanhoja postauksia...)

  Paljonka muuten Tärnsjön valjaat maksaa? Kun en ole löytänyt mistään tietoa... onkohan eroja kokojen välillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vetänyt shettis samoja vaunuja, ihan liian isot ja raskaat olisivat pienelle ponille :) Shettiksellä oli omat pikkukärryt käytössä. Tehtäviä muutettiin sopiviksi eri vaunuille, mutta eihän niitä toki vertailemaan varsinaisesti silti pysty.

   Suomessa Tärnsjön valjaita on melko harvoin myynnissä, mutta sen mitä itse olen seurannut, liikkuu käytettyjen valjaiden hinta 1000-2000e välillä. Uusista en uskalla edes veikata :D Sitä en osaa sanoa eroaako hinta kokojen mukaan.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.