kuvia ,

Kevätkunnostuksia

4/27/2013 06:16:00 ip. marjo 11 Comments

Olen kuullut useiden tuttujen puhuvan, kuinka keväällä iskee hirmuinen sisustusinto. Tai ylipäätään halu uudistua ja muuttua. Toiset laittavat vaatekaapit uusiksi, toiset oman luukkinsa ja toiset kotinsa. Meillä puolestaan on meneillään jonkin sortin jokapaikan kunnostus tallilla.

Mahakuvapose vuorokausilla 310.
Talven aikana ei pahemmin viitsi mitään laittaa ja korjata, kun kaikki on jäässä, lumen peitossa ja kaiken lisäksi mitä tahansa tekeekään, omatkin näpit jäätyvät. Nyt kevään tultua huomaa saman tien, että yksi jos toinenkin seikka kaipaa pientä pintaremonttia. Tässä on korjailtu muun muassa talikoita, maitokärryjä (joita ei saa korjattua), vesiletkuja, tarhan aitoja, ja mitäköhän vielä..

Omassa pikkutallissa aina riittää tehtävää ja laitettavaa. Niin se vaan taitaa mennä? Siltikin jaksan aina haaveilla omasta tallista, vaikka tässä vuosien varrella on kyllä tullut hyvin selväksi, kuinka työlästä tallin pito on. Aina pitäisi jotain tehdä, korjata tai rakentaa. Tällä hetkellä suurin työn alla oleva projekti meillä taitaa olla hevosille sillan rakentaminen tarhaan. Noiden tarhan poikki kulkee pienoinen oja, joka on tällä hetkellä kuraisena ja jäisenä niin vaarallinen ylittää, ettei poneja voi sinne päästääkään. Toinen tarhaprojekti on edelleen Lotan ja varsan aitauksen rajaaminen, siivoaminen ja uusien (toimivien!) porttien rakentaminen.

Oletteko muut pikkutallien pitäjät joutuneet kehittelemään yhden jos toisennäköisiä tee-se-itse ratkaisuja? Minusta jotenkin tuntuu, että näitä tulee aina vaan vastaan.. Tavallaan tosi kiva kehitellä ja miettiä ja uudistaa ja korjata, mutta kaikki tämä olisi tietysti hyödyllisempää omassa tallissa. "Meillä" (siis ponien omistajilla) on vuokralla koko talli, joten kaikki mitä sinne tehdään, tapahtuu toisten tontilla. Mitään kovin paikalle kiinnitettyjä ja kalliita ratkaisuja ei siis kannata edes ajatella. Pääasia kuitenkin on, että kaikki toimii, ja poneilla on iso tarha! Kunhan se nyt vielä kuivuisi ja saataisiin silta ojan yli..

  Kyllä se vielä liikkumaan pääsee,
vaikka puolelta toiselle vaappuukin...
Minulla on tämä viikko mennyt tallihommien suhteen aivan harakoille. Olen tehnyt vaan töitä, töitä ja vähän lisää töitä. Neljässä päivässä kertyi 46 tuntia duunia. Eipä siinä muuta kerennyt kuin käydä kotona nukkumassa ja koirat lenkittämässä. Maanantain sentään vietin tallilla poneja toiseen kengittäjän käsittelyssä vaihdellen. Kaikki ponit saivat pedikyyrit ja Lotalta otettiin kengät pois. Jälleen ollaan siis askel lähempänä varsomista! Lotalla on jaloissa ihan jonkun verran huomautettavaa, joten kovin kauaa tuota ei kengättä pidetä. Varmaan tässä kuukauden päivät saa olla ilman, ja seuraavalla käynnillä laitetaan jo kengät takaisin, niin pystyy taas liikuttamaan paremmin, sekä pysyvät jalat paremmassa asennossa.

Roppe sai jälleen kehuja jaloistaan, ja sillä onkin - ainakin kengittäjän mukaan - tallin parhaat jalat. Sekä jalkojen asennot että kaviot. Tämä on erittäin lohdullista kuultavaa, sillä ennen kaikkea toivon varsalle hyviä jalka-asentoja.. Kenkääjä tuossa muistuttelikin, että varsan synnyttyä pian vaan luuria korvalle, jos jaloissa on jotain häikkää. Lähes kaikki hevosten jalkojen virheasennot kun ovat korjattavissa, kunhan ne hoidetaan ajoissa.

Yksi päänvaivaa aiheuttavista projekteistamme; kaivosta veden saanti! Aiemmin haettiin vedet maitokärryillä, mutta niiden hajottua pitäisi lähes päivittäin kantaa käsin 150 litraa kaivosta vettä talliin. Ei kiva! Viriteltiinkin talliin saakka ulottuva letkun jatke, mutta liian suuren paineen vuoksi pumpussa kiinni oleva letku on päättänyt irrota pumpusta.. Jälleen siis pähkäiltävää, millä vesiletkut toimiviksi?!

Tämä viikko on hurahtanut niin hetkessä ohi, että tajusin juuri, kuinka lähellä varsomista aletaan jo olla. Ensi viikko kun etenee samaa vauhtia, pian voikin ruveta jo odottelemaan, koska vauva syntyy.. Apua! Vielä pitäisi Lotta hetken aikaa jaksaa pidätellä. Onneksi nisissä tai Lotassa ei vielä näy merkkejä varsomisesta, vaikka maitoa tisseihin onkin kertynyt jo hurjasti. Tässä tuli vielä sellainen pieni suuri ongelma vastaan, että minulla jatkuu työt yli odotetun varsomisen. En siis todellakaan tiedä, miten ja kuka pystyy kyttäämään varsomisen alkamista. Jonkinlainen kamera olisi pakko saada talliin ja pian! Tai jostain varsomishälytin vuokralle.. Ei kenelläkään olisi vinkata?

Palleroinen pellolla laiduntamassa.
Mahakuvia täytyy nyt napsia aina kun mahdollista...
...koskaan kun ei tiedä, mitkä kuvat jäävät viimeisiksi!
Se on näääääääin iso
Kuinka suuri maavara teidän hevosillanne on vatsan kohdalla??
Lotta kiltti kulta, voisitko hetkeksi unohtaa sen syömisen ja otettais pari kuvaa..?

Heh, ei näköjään. Vuonohevosen elämään mahtuu tasan yksi asia, ja sitä ei kenenkään tarvitse arvailla...

Vaihteeksi kuvaa muistakin takkuturkkisista karvamammuteista kuraisessä tarhassaan. 

Ja nisien tilanne vuorokaudella 310.

Lotta on niin uskomattoman kaunis poni, että jälleen kerran sydän pakahtuu ♥
Mun rakas lörppähuuleni.

You Might Also Like

11 kommenttia :

  1. Vitsi toi Lotan vatsa on iso! oon jotai muitaki blogeja lukenut joissa on tiineitä tammoja ja ne vatsat ei oo ollu noin isoja :D

    VastaaPoista
  2. vilma zuu, vatsa on todellakin aivan järkyttävän kokoinen! Enpä muista itsekään aiemmin vastaavaa nähneeni.. :)

    VastaaPoista
  3. Ei voi olla totta! Jos sä erehdyit, oot astuttanut Lotan shirellä kun niin pullukka poni on! :D Voi että, apua... Kohta se räjähtää! :D

    VastaaPoista
  4. Haha, onneksi käytiin kesällä itse paikan päällä, ja kyllä se ihan vuonisorin seurassa oli laitumella xD

    VastaaPoista
  5. Mutta jos silti siinä kävi joku erehdys :DD x)) Joo, ehkä se sitten täytyy jotenkin uskoa että puhdas vuonis on tulossa :D

    VastaaPoista
  6. Apua mikä maha! Eikö toi oo hevoselle vähän vaarallista, että ylipainoinen hevonen vielä astutetaan ja se varsan painokin tulee mukaan?

    VastaaPoista
  7. Hei, tää blogi on tosi ihana :) Ui, tuo Lotta näyttää tosi söpöltä, ja liitympä lukijaksi :) Teetkö muille bannereita tai ulkoasua ? Jos mielenkiintoa riittä, voisitko minulle tehdä ?

    tarujapoots.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. Anonyymi, on varmasti. Sen takia en olisi millään halunnut, että ylläpitäjä astutti Lotan kolme vuotta sitten (eli varsoi Rouskun). Valitettavasti ei ollut minun päätettävissäni. Ja onneksi kaikki meni hyvin. Lotta kun oli todella pahasti ylipainoinen tuolloin.

    Sen sijaan viime kesänä poni oli (ja on edelleen) aivan loistavassa sekä lihavuus- että lihaskunnossa, joten parempaa hetkeä astutukselle tuskin olisi ollutkaan :)

    Tara Nee, valitettavasti aika ei mitenkään riitä :( Kiitoksia mielenkiinnosta!

    VastaaPoista
  9. Meillä on käytetty ihan jotain perus valvontakameraa, ja kannattaa laittaa se johonkin "perus" sivustolle, niin voit vinkata joillekkin kavereillesikin ketkä jaksaisi kyylätä kokoajan kameraa tai silloin tällön vain tarkastaa tilannetta.

    Ne on todella mielenkiintosia noi varsomisjutu, isot peukut teille jatkoon!

    VastaaPoista
  10. Teetkö ulkoasuja tai bannereita muillekin? Jos teet, pyydätkö siitä rahaa? Meinään tää ulkoasu on aivan sairaan hieno! Ja kyllä on aika iso masu ponilla :D Onnea Lotalle, varsalle ja teille tietty myös! :)

    VastaaPoista
  11. SÖPÖIIII KUVIII♥♥♥♥
    JA IHANA BLOGI
    SÄ OOT TODELLA ONNEKAS!!!! :) ♥

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.