kuvia ,

Varsatarhan testiajot

5/06/2013 08:34:00 ip. marjo 2 Comments

Vietiin eilen aamusta Lotta ja Rousku tarhailemaan "uuteen vanhaan" tarhaan: tuonne ihan tarhan perälle siis, mihin on aidattu Lotalle ja varsalle tuleva oma tila. Siellä on sentään kuivaa, vaikka eipä sieltäkään syötävää löydy. Tai niin sitä luulisi, kyllä vaan heinät unohtuivat, kun edes pieniä nystyjä vihreää pilkottaa maasta..

Rouskulla on ollut lievästi sanottuna kevättä rinnassa, kuten nuorilla pojilla yleensä on tapana. Valitettavasti pienessä kuraisessa tarhassa paineiden purkaminen on hivenen hankalaa, joten virtaa vaan kertyy ja kertyy. Uudessa tarhassa pääsi Rouskukin vähän spurttailemaan. Kuvaaminen oli valitettavan hankalaa pusikoiden läpi hämärässä valossa, mutta hauskaa jätkän menoa oli seurata!

Tänään Lotalle tuli täyteen 320 vuorokautta, eli varsa on vihdoin täysiaikainen ja nyt voidaan huokaista helpotuksesta. Ja enää odottaa. Ja odottaa. Loputtomiin?? Vielä ei näy tietoakaan varsomisesta, ehkä ihan hyväkin niin. Tissit vaan kasvavat entisestään, mutta ainakaan minä en näe muutosta mahan muodossa tai peräpään lihaksissa, eikä nisistä vielä maitoa valuttele. Tarkkailu siis jatkukoon.

Helatorstain nurkilla olisi hyvin neljä päivää vapaata, joten esitin Lotalle hartaan toiveen, voisiko tuo ajoittaa varsomisensa helatorstain aamuun?! Neljä vapaata varsan ensimmäisille elinpäiville olisi enemmän kuin bueno ratkaisu. Kerroin kyllä tänään töissä pomolle, että miulla heppa varsoo tässä tulevan parin viikon aikana, joten saatan joutua olemaan täysin yllättäen töistä poissa. Yllätyin ihan itsekin, kun pomo oli vilpittömän huvittunut-kiinnostunut-mitä lie, mutta ei lainkaan nyreissään tai asiaa vastaan. Voin siis hyvillä mielin skipata duunit, jos varsominen sitä vaatii. Huh.

Laskin tässä ohimennen, että 326 vuorokautta (eli Rouskun kantoaika) täyttyy sunnuntaina äitienpäivänä, ja sama päivä sattuu olemaan hevosten nimipäivissä Lotan nimpparit. Olisipa aika hauska päivä varsalle syntyä :)

Piakkoin on muuten tulossa varsaan liittyvä kilpailu, jos suinkin ehdin sen ennen syntymää julkaista! Pysykääpä siis kuulolla..

Hmm mikäs juttu tää on, kun aamulla ei mentykään tarhaan vaan lähdettiin heti kävelylle..?
Matka vaan jatkuu. 
Rousku malttoi sentään maistella heiniä...
...Lotta imuroi mitä maasta irti saa.
Hei äiti olisko sulla mulle maitoo?? (voitte varmaan arvata miten kävi..)
No okei okei, juon sit vettä.
Kaunis Loppis.
Pallo kehyksissä. Lotta tuijottelee haaveillen kaukaisuuteen.
Hei poikani, rapsuteltaisko vähän?
Hyvä, just sieltä. Ethän sitten kerro muille poneille?! - En tietenkään äiti.
No voihan per... Paparazzi iski, kiinni jäätiin.
Komia Roppe.
Lotta yrittää piilottaa mahansa kumpareen taakse.
...siinä kovin hyvin onnistumatta.
Ja sitten testataan, kuinka tarha soveltuu spurttailuun!
Hyvin kulkee.
Tästä välistä mahtuu hyvin pikkuvuono.

Heei tuolla tapahtuu jotain, äkkiä sinne!

Apua, kuvaaja, suunnanvaihto!

You Might Also Like

2 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.