kuvia ,

Nisien kehitys ennen varsomista

4/27/2014 11:49:00 ip. marjo 1 Comments


Taas alkaa olla se aika vuodesta, kun varsoja pukkaa maailmaan. Päätinkin koota vuoden takaa Lotan nisäkuvia yhteen - mahdollisesti vinkkinä vaikkapa ensimmäistä varsaansa odottelevalle. 

Tämä varsavuosi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä olen kuullut tähän mennessä kolmesta varsomisesta, jotka kaikki päättyivät huonosti ja kaikissa oli kyseessä ensikertalainen tamma. Kahdessa tapauksessa varsat menehtyivät ja kolmannessa tamma ei huoli omaa varsaansa, ja myös tämä varsa oli lähellä menehtyä. Nyt toivotaan paljon enkeleitä matkaan jatkossa, jotta loput varsomiset sujuisivat kaikki hyvin! ♥

Piakkoin onkin muuten taas paljon vuonisvauvakuvia luvassa, kun Nemon tallipaikassa alkavat tammat poksahdella yksi toisensa jälkeen - ihanaa :)

Mutta tässä näitä nisäkuvia s'il vous plaît:

Tästä lähdettiin, eli tilanne pari kuukautta ennen varsomista. Ei vielä maidosta tietoakaan.

305 vuorokautta. Tällöin huomasin ensimmäiset merkit nisissä, eli maitoa alkoi täyttyä. Vuorokausilla 302 tätä ei vielä ollut nähtävissä..

305 vrk.

310 vrk. Nisät ovat selvästi kasvaneet edellisestä.

312 vrk. Ja aina vaan lisää maitoa..

312

321. Nyt aletaan olla jo lähellä.

321. Edellisessä takaa otetussa kuvassa nisät näyttävät vielä "löysinä" roikkuvilta, tässä ne ovat jo kiinteät pallot. Sitä en muista, missä vaiheessa nisät alkoivat kovettua. En hirmuisesti tosin uskaltanut koitellakaan, koska Lotta oli todella herkkänä nisistään loppuvaiheessa.

324. Vahatipat ilmestyivät edellisenä päivänä varsomisesta. Ihan pikkuruisina ja hädin tuskin havaittavina mutta siellä ne ovat.

324. Lotta jäi vielä yöksi ulos kun nisät näyttivät tältä.

325. Ajeltiin kuitenkin seuraavana aamuna klo 05 tarkistamaan tilanne ja vahatipat olivat kasvaneet huomattavasti, edelleen väri oli kuitenkin kirkas hunajainen.

Jätin tamman sisälle ja palasin takaisin tarkistamaan tilanteen klo 10 aamulla. Tipat olivat jo muuttuneet harmaiksi. Samana iltana varsa syntyi melko tasan tästä kuvasta kahdentoista tunnin kuluttua vuorokaudella 325. 

You Might Also Like

1 kommentti :

  1. http://harppalove.blogspot.fi/ Tossakin on muuten vuonisblogi kun niitä luette! :-)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.