hevoskuvaus ,

Vuoniskuville jatkoa

2/24/2016 11:31:00 ap. marjo 8 Comments

Voi kääk, kun olisi taas vaikka kuinka ja paljon kirjoiteltavaa, ja intoa postaillakin, mutta kun kone ei vaan suostu toimimaan. Jälleen muistuttelen siis, että älkää ihmetelkö, jos tänne pitkä hiljaisuus yllättäen iskee blogin puolelle..

Tähän liittyen voisinkin todeta tehneeni vahingossa IG-tilin. Minulle ovat monet jo kauan ehdotelleet ja kyselleet, miksen ole Instagramissa. En vaan ole kokenut tarvetta liittyä. Joskus kauan sitten yritin ladata sovellusta koneelle, mutta en päässy rekisteröitymään (en tiedä miksi?), lopulta menetin hermoni ja luovutin suosiolla. Viime viikolla sitten yritin töissä tauolla avata jotain linkkiä Facebookin seinältä. Puhelin kysyi vaan uudella sivulla "kirjaudutaanko Facebookin tunnuksilla", tai jotain sinne päin, ja minähän painelin vaan eteenpäin. Kaveri sitten yhtäkkiä vieressä tokaisi, että hei, hänelle tuli tällainen ilmoitus puhelimeen! (jossa marjouimi oli kirjautunut Instagramin käyttäjäksi - hei kiva kun en edes itse tiennyt näin tehneeni :'D)

No mutta joka tapauksessa yritän nyt opetella tuon IG:n maailmaan, vaikka olenkin menettänyt sen(kin) kanssa hermoni jo lukuisia kertoja. En vaan tajua. Siis mikä tässä sovelluksessa oikein on ideana?? Kertokaa joku kiitos. Yritän nyt kuitenkin edes instan puolelle lisäillä välillä heppakuvia, kun tämä blogin kirjoittelu on viime aikoina osoittautunut astetta haastavammaksi.

Vaan palataanpa itse aiheeseen, eli menneeseen reissuun Tammelan tasangoille. Käväistiin jälleen kerran Yli-Tokon vuonohevostilalla, kuten edellisen postauksen orikuvista jo saattoi päätellä. Sen pidemmittä puheitta, täytetään postaus vaihteeksi muiden vuonisten kuvilla kuin omiemme! Ja muutama muukin ötökkä kaupan päällisiksi on päätynyt linssin eteen ;)

Nuorten orien laumaa. Nämäkin asuvat kaikki ympäri vuoden pihatossa, kengättöminä ja vapaalla heinällä.

Nemon bestis orilauman ajoilta, 3v ruuna Olvir.
Tämä herra on muuten omaa kotia vailla :)

Vuonot ovat niin seurallista porukkaa, ettei hetkeäkään tarvitse (lue: saa) olla yksin niiden keskuudessa.

Kiia silittelee pikkupojille "kuria" pitävää jalostusori Hertug Fossia.

Kiia omi nuorista pojista yhden itselleen. Jos nyt en ihan väärin tunnista, tämä taitaa itse asiassa olla Nemon pikkuveli :)

Rakkaus oli molemminpuolista, niin tyytyväisenä tämä pikkuori viihtyi Kiian siliteltävänä.

Ja toinen oripoika hellyyttä saamassa.

Suukkoja!

"Hei ketä te ootte, mitä te täällä teette, mistä te tuutte, onks teillä meille jotain??"

Onko tässä Nemon näköä?

Valkohallakko (ei-niin-valkoinen-tällä-hetkellä) Norjasta tuotu tamma. Suomessa on tällä hetkellä tietääkseni viisi valkohallakkoa vuonohevosta!

Punahallakko vuoden ikäinen tamma. Tämä otsapehko on ihan mieletön!
Sitä se tosin oli jo maitovarsana viime kesänä.

Kiia löysi ihan parasta seuraa :D

Pipsa-possu on vaan söpö.

Nemon toinen varsakaveri, 3-vuotias ori Emil. Tämäkin herra on uutta kotia vailla, vaikkapa ruunattuna.

Emil oli aina niin jäätävän ison ja massavan oloinen nuorempana, mutta nyt Nemo on kyllä
mennyt siitä ohi kehityksessä. Tämä herra tulee varmasti vielä miehistymään hurjastikin seuraavien vuosien aikana.

Kaunis kuin Kukka. (niin siis hän on Kukka :))

Samalla reissulla poikkesimme myös Harmaan torpan emännän luona. Näissä kuvissa poseeraa aivan ihastuttava, myöskin Nemon ikäinen mini irlannincob Wallu. Miten näin suloista ilmestystä voi oikeasti olla olemassakaan?!


You Might Also Like

8 kommenttia :

 1. Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Tuo Olvi (ei kai muuta kutsumanimeä voi eres olla :D) huutaa minun nimeä, niin on komia sälli <3

  VastaaPoista
 3. Onpa kivaa kun tuokin jalostusori saa elää laumassa :D on niin harmi kun useimmat tapaamani orit ovat ehkä vimeksi rapsutelleet toista hevosta ollessaan orilaitumella :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tähän asti elänyt jalostusluvan saatuaan aina tammojen/varsojen kanssa ympärivuotisesti :) Nyt ensimmäistä kertaa orilauman johtajana. Melko luksusta kyllä orille kieltämättä!

   Poista
 4. Pari vuotta vanhoja postauksia lukiessa satuin bongaamaan kommentin jossa kysyttiin että jääkö Nemo oriksi vai ruunataanko, niin sulta oli vastaus tämä: "Jos varsa palkitaan hyvin näyttelyissä ja se näyttää siltä että olisi mahkuja läpäisyyn, niin totta kai oripäiville mennään. Jos taas sen tietää jo valmiiksi ettei läpi mene tai jos ypäjällä hylätään, niin kyllä siitä varmastikin ruuna tulee.." Niin ne suunnitelmat muuttuu :D Silloin olit näköjään valmis ruunaamaan, jos ei ole jalostukseen, mutta nyt sun mielipide onkin muuttunut että oriksi saa jäädä, kun on noin kiltti. Pakko sanoo että upeaa työtä oot tehny Nemon kanssa, kun oot kouluttanut siitä noin upean hyvätapaisen orin! Ei voi muutakuin hattua nostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, johan olet salapoliisiksi ryhtynyt! :D Tuossa Nemo taisi olla vielä niin pieni, etten olisi voinut kuvitellakaan, kuinka helppo ja hyvätapainen ori siitä kasvaa (koputtaa puuta). Saati että löytäisin sille asuinpaikan, missä on näin helppo ja vaivaton pitää oria! Tällä hetkellä voin vaan kauhulla kuvitella, millainen Nemosta tulisi, jos se ruunattaisiin.. Tämä näky ei todellakaan houkuta x)

   Mutta edelleen se on varsa ja monet asiat saattavat muuttua. Ruunaus on aina olemassa oleva vaihtoehto, mutta ilman painavia syitä siihen ei lähdetä. Tällä hetkellä nemon orius ei vaikuta mitenkään kenenkään elämään tallilla, ei siihen kukaan kiinnitä mitään huomiota, eikä kukaan edes uskoisi sen olevan ori :D

   Kiitos ja kumarrus :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.