hevoskuvaus ,

Varsakaveri oripäiville valmistautumassa

2/20/2016 06:46:00 ip. marjo 8 Comments

Pian on taas kevät ja SE aika vuodesta. Kaikkien hevosharrastajien niin odottamat oripäivät! Tänä vuonna oripäivillä nähdään jälleen uusi vuonohevosori, 5-vuotias Kotalan Rocker (i: Kim Hero). Hieman epäilen, että "Roketti" on ainoa vuonis, joka Ypäjällä esitetään, mutta yllätyn iloisesti, jos joku muukin on paikalle tulossa. (Sitä en tarkistanut, onko joku ori tulossa lupaansa uusimaan..?)

1-vuotias Roketti lähimpänä kuvassa. Vieläkö tunnistitte, että Rousku on seuraavana? ;)

2-vuotiaat ärrät: Roketti, Rosse ja Rohan

Roketti on vuoden ikäisestä saakka tuttu ja aina miellyttänyt minua suuresti, niin luonteeltaan kuin ulkonäöltään. Tätä hetkeä onkin jo innolla odotettu, kun herra astelee jalostusarvosteluun. Erityisen mielenkiintoista tästä tekee sen, että Roketti on jossain määrin muista jalostusoreista poikkeava, sillä se on kovin pieni ja ponimainen jopa yleiseen vuonistyyppiin verrattuna. Minun silmääni siis aivan ihana ja juuri passeli rakenteeltaan. Etenkin orin pää on aina ollut kovin kaunis ja juuri vuonohevoselle oikeanlainen: pieni, vahva ja ponimainen.

Vaan silloin, kun Roketti alkaa liikkua, katoaa siitä kaikki pienen ponin olemukseen viittaava - siis vau! Ei voi kun tuijottaa haltioituneena ja ihmetellä, onko tuo oikeasti se sama hevonen, joka tuossa äsken seisoi niin lempeän rauhallisena pienen tytön rapsuteltavana..

Roketti laukkasi aina ensimmäisenä kesälaitumella tulijoita vastaan :)

3-vuotias Rocker kuvassa keskellä. Nemo kurkistelee sieltä takaa.

Roketti haluaisi myös osansa matolääkkeestä..

4-vuotias Rocker laumansa kärjessä.

Ja nyt liuta uusia kuvia oriista viiden vuoden iässä. Vielä on herralla muutama viikko tehokasta treeniä edessään ennen tiukkoja koitoksia - hurjasti onnea matkaan!
You Might Also Like

8 kommenttia :

 1. JESTAS mitkä liikkeet, ihan jo näin kuvienkin kautta katsottuna!!

  VastaaPoista
 2. Aivan luvattoman upean näköinen! :o Ei kyllä voi kuin ihastella :)

  VastaaPoista
 3. Waaauuu!! :) Älyttömän hieno ja mahtavat liikkeet!

  VastaaPoista
 4. Wow kuinka upea tämäkin! Ja Usvaniityn Edward on muuten tulossa uusimaan lupaansa oripäiville :)

  VastaaPoista
 5. Ooh mikä ravi! Hieno <3

  VastaaPoista
 6. Jos ei olisi Iitun veikka kyseessä niin tälläkin olisin astuttanut mieluusti. Roketti on hieno ja tunnistan päässä samoja piirteitä kun sisaressaan, samalainen tumma otsatukkakin :) Upean leveät ryntäät!

  VastaaPoista
 7. Ootko ajatellu ruunata Nemoa? Vai yritätkö siitä Siitosoria? Tai voihan se olla ori vaikka ei siitororia tuliskaan, jos se on kiltti orina? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan tässä vaiheessa ole mitään syytä miksi edes ajattelisin ruunausta :) toki jos sellainen tilanne tulee eteen, että ruunauksella on merkittäviä etuja, toki silloin voi tulla kyseeseen. Eikä taida tästä pojasta jalostusoriksi olla :D

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.