ajo ,

Ihan liian ihanaa!

2/26/2016 04:36:00 ip. marjo 2 Comments


Mä en kestä. Miten voi olla jotain näin parasta?? Lumi, aurinko, hevonen, reki, kaikki täydellisesti kohdillaan! Tässä viime viikkojen aikana on kertynyt vaikka kuinka paljon aiheita, mistä on pitänyt kirjoitella, saati kuvia odottelemassa käsittelyä ja julkaisua. Mutta nyt on vaan pakko tulla jakamaan tämänpäiväiset kuvat meidän ihka oikeasta ensimmäisestä "rekiretkestämme". Siis lenkistä, joka kiersi ympäri, eikä pelkästään käväissyt pellolla pyörimässä ja suunnannut takaisin tallille.

Tämä on yksi Nemon perusilmeistä. Herra puolinukuksissa hoitotoimenpiteiden aikana.

Lunta on tullut nyt niin paljon lisää, että uskaltauduin metsään reen kera. Toki siellä oli huomattavasti ohuempi lumikerros kuin pellolla, mutta hyvin reki liukui mukana. Tämä oli Nemon ehdottomasti pisin aika reen edessä, tai ylipäätään meidän mittapuullamme pitkä treeni. Kestoa kertyi 45min ja matkaa ehkä reilu pari kilometriä? Pyörimme kyllä pellolla jonkun verran ympäriinsä, eli matkasta ei oikeasti ole aavistustakaan..

"Ja taas se kuvaa.. Eikö nyt jo mentäis?"

Nemo oli vaan niin super! Parilla viime kerralla se on ollut selvästi huonompi ajaa, hivenen kiieinen ja rauhaton. Tänään moisesta ei ollut tietoakaan, päin vastoin hevosta sai pyytää eteenpäin huomattavasti enemmän kuin hidastamaan.

Jotenkin kuvittelimme, että tuossa ajassa paksussa lumihangessa reki perässä hevoselle ehtisi tulla hiki? Ainakin Nemo näytti siltä, että se joutui oikeasti tekemään töitä. Ja aivan varmasti joutuikin, jo pelkkä hangessa kulkeminen on astetta raskaampaa, saati kun minä istun reen kyydissä mukana. En kyllä istunut koko matkaa kyydissä, vaan kuljin välissä vieressä ajamassa itsekin kävellen. Tässä vaiheessa on ihan hyvä välillä helpottaa varsan duunia, pääasia että silläkin olisi kuitenkin intoa ja halua työskentelyyn :)

Aah. Tästä se lähti.

Sen pidemmittä puheitta, tervetuloa mukaan nauttimaan rekiajelun tunnelmasta. Tanjalle super kiitos kuvista, tuli näistä vaan ihania!

Tätä fiilistä on pari viime kertaa kaipailtu.

Pää alhaalla, suu kiinni, korvat ajuria kuunnellen, poni oli loistavasti kuulolla.

Silmät kiinni on hyvä kulkea, taisi vähän aurinko häikäistä.

Tuossa edessä menee junarata. Ei haittaa :) Mutta minkä ihme mutkan minä olen ajanut??

Täältä tullaan!

…ja sitten taas mennään.

Voiko tätä kauniimpia maisemia juuri enää ollakaan?

Saamme olla äärettömän kiitollisia siitä, että Suomessa on neljä vaihtelevaa vuodenaikaa :)

Taas tyylikkäästi simmut sirrillään.

Kuvaajaa kohti on aina kiva kulkea! Sieltä voi vaikka saada herkkuja ;)

Metsässä meitä odottivat jyrkemmät ylä- ja alamäet, tulin pois kyydistä niiden ajaksi.

Vaikka kyllä tuo hevonen niistä varmasti selvinnyt olisi painonkin kanssa. Eniten ehkä huolettaa liukas pohja takajalkojen alla. Muutaman kerran taasen liukasteltiinkin takasten osalta.

Nemo kulki niin varmasti ja tyynen rauhassa töyssyiset metsäpätkätkin. Suht helppoa reittiä kuitenkin vielä mentiin, ei missään umpi metikössä vaan jonkinnäköistä polkua pitkin koko ajan.

Kuviteltiin tosiaan, että ponin olisi voinut tulla hieman hiki tässä hommassa.. Vaan tässä herra aterioimassa lenkin jälkeen. Missä hikipisarat? Ei tosiaankaan yhtään missään.
Sen kerran kun yrität ottaa hevosestasi edustavaa kuvaa, seisoo se kuin ylikasvanut bambi liukkaalla jäällä plussapallo vatsassaan. 

Onneksi sentään nassu on aina syötävän suloinen! Ja tässä on Nemon toinen erittäin tyypillinen perusilme!


Oli pakko napata puhelimella videota reen kyydistä. Voi tätä sitten muistella koko tulevan vuoden uusia aurinkoisia keväthankia odotellessa. On tuo vaan niin parasta :)

Ja tässä äskeisen videon "making of" :D

You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Se hevosista puhuu, joka hevosilla ajaa! vanha sanonta eli idiomi! Kyllä vaan lämmittää vanhan jäärän sydäntä, kun hevonen oppii reen eteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mikä vanha jäärä sinä nyt muka olet!? :D Kiitos vaan kun reellä saadaan ajella, onhan tämä ihan huikeeta :)

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.