erikoispostaus ,

Luukku 13 - haaste

12/13/2012 05:08:00 ip. marjo 1 Comments

Joulukalenterikuvana olkoon tänään toinen "merkillinen" vuonis. No ei nyt muuten merkillinen, mutta tälle punahallakolle tammalle on siunaantunut pitkä piirto naamaan. Hän on muuten Rouskun siskopuoli.


Rouskun siskopuoli Lili Ann


Kymmenen kysymystä (blogihaaste)


Sain haasteen Matzulta, kiitoksia. Haasteessa tulee vastata kymmeneen kysymykseen ja haastaa neljä muuta bloggaajaa vastaamaan samoihin kysymyksiin. 

Haastan seuraavat vuonisblogit:

1. Miksi aloitit blogin pitämisen? 

Ajatus heräsi pari kuukautta Lotan ja Rouskun ylläpidosta kotiutumisen jälkeen. Tuosta kun alkoi pitkä projekti Lotan kuntoon saamiseksi. Kirjoiteltiin toki aina tallin kalenteriin ylös, mitä tamman kanssa on tehty. Mutta samalla halusin itselleni tarkempaa dataa kuvien ja videoiden kera. Ikään kuin päiväkirjan. Samalla tietty uusi varsa astui kuvioihin, ja yhden varsan kouluttaneena muistan, kuinka kivaa oli vuosien päästä lueskella pitkiä tarinoita varsan kanssa touhuiluista. Blakkenille kun kirjoittelin päiväkirjaa ja blogia joskus vuosien -03-05 aikaan. Valitettavasti nämä ovat kadonneet netistä, mikä harmittaa minua toden teolla. Se riski tässä blogin pitämisessäkin on, että jutut saattavat kadota.. Mutta onhan tämä nyt sata kertaa helpompaa, kuin kirjoitella päiväkirjaa. Kaiken lisäksi on kiva jakaa omia ajatuksia ja kokemuksia muiden hevostelijoiden kanssa, etenkin vuonispiirit laajenevat entisestään bloggaamisen kautta.

2. Oletko kilpaillut / millä tasolla kilpailet? 

Tasan kaksi kertaa olen kisoihin osallistunut, ja molemmat olivat ristikkoluokkia harjoituskisoissa. Enää en uskaltaisi (tai lähinnä kehtaisi) varmaan sitäkään...

Minä elämäni ensimmäisissä kisoissa.

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?

Kävin kymmenen kerran "alkeiskurssin" joskus 2000-luvun alussa. Sen jälkeen olen ratsastanut enemmän ja vähemmän säännöllisesti pääasiassa itsenäisesti touhuillen. Aloitin ratsastuksen pienellä maatilamatkailulla, missä saatiin tehdä hevosten kanssa oikeastaan mitä ja miten haluttiin, jos ei noilla ollut tunteja. Ja niitä oli melko vähän..

4. Koulu vai esteet?

Esteet! Olen vaan todella vähän hyppäämään päässyt ja sekin harmittaa. Jos Lotta olisi nuorempi, sen kanssa olisinkin varmaan alkanut nyt enempi hypätä, kun on kenttä käytössä. Tammakin kun touhusta nauttii, harmi ettei hyppelyt enää onnistu. Lotan kanssa olisi ollut niin helppo itsekin kokemattomana kuskina treenata esteitä. 


5. Valmennus vai kilpailut? 

Eipä ole kummastakaan juuri kokemusta, joten kai tähän pitää vastata valmennus. Niitä vissiin tarvisi ihan jokusen verran, ennen kuin voisi kisoja ajatellakaan.

6. Poni vai hevonen? Perustele.

Poni. Olen aina rakastanut pieniä pörröisiä karvamammutteja. Tai oikeastaan kaikkia elukoita, joilla on pitkä turkki ja söpö olemus. Hevoset eivät istu tähän kategoriaan. Ja vaikka vuonohevonen onkin oikeasti kylmäverinen hevonen, on se silti ponikokoinen ja "tarpeeksi" poni minun makuuni. Eipä tässä enää shettisten selkään kiivettäisi ;)

Istuin elämäni ensimmäistä kertaa puoliverisen selkään keväällä 2011.
Kyllä jännitti!! 

7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?

Ei virallisella nimityksellä näistä mitään.. Kuten mainitsin, tuolla missä aloitin pikkulikkana hevostelun, saatiin tallin tyttöjen kanssa tehdä hevosten kanssa mitä vaan halusimme. Ratsastettiin kentällä, käytiin maastoilemassa ja ajettiin hevosilla. Tavallaan siis joo hoidin kaikkia tallin neljää hevosta, mutta mitään nimettyä hoitohevosta ei ollut. Jossain vaiheessa aloin hoitaa yksityistallilla kahta ponia, joita ehkä eniten voisi nimittää hoitohevosiksi. Ja onhan Lottakin tavallaan hoitohevonen...? En sitä omista enkä vuokraa, mutta saan pitää kuin omaani, kuten myös Lotan varsaa viiden vuoden ajan (ja tallin muita hevosia, mutta muille ei vaan aika riitä). Joten kai nämä jossain määrin voi hoitohevosen kategoriaan laskea?


Kyllä vuonon selässä tuntee olonsa paljon
kotoisammaksi! Tässä Kalinon kyydissä.
8. Oletko hypännyt maastoesteitä?

En ole hypännyt, enkä varmaan tällä kokemuksella uskaltaisikaan. Maastoesteet rajoittuvat kaatuneiden puiden yli rämpimiseen sekä pelottavien ojien ylittelyyn metsässä..

9. Lempihevosrotusi? 


Kukaan ei varmaan tätä arvaa.. Norjanvuonohevonen :)

10. Korkein hyppäämäsi este?

Varmaan maksimissaan 50cm?




You Might Also Like

1 kommentti :

  1. Totesin tässä, että Rousku ja Masa on mutkan kautta sukulaisia :) Lili Ann nimittäin on myös Masan siskopuoli, niillä on sama emä :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.